Administratie locala

Raport de activitate Consilierul local municipal PNL Cristina Văsii - interpelări, amendamente, solicitări și inițiative avute în cel de-al doilea an de mandat (document)

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare, aleșii locali și județeni au început să-și publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017 - iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului local municipal PNL Andreea Cristina Văsii.
 
Consiliera PNL face parte din Comisia de repartizare a locuințelor constituite prin programul ANL. Cristina Văsii notează în raportul său că în cadrul ședințelor acestei comisii s-au analizat dosarele depuse de către cei care au solicitat locuințe constituite prin programul ANL și au fost repartizate locuințe conform legislației aferente acestui program.
 
În calitate de membru al Comisiei de fond locativ și repartizare spații de locuit, suplimentar față de activitatea de bază, a fost analizată situația mai multor spații din fondul locativ. Cristina Văsii susține că a solicitat retragerea din circuitul locativ a două apartamente situate în zona peninsulară, în vederea reabilitării, consolidării și redării în circuitul comercial.
Solicitarea a fost aprobată de către membrii comisiei, urmând ca RAEDPP să solicite un punct de vedere Direcției Juridice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.
 
Consilierul local Cristina Văsii a fost membru și în Comisia de analiză a activității Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri la Bugetul Local Constanța. Sinteza activității din cadrul acestei comisii o puteți lectura integral în materialul din secțiunea „Documente“.
 
Pe parcursul ultimului an, Văsii susține că a efectuat vizite în teren, a organizat dezbateri și a menținut relația cu cetățenii atât prin intermediul spațiului virtual, cât și prin audiențe la sediul Partidului Național Liberal. „Audiențele nu au fost efectuate în cadrul Primăriei din cauza faptului că nu există un spațiu destinat desfășurării activității consilierilor locali decât pentru ședințele comisiilor de specialitate“, notează Cristina Văsii. 

Inițiative de proiecte de hotărâri, interpelări, amendamente, solicitări, puncte de vedere și luări de cuvânt 

Consiliera PNL notează în raportul de activitate că a depus mai multe proiecte de hotărâre la secretariatul CLM, astfel: proiect privind derularea proiectului „Reconstrucția ecologică a municipiului Constanța”, proiect privind „Reamenajarea terenurilor de sport aferente unităților de învățământ din Municipiul Constanța”, proiect privind înființarea Centrului pentru Tineret al Municipiului Constanța, proiect privind reglementarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanța, proiect privind colectarea selectivă a deșeurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanta sau proiect privind acordarea gratuității pentru transportul public local în comun pentru elevi și studenți din municipiu.
 
În urma discuțiilor purtate cu constănțenii, pe parcursul celui de-al doilea an din mandatul de ales local, Cristina Văsii a făcut mai multe solicitări, după cum urmează: solicitare privind situația juridică a regimului de proprietate a terenurilor situate în municipiul Constanta, str. Haricleea Darclee, loturile 62,62 și 64 - terenuri propuse pentru retrocedare; solicitare informații cu privire la situația parcului Tăbăcărie delimitat în perimetrul format de bulevardul Alexandru Lăpușneanu - str. Soveja - bulevardul Mamaia; Solicitare cu privire la raportul primarului privind starea socială, economică și de mediu a Municipiului Constanța, în conformitate cu prevederile art.63 din Legea nr. 215/2001 actualizată, până la data de 31.03.2017; Propunere în vederea realizării unui proiect privind iluminatul arhitectural al tuturor monumentelor din patrimoniul Municipiului Constanța inclusiv al clădirilor istorice, etc.

Nemulțumirile consilierului local Cristina Văsii 

„În anul 2017, am depus 7 proiecte de hotărâre cărora nu li s-au redactat rapoarte de specialitate din partea direcțiilor Primăriei Municipiului Constanta, iar parte dintre solicitările pe care le-am efectuat nu au primit răspuns. Două dintre proiecte au fost dezbătute în ședințele comisiilor de specialitate CLM fară a se elibera avize fiind amânate pe perioada nedeterminată. Ținând cont de faptul ca pe convocatorul ședințelor Consiliului Local Municipal sunt adesea prezente proiecte redactate „peste noapte”, cu erori, cu rapoarte cu conținut vag și evaziv, iar proiectele pe care le-am propus nu au obținut un raport după câteva luni de la depunere sau chiar un an, concluzionez că legislația este facultativă pentru departamente primăriei”, susține consilierul PNL în cadrul raportului de activitate depus la secretariatul Consiliului Local.
 
În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza raportul de activitate complet al consilierului local PNL Cristina Andreea Văsii.
 
Citește și:
 
Raport de activitate Ce inițiative, interpelări, amendamente și solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)
 
Între viața politică și medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

Citește și: Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observații și propuneri pentru funcționarea Consiliului Local Municipal Constanța (document)

Citește și: Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administrației Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR Constanţa, raport de activitate la mijlocul legislaturii

01 Nov 2018 291

Vânătorii și pescarii sportivi din Constanța, la raport. A fost convocată adunarea generală

22 Oct 2018 435

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat Raportul de activitate al preşedintelul CJC, Horia Ţuţuianu (document)

27 Aug 2018 503

Autorităţile publice, obligate să prezinte raport de activitate periodic, inclusiv în Monitorul Oficial Primăria Constanţa încalcă Legea nr. 544 din 2001

08 Aug 2018 557

Garda de Coastă, raport de activitate după şase luni! A primit cinci bodycam-uri de la Sindicatul Europol (galerie foto)

24 Jul 2018 1029

Raport de activitate Consilierul Ioan Solomon susţine că preşedinţii de şedinţe din CLM tratează ordinea de zi într-un mod „pompieristic“! (document)

21 Jul 2018 253

Raport de activitate Consilierul local Romeo Rezeanu, luări de poziţie în ceea ce priveşte conformarea PUZ-urilor la exigenţele rezultate din modificările legislative (document)

20 Jul 2018 548

Raport de activitate Observaţiile şi propunerile alesului Mihaela Andrei pentru buna funcţionare a Consiliului Local Municipal (document)

16 Jul 2018 715

Declaraţia de avere a liberalei Adriana Câmpeanu. Cât a încasat anul trecut din alte activităţi (document)

12 Jul 2018 802

Raport de activitate Ce iniţiative, interpelări, amendamente şi solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)

12 Jul 2018 2320

Între viaţa politică şi medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

11 Jul 2018 1262

Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

10 Jul 2018 509

Raportul de activitate. DNA, considerată un model de bune practici la nivel european

09 Jul 2018 405

Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administraţiei Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document)

05 Jul 2018 579

Consilierul Bogdan Bola a ieşit din zona de confort a aleşilor ce ridică mâna din reflex. Din păcate, propunerile sale sunt ignorate de executivul Consiliului Judeţean Constanţa (document)

04 Jul 2018 2162

UPDATE. Raport de Activitate pentru anul 2017 al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Președintele CJC participă la eveniment

24 May 2018 686

Imagini de la evenimentUniunea asociaţiilor de proprietari Constanţa, la raport. Florica Ganea "În 2017 multe asociaţii s-au reafiliat la UAPC" (galerie foto)

18 May 2018 733

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 „Ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă“ (galerie foto)

30 Mar 2018 985

UPDATE Imagini de la evenimentPrimarul Mariana Gâju prezintă raportul de activitate pe 2017 - ”Vreau să candidez și în 2020!” (galerie foto)

28 Mar 2018 1347

Liga Navală Română şi-a publicat raportul de activitate pe anul 2017

22 Mar 2018 719

Constanța. A avut loc ședința Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști. Cine a participat. Ce s-a discutat. Ordinea de zi completă (galerie foto)

14 Mar 2018 2064

Klaus Iohannis va participa miercuri la prezentarea Raportului de activitate al DNA pe anul 2017

27 Feb 2018 502

Raport de activitate la CJC pe anul 2017 Preşedintele Horia Ţuţuianu - „Există loc de mai bine. Nu sunt mulţumit sută la sută“

15 Feb 2018 661

Bilanţ la un an de mandat. Senatorul USR de Constanţa, Ramona Dinu

13 Feb 2018 985

Senatorul liberal Daniel Zamfir, schimbat de la şefia Comisiei economice. Cine îi ia locul

01 Feb 2018 533

Făgădău bifează o premieră! Primăria Constanţa nu mai acordă tranşa a doua a plăţii pentru Festivalul Iernii 2016 şi cere bani înapoi Fundaţiei „Clopot“ pentru nerespectarea proiectului tehnic! (galerie foto+documente)

22 Jan 2018 9615

Raportul întocmit de șeful IGPR, Bogdan Despescu a ajuns la MAI. Ce măsuri se vor lua

16 Jan 2018 868

Polițistul suspectat de pedofilie era protejat de șeful său, Rene Emanuel Vornicu. Informația apare în raportul întocmit de conducerea IGPR

12 Jan 2018 811

Câţi locatari şi-au prelungit contractele în blocurile ANL şi câţi chiriaşi noi are cartierul Henri Coandă din Constanţa? (document)

12 Jan 2018 1153

Direcţia Poliţia Locală Constanţa, amenzi de 153.500 de lei în decembrie 2017

09 Jan 2018 1062

Care sunt operatorii de transport public judeţean de persoane şi cum le poate retrage Consiliul Judeţean Constanţa licenţa (document)

08 Jan 2018 1626

Imagini de la eveniment Nicolae Moga, raportul de activitate pe anul 2017. Precizări importante (galerie foto)

28 Dec 2017 1238

Raport de activitate. La ce proiecte legislative a lucrat senatorul de Constanţa Vergil Chiţac în 2017

18 Dec 2017 873

Consilierul local PSD Cristian Mihăilescu și-a depus raportul de activitate (document)

09 Dec 2017 1353

Întreprinderile publice și-au prezentat raportul privind activitatea pe 2016 în fața Guvernului

22 Nov 2017 470

„Lauda de sine nu miroase-a bine“ Consilierul judeţean Daniel Turcu şi-a depus raportul de activitate (document)

18 Nov 2017 1419

Ce activităţi a derulat în primul an de mandat consilierul judeţean Stelian Gima (PNL) (document)

17 Nov 2017 870

Asta da performanţă! Consilierul judeţean PSD Cosmin Drăghici se laudă cu prezenţa la toate şedinţele CJC, dar şi la cele ale Comisiei de Urbanism (document)

16 Nov 2017 1151

Consilierul a făcut diligenţe pentru a nu fi închisă „Casa Soarelui“. Şi-a prezentat raportul de activitate Florin Goidea activează în Comisia de sănătate a CJC (document)

04 Nov 2017 2630

Daniel Learciu, fără atribuţii în domeniul sănătăţii Managerii spitalelor din judeţ, la raport în faţa preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu

31 Oct 2017 1775

Fondată de Gheorghe Oancea, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor şi-a publicat raportul de activitate pe 2016

04 Oct 2017 914

Raport al Departamentului de Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei Constanţa

17 Aug 2017 1721

La finalul primei sesiuni parlamentare, Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, și-a prezentat raportul activității în calitate de ales al județului - raport stufos, rezultate puține

15 Aug 2017 1617

Raportul de activitate pe anul 2016 al consilierului judeţean liberal Marian Cruşoveanu (document)

09 Aug 2017 905

Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

04 Aug 2017 1592

Bunele intenţii ale lui Horia Ţuţuianu. Dar atât! Raportul de activitate al preşedintelui CJC, garnisit cu proiecte despre care nu ştim când se vor finaliza (document)

31 Jul 2017 1614

Raport de activitate În primul an de mandat, consilierul Muhscină a direcţionat către primării sumele defalcate din TVA şi impozit pe venit (document)

26 Jul 2017 828

Aleşii locali Mihaela Andrei şi Aurelian Marin, la raport în faţa electoratului constănţean. Ce spun că au făcut? (documente)

24 Jun 2017 3534

Luna precedentă, Poliţia Locală a aplicat amenzi de peste 60.000 de lei. Iată de ce!

09 Jun 2017 1318

Consilierii locali municipali continuă depunerea rapoartelor de activitate Irinela Nicolae - PSD - proiecte ce vizau învăţământul (document)

09 Jun 2017 1354