Mădălina Cliante, inspector DJC acuzată de luare de mită va fi suspendată din Comisia de Urbanism a municipiului Constanța

  • Arhitectul şef al municipiului a demarat procedura pentru ca aceasta să fie înlocuită cu un alt specialist atestat din domeniul monumentelor istorice şi arheologiei
  • Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Magdalena Tiţă și inspectorul superior Mădălina Cliante sunt cercetate penal într-un dosar DNA sub acuzaţia de luare de mită, ca urmare a unui flagrant organizat în cursul săptămânii trecute
  • Amintim că, potrivit anchetatorilor, Tiță și Cliante ar fi primit mită 2.000 de lei pentru avizul unui PUZ în localitatea Valu lui Traian
 

 
Alături de directoarea Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Magdalena Tiţă, inspectorul superior Mădălina Cliante este cercetată penal într-un dosar DNA sub acuzaţia de luare de mită, ca urmare a unui flagrant organizat în cursul săptămânii trecute.

Cliante este și membru al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanța, funcţie pe care a păstrat-o în ciuda evenimentelor prezentate mai sus.

Consilerii locali USR Constanţa au trimis o adresă către arhitectul şef al municipiului în care îi cer suspendarea de urgenţă a Mădălinei Cliante din cadrul Comisiei şi înlocuirea ei cu un alt specialist atestat din domeniul monumentelor istorice şi arheologiei.

În răspunsul transmis de arhitectul șef, acesta susține că au fost începute demersurile solicitate.

Amintim că, potrivit anchetatorilor, Tița și Cliante ar fi primit mită 2.000 de lei pentru avizul unui PUZ în localitatea Valu lui Traian.

De altfel, directorul Direcției de Cultură a Județului Constanța, Magdalena Tița a fost pusă sub control judiciar în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA. Aceasta a contestat măsura iar primul termen a fost stabilit 17 noiembrie 2022.
 
PRECIZĂRI:

 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Oficial de la DNA Tiță Magdalena, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, sub control judiciar

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

04 Feb 2023 1088

S-a încheiat prima etapă de inventariere a clădirilor-monument din Peninsulă. Care este stadiul implementării programului REACTIS?

03 Feb 2023 682

Județul Constanța va avea un Registru Electronic al Monumentelor (DOCUMENT)

03 Feb 2023 633

Drama bătrânilor singuri din Constanța Monica Poptile, directorul Asistenței Sociale din Primărie, afirmă senină că „sunt prea mulți, nu avem cum să îi supraveghem pe toți”!

03 Feb 2023 1401

„E foame de bani, băieți. Lumea tre' să știe ce fel de băieți sunteți!” Administrația Chițac vrea să transforme și stațiile de autobuz în panouri publicitare (DOCUMENTE)

31 Jan 2023 4020

Parc arheologic la Poarta Mare a Cetății Tomis. USR Constanța propune alocarea sumei de 100.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice

30 Jan 2023 928

În al treilea an de mandat, primarul Chițac descoperă criteriile de calitate ale civilizației! Investiții în cartierul betonat Palazu Mare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 1293

Câți bani primesc localitățile din județul Constanța pentru susținerea investițiilor, cofinanțărilor și pentru cheltuieli de funcționare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 884

Atenție, constănțeni. Care sunt cele două taxe locale care trebuie achitate integral până la 31 martie 2023?

28 Jan 2023 16588

Vot în Consiliu Local Constanța pentru aprobarea documentației și costurilor investiției. Care sunt tronsoanele de rețele termice primare și secundare propuse spre reabilitare în etapa V? (DOCUMENTE)

28 Jan 2023 969

Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)

27 Jan 2023 1077

Birocrația ne omoară! Cardurile de energie, muncă în plus pentru administratori și președinții de Asociații de Proprietari. Care sunt beneficiarii care trebuie să-și depună singuri documentele? (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1821

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

25 Jan 2023 772

Lista obiectivelor bugetate în Programul de investiții al municipiului Constanța pe anul 2023 (DOCUMENTE)

23 Jan 2023 1677

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1452