Administratie locala

Raport de activitate Consilierul local municipal PNL Cristina Văsii - interpelări, amendamente, solicitări și inițiative avute în cel de-al doilea an de mandat (document)

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare, aleșii locali și județeni au început să-și publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017 - iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului local municipal PNL Andreea Cristina Văsii.
 
Consiliera PNL face parte din Comisia de repartizare a locuințelor constituite prin programul ANL. Cristina Văsii notează în raportul său că în cadrul ședințelor acestei comisii s-au analizat dosarele depuse de către cei care au solicitat locuințe constituite prin programul ANL și au fost repartizate locuințe conform legislației aferente acestui program.
 
În calitate de membru al Comisiei de fond locativ și repartizare spații de locuit, suplimentar față de activitatea de bază, a fost analizată situația mai multor spații din fondul locativ. Cristina Văsii susține că a solicitat retragerea din circuitul locativ a două apartamente situate în zona peninsulară, în vederea reabilitării, consolidării și redării în circuitul comercial.
Solicitarea a fost aprobată de către membrii comisiei, urmând ca RAEDPP să solicite un punct de vedere Direcției Juridice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.
 
Consilierul local Cristina Văsii a fost membru și în Comisia de analiză a activității Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri la Bugetul Local Constanța. Sinteza activității din cadrul acestei comisii o puteți lectura integral în materialul din secțiunea „Documente“.
 
Pe parcursul ultimului an, Văsii susține că a efectuat vizite în teren, a organizat dezbateri și a menținut relația cu cetățenii atât prin intermediul spațiului virtual, cât și prin audiențe la sediul Partidului Național Liberal. „Audiențele nu au fost efectuate în cadrul Primăriei din cauza faptului că nu există un spațiu destinat desfășurării activității consilierilor locali decât pentru ședințele comisiilor de specialitate“, notează Cristina Văsii. 

Inițiative de proiecte de hotărâri, interpelări, amendamente, solicitări, puncte de vedere și luări de cuvânt 

Consiliera PNL notează în raportul de activitate că a depus mai multe proiecte de hotărâre la secretariatul CLM, astfel: proiect privind derularea proiectului „Reconstrucția ecologică a municipiului Constanța”, proiect privind „Reamenajarea terenurilor de sport aferente unităților de învățământ din Municipiul Constanța”, proiect privind înființarea Centrului pentru Tineret al Municipiului Constanța, proiect privind reglementarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanța, proiect privind colectarea selectivă a deșeurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanta sau proiect privind acordarea gratuității pentru transportul public local în comun pentru elevi și studenți din municipiu.
 
În urma discuțiilor purtate cu constănțenii, pe parcursul celui de-al doilea an din mandatul de ales local, Cristina Văsii a făcut mai multe solicitări, după cum urmează: solicitare privind situația juridică a regimului de proprietate a terenurilor situate în municipiul Constanta, str. Haricleea Darclee, loturile 62,62 și 64 - terenuri propuse pentru retrocedare; solicitare informații cu privire la situația parcului Tăbăcărie delimitat în perimetrul format de bulevardul Alexandru Lăpușneanu - str. Soveja - bulevardul Mamaia; Solicitare cu privire la raportul primarului privind starea socială, economică și de mediu a Municipiului Constanța, în conformitate cu prevederile art.63 din Legea nr. 215/2001 actualizată, până la data de 31.03.2017; Propunere în vederea realizării unui proiect privind iluminatul arhitectural al tuturor monumentelor din patrimoniul Municipiului Constanța inclusiv al clădirilor istorice, etc.

Nemulțumirile consilierului local Cristina Văsii 

„În anul 2017, am depus 7 proiecte de hotărâre cărora nu li s-au redactat rapoarte de specialitate din partea direcțiilor Primăriei Municipiului Constanta, iar parte dintre solicitările pe care le-am efectuat nu au primit răspuns. Două dintre proiecte au fost dezbătute în ședințele comisiilor de specialitate CLM fară a se elibera avize fiind amânate pe perioada nedeterminată. Ținând cont de faptul ca pe convocatorul ședințelor Consiliului Local Municipal sunt adesea prezente proiecte redactate „peste noapte”, cu erori, cu rapoarte cu conținut vag și evaziv, iar proiectele pe care le-am propus nu au obținut un raport după câteva luni de la depunere sau chiar un an, concluzionez că legislația este facultativă pentru departamente primăriei”, susține consilierul PNL în cadrul raportului de activitate depus la secretariatul Consiliului Local.
 
În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza raportul de activitate complet al consilierului local PNL Cristina Andreea Văsii.
 
Citește și:
 
Raport de activitate Ce inițiative, interpelări, amendamente și solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)
 
Între viața politică și medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

Citește și: Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observații și propuneri pentru funcționarea Consiliului Local Municipal Constanța (document)

Citește și: Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administrației Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câți asistenți sociali pentru persoanele cu handicap grav sunt în Constanța. Raport de activitate pentru 2018 (documente)

16 Jan 2019 736

Senatorul constănţean Ştefan Mihu, raport de activitate. Primii doi ani de mandat

01 Jan 2019 412

Schimbări în Guvernul Dăncilă. Care sunt noutăţile

19 Nov 2018 661

USR Constanţa, raport de activitate la mijlocul legislaturii

01 Nov 2018 428

Vânătorii și pescarii sportivi din Constanța, la raport. A fost convocată adunarea generală

22 Oct 2018 586

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat Raportul de activitate al preşedintelul CJC, Horia Ţuţuianu (document)

27 Aug 2018 622

Autorităţile publice, obligate să prezinte raport de activitate periodic, inclusiv în Monitorul Oficial Primăria Constanţa încalcă Legea nr. 544 din 2001

08 Aug 2018 620

Garda de Coastă, raport de activitate după şase luni! A primit cinci bodycam-uri de la Sindicatul Europol (galerie foto)

24 Jul 2018 1260

Raport de activitate Consilierul Ioan Solomon susţine că preşedinţii de şedinţe din CLM tratează ordinea de zi într-un mod „pompieristic“! (document)

21 Jul 2018 367

Raport de activitate Consilierul local Romeo Rezeanu, luări de poziţie în ceea ce priveşte conformarea PUZ-urilor la exigenţele rezultate din modificările legislative (document)

20 Jul 2018 676

Raport de activitate Observaţiile şi propunerile alesului Mihaela Andrei pentru buna funcţionare a Consiliului Local Municipal (document)

16 Jul 2018 839

Declaraţia de avere a liberalei Adriana Câmpeanu. Cât a încasat anul trecut din alte activităţi (document)

12 Jul 2018 1022

Raport de activitate Ce iniţiative, interpelări, amendamente şi solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)

12 Jul 2018 2422

Între viaţa politică şi medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

11 Jul 2018 1362

Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

10 Jul 2018 641