Primarul Mariana Gâju, raportor în Comisia pentru Mediu la nivel european

Comisia pentru mediu, schimbări climatice şi energie a Comitetului Regiunilor s-a reunit, ieri, în şedinţă. Cu acest prilej, economist Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, în calitate de reprezentant al Asociaţiei Comunelor din România (ACoR.) în delegaţia română şi membru al acestei instituţii europene, a fost desemnat raportor din partea Comisiei pentru pachetul legislativ ce va fi prezentat de Comisia Europeană privind „Utilizarea eficientă a resurselor şi a deşeurilor în vederea realizării obiectivului de economie circulară“, se precizează într-un comunicat recent al Primăriei comunei Cumpăna. „Numirea ca raportor presupune un angajament şi o implicare substanţiale din partea membrului desemnat, cu atât mai mult în acest caz în care este vorba despre un pachet de propuneri şi un regulament, ce vor fi publicate de Comisia Europeană cel mai târziu la data de 2 iulie 2014. Aşa cum se ştie, UE şi-a fixat obiective ambiţioase în acest domeniu, iar viitorul pachet legislativ va include ţinte specifice de atins şi o nouă abordare referitoare la măsurare“, se precizează în documentul remis de administraţia locală a comunei Cumpăna.

Răspundere semnificativă pe umerii primarului de la Cumpăna

„Doamna Mariana Gâju îşi propune ca recomandările pentru Comisia Europeană, pe care la va include în avizul său, să vizeze modul în care Uniunea Europeană ar trebui să-şi modeleze politicile şi legislaţia în funcţie de preocupările concrete ale autorităţilor locale şi regionale şi să prezinte modificări care să vină în sprijinul aplicării noului pachet legislativ la nivel local“, se mai arată în comunicatul remis de Primăria Cumpăna. Reprezentantul ACoR Mariana Gâju „şi-a asumat rolul de raportor în baza interesului pentru acest domeniu, motivat, pe de-o parte, de plasarea României printre ţările care trebuie să depună eforturi în vederea atingerii ţintelor stabilite deja prin varianta actuală a Directivei Cadru pentru Deşeuri, iar pe de altă parte, de experienţa pozitivă câştigată în comuna Cumpăna în implementarea cerinţelor de mediu, atât prin eforturi proprii, cât şi datorită cooperării internaţionale“, mai este stipulat în documentul dat publicităţii de reprezentanţii administraţiei publice locale din Cumpăna.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 430

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 622

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 2894

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 892

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 962

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 601

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 883

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 643

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 1012

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 864

Femeile social-democrate, în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa

06 Mar 2024 625

OFSD la ceas de sărbătoare 1000 de femei social-democrate petrec la Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 1397

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6889

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 766

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 618