Administratie locala

Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aleşii locali şi judeţeni au început să-şi publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017 - iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului local municipal PNL Adriana Arghirescu. 

Ea este liderul grupului de consilieri liberali din Consiliul Local Municipal Constanţa. Arghirescu este membră a Comisiei pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi a Comisiei de vânzare a unor bunuri imobile aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa. Arghirescu a menţionat în raportul de activitate că nu a fost convocată la această comisie pe parcursul anului 2017.
 
Consilierul local municipal explică faptul că a susţinut audienţe atât la sediul partidului, cât şi în cadrul şedinţelor Comisiei nr. 5 şi a avut mai multe iniţiative de proiecte de hotărâri, interpelări, amendamente, solicitări, puncte de vedere sau luări de cuvânt. Adriana Arghirescu menţionează în raportul de activitate câteva dintre solicitările pe care le-a făcut în calitate de ales local: solicitare către Poliţia Locală de prezentare a situaţiei controalelor detaliate despre respectarea legislaţiei antifumat, solicitare către Direcţia de Audit de a prezenta rapoartele de audit realizate la SPIT pentru perioada 2010-2017, solicitare către RATC privind prezentarea raportului PWC - analiza economico-financiară şi a măsurilor de redresare economică, solicitarea unei informări referitoare la modul de organizare a controlului pe mijloacele publice de transport în comun şi rezultate acestuia, solicitare către RAEDPP privind situaţia tuturor locaţiilor care au avut sau au destinaţia de toaletă publică şi condiţiile în care au fost înstrăinate, închiriate sau concesionate.
 
Adriana Arghirescu menţionează că, deşi face parte din consiliile de administraţie a mai multor unităţi şcolare din municipiul Constanţa, nu a primit solicitare de participare Ia şedinţele mai multor CA-uri. Detalii despre acest aspect puteţi citi în secţiunea „Documente“.

Observaţii ale consilierului local Adriana Arghirescu  

În raportul de activitate, consilierul local municipal a făcut şi câteva observaţii şi propuneri, cum ar fi: proiectele de hotărâri de îndreptare erori materiale au devenit obişnuinţă, corecţiile efectuate pe parcursul şedinţelor de Consiliu Local în timpul procesului de votare scot în evidenţă superficialitatea în elaborarea acestora şi o netemeinică fundamentare. Respectarea prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Local în sensul transmiterii proiectelor supuse spre analiza la termen, atât pentru comisiile de specialitate, cât şi pentru Consiliul Local, precum şi responsabilizarea executivului în procesul de fundamentare a proiectelor de hotărâri cu obiectivul eliminării erorilor materiale.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza raportul de activitate complet al consilierului local municipal PNL Adriana Arghirescu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avize favorabile în Comisia de Administraţie a CLM. PNL şi PMP s-au abţinut. Vizate au fost zona peninsulară şi actualizarea preţului unui teren din Mamaia Nord

19 Jul 2018 1286

Interviu online cu Adriana Arghirescu, consilier local PNL în CLM Constanţa „Atitudinea primarului Făgădău este una de superioritate faţă de consilieri. Nu are deschiderea necesară să putem comunica!“

14 Apr 2018 2791

Ilie Floroiu va primi titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Constanța"

21 Nov 2017 881

Iată despre ce au mai discutat consilierii locali! Primăria Constanţa continuă să „cotizeze“ la Arhiepiscopie cu terenuri cu titlu gratuit pentru edificarea de noi lăcaşuri de cult

19 Aug 2017 1685

Toate vânzările de bunuri proprietate privată a Constanţei se vor realiza doar cu aprobarea Consiliului Local Municipal

01 Aug 2017 1779

PNL a stabilit cine îi înlocuieşte pe Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte în Consiliul Local Municipal Constanţa. Tulică şi Gavrilă aşteaptă validarea mandatelor! (galerie foto)

25 Jul 2017 3590

Conferință de presă PNL, la Constanța

29 Sep 2016 1149

Propunerile PNL pentru Consiliul Local Municipal

26 Apr 2016 3165

Lista de consilieri locali Societatea civilă a dispărut de pe lista lui Chițac

23 Apr 2016 2577