Mirabela Călin rămâne secretar general al municipalității până la organizarea unui nou concurs. În paralel, procurorii DNA continuă ancheta la Primăria Constanța!

  • Proba scrisă pentru postul de secretar general gradul II al Primăriei Constanța a avut loc pe 27.12.2021, ora 10:00, la sediul Primăriei Municipiului Constanța
  • La concurs s-au înscris doi candidați
  • Este vorba despre Viorela Mirabela Călin, secretar general delegat prin dispoziția primarului Vergil Chițac și Aurel Marinescu, fost secretar al primăriei Drăgănești Olt și ulterior, angajat al Consiliului Județean Olt
  • Potrivit unui anunț postat de primăria Constanța, candidații nu au promovat examenul iar concursul va fi organizat din nou anul viitor 
  • Până atunci, Mirabela Călin rămâne secretar general al municipalității
  • În paralel, Serviciul Teritorial Anticorupție Constanța al Direcției Naționale Anticorupție desfășoară, la acest moment, in rem, verificări cu privire la o serie deconcursuri organizate anul acesta de municipalitate


Proba scrisă pentru postul de secretar general gradul II al Primăriei Constanța a avut loc pe 27.12.2021, ora 10:00, la sediul Primăriei Municipiului Constanța.
La concurs s-au înscris doi candidați a căror dosare au fost admise de comisia de organizare.

Este vorba despre Viorela Mirabela Călin, care a devenit secretar general delegat pe 15 iunie a.c., prin dispoziția primarului Vergil Chițac și Aurel Marinescu, fost secretar al primăriei Drăgănești Olt și ulterior, angajat al Consiliului Județean Olt.

Potrivit unui anunț postat de primăria Constanța, niciunul dintre cei doi candidați nu au promovat examenul, astfel că interviul programat pe data de 29.12.2021, ora 14:00, tot la sediul municipalității, nu va mai avea loc.

Cel mai probabil concursul va fi organizat din nou anul viitor. 

Până atunci, Mirabela Călin rămâne secretar general al municipalității.

Vă reamintim că anchetatorii DNA au ajuns la Primăria Constanța chiar în timpul desfășurării acestui concurs.

Însă nu se știe dacă descinderea are legătură cu acesta sau cu alte concursuri organizate anul acesta de municipalitate.


Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța doar atât : „Respectam actiunile institutiilor statului si nu le comentăm“. 

Momentan nu se cunoaște, oficial, obiectului dosarului DNA. 

Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că dosarul este instrumentat de Serviciul Teritorial Anticorupție Constanța al Direcției Naționale Anticorupție.

Aceleași surse au precizat că ancheta se desfășoară, la acest moment, in rem, adică față de anumite fapte, nu față de persoane.

Totodată, nu au fost audiate persoane în cauză, în în acest stadiu al anchetei penale.

Procurorii DNA Constanța au ridicat în urma acțiunii de luni seara, mai multe înscrisuri de la primărie.

 

Citește și:

Continuă ancheta la Primăria Constanța! Cazul, instrumentat de DNA Constanța

Constanța Candidații înscriși la concursul pentru ocuparea postului de secretar general gradul II în cadrul Primăriei Constanța, respinși la proba scrisă

UPDATE Procurorii DNA, verificări la Primăria Constanța!

Cu câteva zile înainte de sfârșitul anului, Primăria Constanța organizează concurs pentru una dintre cele mai importante funcții din organigramă! (DOCUMENTE)
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MDLPA oferă fonduri autorităţilor locale. Astăzi de deschide apelul pentru construcţia a peste 5.500 de locuinţe pentru tineri

16 May 2022 639

Ce a constatat Curtea de Conturi a României în urma controlului efectuat la Primăria Nicolae Bălcescu? (DOCUMENT)

16 May 2022 804

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

14 May 2022 8543

Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism se întrunește într-o nouă ședință. Iată ordinea de zi!

12 May 2022 710

Ești elev sau student? Află cum poți face parte din Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret Constanța!

12 May 2022 530

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit la Primăria Castelu. Care au fost principalele constatări (DOCUMENT)

12 May 2022 679

INCD URBAN-INCERC va realiza auditele energetice pentru blocurile din municipiul Constanța reabilitate termic prin PNRR (DOCUMENTE)

12 May 2022 685

Anghel Saligny sau cum împarți două paie la trei „măgari"? Banii alocați județului Constanța sunt insuficienți. Câte proiecte au depus primăriile? (DOCUMENTE)

10 May 2022 1344

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit la Primăria Medgidia. Care au fost principalele constatări (DOCUMENTE)

09 May 2022 883

Campania „Tu decizi pentru Constanţa“ se desfăşoară și la nivelul Consiliului Județean. USR a depus proiectul de bugetare participativă

07 May 2022 594

PUZ-ul Avantech Cont și solicitări din partea unor companii importante pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

07 May 2022 761

Componența Comisiei care va decide câștigătorii contractelor de delegare a serviciului public de transport persoane în județul Constanța (DOCUMENTE)

05 May 2022 2215

Răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru autorizația de funcționare a Casei Prahova din Satul de Vacanță

23 Apr 2022 1538

Abaterile calculate de Curtea de Conturi în urma auditului derulat la Primăria Constanța. Contractul cu Green Life Recycling, atacat în instanță (DOCUMENTE)

21 Apr 2022 1304

Cine este directorul interimar la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“? (DOCUMENTE)

20 Apr 2022 1595