Fostul viceprimar USR al municipiului Constanța și alți trei consilieri locali și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

  • Fostul viceprimar al municipiului Constanța, Florin Cocargeanu (USR) și alți trei aleși locali municipali, doi PNL și unul de la PSD au înregistrat rapoartele la secretariatul Consiliului Local
  • Rapoartele de activitate integrale pot fi consultate în secțiunea „documente”
 
 
În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, fiecare ales local şi judeţean, respectiv primar/viceprimar sau preşedinte de consiliu judeţean/vicepreşedinte de CJ este obligat să prezinte un raport anual de activitate, care va fi afişat public pe site-ul instituţiei.

Fostul viceprimar al municipiului Constanța, Florin Cocargeanu (USR) și alți trei aleși locali municipali, doi PNL și unul de la PSD au înregistrat rapoartele la secretariatul Consiliului Local, vezi secțiunea „documente".
 
 
Raport de activitate Mihaela Andrei (PNL)

Mihaela Andrei este ales local la al doilea mandat, membru PNL și în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură din cadrul CLM.

În raportul de activitatea pentru 2022 a notat și participarea în cadrul Consiliilor de Administrație din care face parte dar și Comisiile de bugetare participativă, Comisia Tehnică de Urbanism și în cea de repartizare a spațiilor medicale.




În calitate de consilier local, Mihaela Andrei susține că în 2022, ar fi inițiat mai multe proiecte de hotărâre cum ar fi: Proiectul privind amenajarea Parcului Tăbăcărie inițiat în 2017 și , amendat cu lucrări de refacere a maIuriIor, refacere a podețelor, amenajarea cu  rulouri de gazon, plantarea de flori, amenajarea unui parc tip aventura și a unei  tiroliene, precum și reintroducerea trenulețului în jurul lacului; proiectul Marcaj moto la semafor, proiect ce a fost adus în atenția aparatului executiv și analizat in vederea oportunității implementării in municipiul Constanța; reluarea proiectului privind reconditionarea treptelor ce fac accesul catre plaja Modern dar și pe cel privind punerea în valoare a monumentului istoric „ORAȘUL ANTIC TOMIS / ZIDUL DE INCINĂ AL CETĂȚII TOMISULUI” cod LMI 2010 CT 1-s-A-02553.08 proiect inregistrat sub nr. 13144/31.01.2019; proiectul de hotărâre privind construirea unei pasarele pietonale peste calea feratã între cartierele Faleză Sud și km 4-5 sau proiectul de hotărâre privind reamenajarea pasajului de la gară, pasaj ce a fost prins în proiectul „Amenajare piața urbană în zona Gării”.
Alte proiecte depuse sunt cele privind aprobarea opotunității realizării unui funicular pe taluzul din dreptul plajei Modern sau amenajarea de de rastele intelente pentru biciclete în Municipiul Constanța, vezi secțiunea „documente”.

Alte proiecte au vizat : regenerarea spațiilor mici dintre blocuri, amenajarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități în mai multe zone din municipiul Constanța, recondiționarea platoului și a scărilor aferente din dreptul spațiilor comerciale zonei Casa de Cultura-str. București sau mutarea stației de autobuz din dreptul Spitalului de Boli Infectioase în dreptul Școlii Generale nr. 24, care urmare a sesizărilor și discuțiilor ce Ie-a avut cu cetățenii.


 


Raport de activitate Irinela Nicolae (PSD)
 
Irinela Nicolae este membru PSD și activează în Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială din Consiliul Local Constanța.

În raportul de activitate pentru anul 2022, Nicolae care este membru PSD notează că a analizat propuneri care vizau domeniul de compețe al acesteia, a propus și aprobat hotarări al Consiliului local care vizau Rețeaua școlară, schimbări de denumiri sau niveluri ale școlilor și grădinițelor de stat sau particulare din municipiul Constanța, propuneri privind Bursele elevilor și acordarea acestora sau situații și activitati desfășurate în cadrul Spitalului municipal Constanța, la Muzeul de Artă Populară Constanța sau în Cluburile sportive ale municipiului.

În calitate de membru PSD, aceasta a propus alături de întreaga echipă de social-democrați două proiecte de hotărâre ale Consiliului local, care s-au si aprobat: "Bebe trusou" și "Stop depresia".

Nicolae spune că a participat la sediul PSD -municipiul Constanța la audiențe cu cetățenii, vezi secțiunea „documente”.
 


 
Marian Alexandru Nazîru (PNL)
 
Marian Alexandru Nazîru se află la primul mandat de consilier local și face parte din Comisia pentru servicii publice, comerț, turism și agreement a CLM Constanța dar mai face parte și din Consiliul de Administrație al CSM Constanța și a mai multor unități de învățământ din municipiu.
În raportul de activitate pe anul 2022, Nazîru notează vizitele în teren și audiențele cu cetățenii susținute la sediul PNL.

În privința proiectelor derulate, alesul local liberal spune că a finalizat cu success mai multe initiative, printre care situația deficitară a încălzirii și starea deplorabilă a terenului de sport de la Liceul George Călinescu, situația încălzirii de la grădinița „Perlutele Mării" sau înființarea trecerii de pietoni pe strada Ștefăniță Vodă nr. 32, la solicitarea locuitorilor din zonă. Potrivit consilierului, se află în lucru o serie de lucrări de toaletare arborilor uscați, refacerea unor spații verzi, reamenajări de parcări și trotuare, toate în urma discuțiilor cu locuitorii municipiului Constanța, vezi secțiunea „documente”.

Alesul liberal a aplicat în programul Young Elected Politician al Comitetului Regiunilor, instituție a Uniunii Europene, unde reprezintă municipiul Constanța.



 
Florin Cocargeanu, fost viceprimar municipiul Constanța (USR)
 
 
Florin Cocargeanu se află la primul mandat de consilier local, este membru USR și face parte din Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Municipal.

În 2020 a fost ales viceprimar al municipiului Constanța. Între timp a fost revocat din această funcție (n.r. hotărârea  CLM din 26 mai 2023), însă actualul raport face referire la anul 2022.

Alături de grupul consilierilor locali USR, Cocargeanu a inițiat mai multe proiecte de hotărâre, cum ar fi: modificarea si completarea HCL 77/2021 pentru aprobarea regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța (împreună cu consilierii locali PNL);aprobarea propunerii de clasare în regim de urgență a imobilului complex Bar Orient-Restaurant Unirea din stațiunea Mamaia ca monument istoric; modificarea HCL nr. 123/2021 privind aprobarea regulamentului de organizare și functionare a parcărilor publice din municipiul Constanța (împreună cu consilierii locali PNL); alocarea unor sume de bani din bugetul local în vederea premierii unor sportivi constănțeni și a antrenorilor acestora pentru rezultate deosebite.

Alături de consilierii locali USR a depus o serie de amendamente la mai multe proiecte, cum ar fi proiectul de Buget Local 2022 sau amendamentul privind creșterea taxei de salubrizare raportat doar cu rata inflației.

Alte proiecte inițiate:
Proiectul de Hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între municipiul Constanța, UNICEF-Fondul Națiunilor Unite Pentru Copii și fundatia World Vision România (nu a fost aprobat în cadrul Consitiului Local);
Proiect de Hotărâre pentru completarea nr. 121/2013 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Stațiunea Mamaia-modificare HCL nr. 129/2001 (nu a fost aprobat în cadrul Consiliului Local).
În calitate de consilier local, Cocargeanu susține că a ținut audiențe săptămânal sau ori de câte ori i-au fost solicitate, dar și întâlniri, în stradă, cu cetățenii, vezi secțiunea „documente”.
 
În calitate de viceprimar pe parcursul anul 2022 a avut atribuții de coordonare ale:
1. Compartimentului administrarea unităților de învățământ preuniversitar – Direcția logistică;
2. Direcția locală de evidență persoane;
3. Direcția digitalizare și tehnologia informatiei;
4.Serviciul public de impozite, taxe și alte venituri ale bugetului local.
 
Alte atributii:

Vicepresedinte Comandamentul de larnă; Membru al Comitetului Local pentru Situații de Urgență;  Vicepresedinte al Comisiei municipiului Constanța pentru recensământul populației și locuințelor; Membru Comisia pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente și construcțiile vulnerabile care prezintă pericol public.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

CLM Constanţa. Alți doi consilieri locali şi-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 463

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 857

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 539

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1367

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 804

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 707

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 739

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 473

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2096

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 710

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1508

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 814

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 914