Mihai Ochiuleț, USR Constanța - „Artiștii plastici ai Constanței trebuie ajutați, nu izgoniți!”



Consilierii USR Constanța au anunțat că vor vota împotriva proiectului care propune revocarea dreptului de folosință a clădirilor care găzduiesc artiștii UAPR Constanța. Ieri, 26 aprilie, consilierii au vizitat aceste ateliere și au constatat că nu sunt în concordanță datele furnizate de municipalitate cu situația de la fața locului.

Consilierii USR Constanța nu vor vota pentru proiectul primarului Vergil Chițac prin care se propune revocarea dreptului de folosință a clădirilor ce găzduiesc atelierele Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România - filiala Constanța.

 
 Ca motiv comunicat public, Primăria Constanța invocă starea „avansată de degradare“ sau „insalubră“ a clădirilor UAP, însă proiectul Hotărârii de Consiliu Local, așa cum ne-a fost prezentat, nu are atașat niciun raport oficial sau proces verbal al Direcției Generale a Poliței Locale din care să reiasă aceste aspecte.
 
În cursul zilei de marți, 26 aprilie, consilierii USR Constanța s-au deplasat la două dintre atelierele vizate. Nu a fost constatată nicio stare „avansată de degradare“ sau „insalubritate“, ci doar oameni creativi care s-au străduit, din puținul pe care îl au, să mențină clădirile în condiții decente. Având în vedere realitatea de la fața locului, precizăm că este de-a dreptul jignitor și mincinos modul în care primarul Vergil Chițac a ales să comunice public situația în care se află clădirile UAT Constanța.
 
Artiștii plastici ai Constanței trebuie AJUTAȚI, nu izgoniți! Arta și creația au nevoie de sprijin din partea Primăriei Constanța, nu de presiuni repetate ale Poliției Locale, folosită ca instrument în acest demers revoltător cu iz de afacere imobiliară.
 
Faptul că nu a existat nicio urmă de transparență cu privire la acest proiect, nu a fost prezentată nicio soluție alternativă pentru artiștii plastici și nicio consultare prealabilă, facem apel și către consilierii celorlalte formațiuni politice să nu voteze pentru un demers ce reprezintă un nou afront pentru și așa greu încercata cultură constanțeană”, a scris Mihai Ochiuleț pe pagina sa de Facebook.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierul local USR, Mihai Ochiuleț „Am obținut aprobarea CA al CSM Constanța pentru demararea studiilor aferente edificării a trei săli de sport și a unui bazin didactic de înot“

20 Jan 2024 639

Declarații de Avere Constanța Consilierul local USR, Mihai Ochiuleț, a obținut venituri din pariuri sportive și jocuri de noroc (DOCUMENTE)

07 Jul 2023 1899

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 2892

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

04 Feb 2023 2401

Constănțeanul supărat. „Achiziţia administrației Chițac de material dendro-floricol în valoare de 20.000.000 euro, miroase de la o poştă a tun, a jaf"

20 Sep 2022 4439

Consilierul local Mihai Ochiuleț (USR), despre lupta surdă dusă cu Felicia Ovanesian pentru proiectul de înființare a unui parc în Constanța

02 Jul 2022 2156

Consilierul local, Mihai Ochiuleț despre solicitarea de înlocuire din funcție a Viorelei Călin. „Răspunsul oficial, transmis recent și semnat de primarul Vergil Chițac, este halucinant“

24 Jun 2022 1189

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, consilier USR „Secretarul municipiului, Mirabela Călin, obediență 100%, fără margini, total neproductivă”(VIDEO)

13 May 2022 1865

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, despre solicitarea de demisie a Mirabelei Călin (VIDEO)

12 May 2022 1782

ZIUA LIVE De ce trebuie eliberată din funcţie, secretarul municipiului Constanța, Mirabela Călin?

11 May 2022 2469

USR Constanța solicită primarului Chițac să dea publicității lista imobilelor care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Raport ISU Dobrogea - sute de blocuri, construite în ultimii ani, în pericol (DOCUMENT)

14 Feb 2022 2058

Un consilier USR îi cere city-manager-ului municipiului Constanța să părăsească Primăria. „Ovanesian s-a descalificat complet atunci când a afirmat că nu pricepe problemele vitale ale orașului”

18 Oct 2021 3339

CNI a inclus proiectul în lista sinteză Bazin de înot, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța

18 Jun 2021 3050

ZIUA LIVE. Primăria înlocuiește licitațiile pentru parcările rezidențiale cu o aplicație. Municipiul Constanța, cel mai mare buget de investiții din ultimii ani!

07 Apr 2021 7584

ZIUA LIVE Viceprimarul Ionuț Rusu și consilierul Mihai Ochiuleț, despre regulamentele care vor fi aprobate

06 Apr 2021 2549