La propunerea aleșilor locali USR PLUS, cinci baze sportive vor fi preluate de Primăria Constanța pentru reabilitare

  • La începutul acestui an, aleșii locali municipali de la USR PLUS au propus primarului Constanţei, Vergil Chiţac, preluarea bazelor sportive aflate pe teritoriul municipiului pentru a fi reabilitate
  • Este vorba despre stadionul CS „Farul”, Palatul Copiilor Constanţa, Complexul Sportiv „Badea Cârţan”, Baza sportivă „Triunghi” Constanţa şi Club Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa
  • Cele cinci baze sportive se află, momentan, în administrarea Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Tineretului și Sportului

La începutul acestui an, aleșii locali municipali de la USR PLUS au propus primarului Constanţei, Vergil Chiţac, preluarea bazelor sportive aflate pe teritoriul municipiului pentru a fi reabilitate.

Majoritatea imobilelor cu această destinaţie se află într-o stare continuă de degradare, fapt ce le face imposibil de utilizat de către sportivii constănţeni printre care se află, în mod sigur, şi viitori campioni ai sportului românesc.

"Consider că resuscitarea acestui domeniu de mare interes, nu demult, pentru constănţeni, este o prioritate pentru administraţia publică a oraşului nostru.
În urma discuţiilor purtate, primarul şi-a manifestat interesul faţă de propunerea arătată, declarându-se la rândul său un iubitor al sportului constănţean. Alături de colegii mei din USR PLUS, am convenit să propunem spre aprobarea colegilor din  Consiliul Local Constanţa preluarea în administrarea municipalităţii a cinci dintre cele mai reprezentative baze sportive ale oraşului", afirmă Mihai Ochiuleț, consilier local municipal USR PLUS.
Primăria Constanța va solicita Guvernului României preluarea în proprietate, în vederea administrării și reabilitării, a cinci baze sportive din oraș. Este vorba despre stadionul CS „Farul”, Palatul Copiilor Constanţa, Complexul Sportiv „Badea Cârţan”, Baza sportivă „Triunghi” Constanţa şi Club Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa.
"Ideal ar fi să putem reabilita măcar una dintre acestea pe an, însă până nu identificăm sursa de finanţare nu putem anticipa cât de repede vom concretiza readucerea la viaţă a acestor obiective emblematice pentru Constanţa, mai ales că actuala administrație a preluat un buget cu o foarte mare gaură. Cele cinci baze sportive se află, momentan, în administrarea Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Tineretului și Sportului, dar sperăm ca „mingea” să ajungă cât mai repede în terenul nostru, al administraţiei locale, pentru a ne apuca de treabă", a mai spus alesul local.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum se împart finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale din bugetul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

25 Jun 2022 708

Ce spune secretarul Primăriei Ovidiu în legătură cu subevaluarea inițială a unui teren din localitate scos la licitație pentru 99 de ani?

24 Jun 2022 1038

Cine sunt noii administratori ai Regiei Județene de Drumuri și Poduri? Astăzi se încheie și mandatul directorului interimar

23 Jun 2022 1054

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2053

Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

22 Jun 2022 866

Consilierii județeni vot vota un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului. Ce prevede acesta? (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 846

OMD Constanța-Mamaia, în chinuirile facerii. Primăria încasează, dar nu poate justifica impactul colectării taxei de promovare asupra turismului

20 Jun 2022 644

Pe ce rute vor funcționa primele autobuze electrice chinezești din portofoliul CT BUS

20 Jun 2022 5199

PUD-urile afaceristului Tapangea în zona Campusului universitar ajung pe masa Comisie tehnice de urbanism

20 Jun 2022 633

Metoda PCR! Aparatul Consiliul Județean Constanța, supradimensionat și în acest mandat

14 Jun 2022 2228

Peste 280 de angajați ai Consiliului Județean Constanța primesc vouchere de vacanță (DOCUMENT)

13 Jun 2022 918

Un club sportiv din București primește finanțare nerambursabilă de la Primăria Constanța. Președintele Asociației este fiul unui fost contraamiral în retragere (DOCUMENTE)

11 Jun 2022 1277

„Adoptă un spațiu verde”. Un an de la lansare. Jumătate dintre solicitări au picat. Sensuri giratorii și câteva terenuri din Constanța și Mamaia vor fi „luate de suflet”!

08 Jun 2022 1115

Trei asocieri de firme s-au înscris la licitația derulată de Primăria Constanța pentru proiectul tehnic al Policlinicii Municipale, cu specializarea cardiologie - oncologie

07 Jun 2022 877

Care sunt firmele care se „luptă” pentru jumătate de milion de lei de la Primăria Constanța. Este vizată documentația pentru realizarea parcului din Faleză Nord

06 Jun 2022 1151