Administratie locala

Musulmanii din Cumpăna celebrează Kurban Bayram. Ce a transmis primarul Mariana Gâju

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a transmis credincioşilor musulmani un mesaj, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram. „Sfânta sărbătoare Kurban Bayram îmi oferă deosebita plăcere de a vă transmite sincere urări de sănătate, fericire, pace în case şi în suflete şi prosperitate dumneavoastră şi întregii familii, alături de un călduros La mulţi ani! Cu aleasă preţuire şi prietenie“, a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
 
Kurban Bayram (Sărbătoarea Sacrificiului) este unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc la finalul pelerinajului organizat la Mecca.
Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate. Ibrahim este dispus să-şi sacrifice fiul, pe Ismail, dar Allah, văzându-i hotărârea şi nestinsa credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului, nu pe cel al copilului mult iubit.
 
Această zi este celebrată de musulmanii din întreaga lume, fiind recunoscută drept Sărbătoarea Sacrificiului, reconfirmând credinţa în Allah. Tradiţia sacrificării unui animal (berbec, oaie, miel, bivol sau capră) de către fiecare musulman adult înstărit a apărut în anul al II-lea al Islamului, având semnificaţia unui gest de bunăvoinţă şi adorare a lui Allah, credinciosul musulman oferind în dar nevoiaşilor doua treimi din animalul jertfit şi oprind pentru cina de familie doar o treime din Kurban.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Focar de pestă porcină africană Filtre dezinfectante și de control la intrarea și iesirea din comuna Cumpăna

21 Aug 2019 503

Faptă creştină de Adormirea Maicii Domnului Patru copii aflaţi în asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna

15 Aug 2019 567

Au început lucrările pentru refacerea terenului afectat de la Cumpăna. Cum se gestionează situaţia taluzului prăbuşit (galerie foto + video)

12 Aug 2019 866

Când încep lucrările la taluzul afectat de alunecările de teren de la Cumpăna. Ce spune primarul Mariana Gâju

06 Aug 2019 950

Frontiera Tomis Constanţa a cucerit Cupa României la oină. Competiţia s-a desfăşurat la Cumpăna (galerie foto)

21 Jul 2019 1028

A doua etapă din cadrul programului primăriei Cumpăna „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2018 – 2019”

19 Jul 2019 434

Locuitorii din Cumpăna, judeţul Constanţa, vor avea acces direct la Autostrada A4 (document)

18 Jul 2019 9791

Cumpăna. Atmosferă de sărbătoare la a XII-a ediţie a evenimentului „Convieţuire interetnică pe plaiuri dobrogene“ (galerie foto)

24 Jun 2019 1085

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1399

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 1084

Geostud SRL din Bucureşti va elabora studiul geotehnic Taluzul care a luat-o la vale la Cumpăna va fi reabilitat (document)

15 Jun 2019 2562

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

07 Jun 2019 960

Manifestǎri prilejuite de „Ziua Eroilor – Sǎrbǎtoarea Înǎlțǎrii Domnului”, la Cumpăna

05 Jun 2019 604

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 752

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 795