Prefectul convoacă mâine factorii decidenți. Subiectul este Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța (DOCUMENT)

  • La aproape șase luni de închiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, mâine are loc o ședință în cadrul căreia toți factorii decidenți vor trebui pe de o parte să avanseze un termen concret pentru redeschiderea unității medicale iar pe de altă parte să comunice ce se va întâmpla pe viitor cu angajații unității medicale
  • Asta în condițiile în care, managerul interimar al spitalului a trimis decizii de încetare a activității pentru 53 de angajați temporari începând cu data de 9 martie a.c doar pentru că spitalul este închis
  • În plus, vinerea viitoare expiră și detașările angajaților definitivi și aici deja va fi o mare problemă. Probabil unii își vor lua concediu, dar nu toți și nu pentru luni de zile, până spitalul va fi cu adevărat funcțional
  • Ședința este convocată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Coșa


La aproape șase luni de închiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, mâine are loc o ședință în cadrul căreia toți factorii decidenți vor trebui pe de o parte să avanseze un termen concret pentru redeschiderea unității medicale iar pe de altă parte să comunice ce se va întâmpla pe viitor cu angajații unității medicale.

Asta în condițiile în care, managerul interimar al spitalului a trimis decizii de încetare a activității pentru 53 de angajați temporari începând cu data de 9 martie a.c doar pentru că spitalul e închis și în cazul lor nu se aplică Legea 55/2020!

În plus, vinerea viitoare expiră și detașările angajaților definitivi și aici deja va fi o mare problemă. Probabil unii își vor lua concediu, dar nu toți și nu pentru luni de zile, până spitalul va fi cu adevărat funcțional.
 




Ședința este convocată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Coșa.

Au fost invitați la discuții : managerul interimar al SCBI, dr. Claudia Cambrea, președintele Consiliului de Administrație, dr. Adriana Câmpeanu, primarul Vergil Chițac, directorul DSP, Cristina Schipor, șeful ISU Dobrogea, col. Cristian Amarandei, secretarul de stat în Autoritatea Națională de Management al Calității, Cosmin David și reprezentanții sindicali.

Este vorba despre Mihaela Ianuș de la Sindicatul Solidaritatea Sindicală 2015, Nicolae Manea, președinte SANITAS Constanța și Ion Caraignat, președinte Cartel Alfa Constanța.

Dat fiind prezența la discuții a unor sindicaliști printre subiectele de discuție se vor regăsi și situația angajaților spitalului.

Vom reveni.

Citește și:

Constănțeanul supărat. Peste 50 de angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase au primit deciziile de încetare a activității fără un mulțumesc! Au salvat sute de vieți în pandemie (DOCUMENTE)



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 576

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 1135

Primarul Municipiului Constanța, în instanță cu dr. Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Se contestă executarea

29 Feb 2024 796

Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat astăzi

19 Feb 2024 892

Primarul Constanței proces cu dr. Stela Halichidis! Nemulțumiri după victoria în instanță a fostului manager de la Infectioase!

03 Jan 2024 3139

Oficial de la Direcția de Cultură Constanța despre lucrările de modularul din curtea SCBI „Se așteaptă estimarea pagubelor produse patrimoniului cultural. A fost sesizat Inspectoratul de Poliție al Județului"!

26 Oct 2023 2465

Lucrări fără aviz de la Cultură în sit-ul din curtea Spitalului de Boli Infecţioase Primăria Constanța s-ar putea alege cu dosar penal!

23 Oct 2023 983

Proiect depus la Mediu Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se extinde

19 Oct 2023 1096

Judecătorii de la Curtea de Apel mai au nevoie de timp în procesul intentat de dr. Halichidis Primarului Constanței

02 Oct 2023 821

Demisă după tragedia de la Infectioase Zi decisivă pentru dr. Stela Halichidis în procesul cu Primarul Constanței. A câștigat în primă instanță

01 Oct 2023 1888

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 1211

Licitații Constanța A fost atribuit un nou contract pentru Spitalul Modular Covid 19 de pe Bulevardul Ferdinand (DOCUMENT)

30 Aug 2023 1288

Noutăți din ancheta incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Urmează eventuale puneri sub acuzare

03 Aug 2023 2113

Începe construcția de zece milioane de euro a noului Spital Modular de la Constanța!

24 Jul 2023 1680

Legea s-a schimbat anterior depunerii ofertei?! Pe repede înainte, spitalul modular de la SCBI Constanța s-a scumpit cu 8.2 milioane de lei! (DOCUMENTE)

17 Jul 2023 1827