Administratie locala

Musulmanii din Cumpăna celebrează Kurban Bayram. Ce a transmis primarul Mariana Gâju

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a transmis credincioşilor musulmani un mesaj, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram. „Sfânta sărbătoare Kurban Bayram îmi oferă deosebita plăcere de a vă transmite sincere urări de sănătate, fericire, pace în case şi în suflete şi prosperitate dumneavoastră şi întregii familii, alături de un călduros La mulţi ani! Cu aleasă preţuire şi prietenie“, a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
 
Kurban Bayram (Sărbătoarea Sacrificiului) este unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc la finalul pelerinajului organizat la Mecca.
Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate. Ibrahim este dispus să-şi sacrifice fiul, pe Ismail, dar Allah, văzându-i hotărârea şi nestinsa credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului, nu pe cel al copilului mult iubit.
 
Această zi este celebrată de musulmanii din întreaga lume, fiind recunoscută drept Sărbătoarea Sacrificiului, reconfirmând credinţa în Allah. Tradiţia sacrificării unui animal (berbec, oaie, miel, bivol sau capră) de către fiecare musulman adult înstărit a apărut în anul al II-lea al Islamului, având semnificaţia unui gest de bunăvoinţă şi adorare a lui Allah, credinciosul musulman oferind în dar nevoiaşilor doua treimi din animalul jertfit şi oprind pentru cina de familie doar o treime din Kurban.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„2020 – Cumpăna Comună de tip Smart Village”. Întâlnire de lucru, prezidată de Mariana Gâju

03 Jul 2020 592

#CetățeniiÎntreabaPrimarulRaspunde Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, le-a răspuns locuitorilor la mai multe întrebări (video)

22 Jun 2020 719

Trei localități din județul Constanța, alături de RAJA, au semnat un contract pentru un proiect amplu de reabilitare a rețelelor de apă

13 Jun 2020 1067

Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)

15 May 2020 1222

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)

12 May 2020 1952

Centru pentru tineret, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Tinerii au nevoie de un spațiu în care să se întâlnească și să comunice“

07 May 2020 1522

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)

01 May 2020 1374

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

16 Apr 2020 1485

Trei locuri noi de joacă în comuna Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vă așteptăm, după încetarea stării de urgență, să vă bucurați, de spațiile de recreere“

14 Apr 2020 1249

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România a discutat cu primul-ministru despre rectificarea bugetară

09 Apr 2020 960

Veşti bune Încep lucrările de reabilitare a malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră din zona Cumpăna (galerie foto)

03 Apr 2020 1273

Primăria Cumpăna anunță traseu unic pentru Trans Tur și TranSEvren, care efectuează transport public de persoane între Constanța și Cumpăna

03 Apr 2020 2191

Alimente de bază și produse de igienă din partea Primăriei Cumpăna, pentru persoanele de peste 65 de ani, fără susținători (galerie foto)

02 Apr 2020 2097

Primăria Cumpăna solicită ARR rezilierea contractului de transport călători al Trans Tur SRL pe ruta Cumpăna - Constanța și retur (video)

30 Mar 2020 2919

Mesaje de interes public Primarul comunei Cumpăna Mariana Gâju – „Să ne unim eforurile şi să dăm dovadă de unitate“ (video)

25 Mar 2020 1423