Musulmanii din Cumpăna celebrează Kurban Bayram. Ce a transmis primarul Mariana Gâju

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a transmis credincioşilor musulmani un mesaj, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram. „Sfânta sărbătoare Kurban Bayram îmi oferă deosebita plăcere de a vă transmite sincere urări de sănătate, fericire, pace în case şi în suflete şi prosperitate dumneavoastră şi întregii familii, alături de un călduros La mulţi ani! Cu aleasă preţuire şi prietenie“, a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
 
Kurban Bayram (Sărbătoarea Sacrificiului) este unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc la finalul pelerinajului organizat la Mecca.
Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate. Ibrahim este dispus să-şi sacrifice fiul, pe Ismail, dar Allah, văzându-i hotărârea şi nestinsa credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului, nu pe cel al copilului mult iubit.
 
Această zi este celebrată de musulmanii din întreaga lume, fiind recunoscută drept Sărbătoarea Sacrificiului, reconfirmând credinţa în Allah. Tradiţia sacrificării unui animal (berbec, oaie, miel, bivol sau capră) de către fiecare musulman adult înstărit a apărut în anul al II-lea al Islamului, având semnificaţia unui gest de bunăvoinţă şi adorare a lui Allah, credinciosul musulman oferind în dar nevoiaşilor doua treimi din animalul jertfit şi oprind pentru cina de familie doar o treime din Kurban.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Cumpăna (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Aug 2022 469

Constanța, gazda întâlnirii zonale a femeilor social democrate din Regiunea SUD-EST şi Regiunea Bucureşti-Ilfov (GALERIE FOTO +VIDEO)

22 Jul 2022 1103

Constanța găzduiește întâlnirea zonală a femeilor social democrate din Regiunea SUD-EST şi Regiunea Bucureşti-Ilfov

21 Jul 2022 556

Delegația Partidului Socialiștilor Europeni a ajuns la Tulcea. Ce subiecte au fost dezbătute la Consiliul Județean (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Jul 2022 656

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna Campionii secțiilor de gimnastică ritmică, lupte și fotbal, premiați (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 630

Constanța Mariana Gâju prezentă la reuniunea externă a membrilor grupului Partidului Socialiștilor Europeni (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jul 2022 735

Oină Frontiera Tomis Constanța a câștigat Cupa României, întrecere disputată la Cumpăna (GALERIE FOTO)

16 Jul 2022 748

Reuniune externă a membrilor grupului Partidului Socialiștilor Europeni

15 Jul 2022 555

Luptătorii de la Victoria Cumpăna, din nou pe podium la lupte. „Mica noastră localitate, un izvor inepuizabil de campioni“ (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 1105

Primăria Cumpăna Mariana Gâju, prezentă la o conferință națională la Vaslui. Ce subiecte au fost abordate

21 Jun 2022 681

CS Victoria Cumpăna Micii fotbaliști, locul șase pe țară la Cupa Satelor. Rugbystul Andrei Chelaru, bronz la Gimnaziada din Franța (GALERIE FOTO)

24 May 2022 1299

Micile gimnaste de la CS Victoria Cumpăna, noi medalii la Naționale. „Suntem mândri de performanțele acestor minunate sportive!“ (GALERIE FOTO)

17 May 2022 1103

CS Victoria Cumpăna Bianca Iancău, Robert Popa și antrenorul Vasile Vicol, premiați pentru rezultatele de la Cupa României

30 Apr 2022 1767

„Vă iubim și vă susținem“ Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna au urcat de 20 de ori pe podium la Cupa „Irina Deleanu” (GALERIE FOTO)

29 Apr 2022 1544

Primăria Cumpăna Daruri oferite persoanelor vârstnice cu venituri reduse și persoanelor cu dizabilităţi (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 779