Raport de activitate Consilierul local municipal PNL Cristina Văsii - interpelări, amendamente, solicitări și inițiative avute în cel de-al doilea an de mandat (document)

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare, aleșii locali și județeni au început să-și publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017 - iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului local municipal PNL Andreea Cristina Văsii.
 
Consiliera PNL face parte din Comisia de repartizare a locuințelor constituite prin programul ANL. Cristina Văsii notează în raportul său că în cadrul ședințelor acestei comisii s-au analizat dosarele depuse de către cei care au solicitat locuințe constituite prin programul ANL și au fost repartizate locuințe conform legislației aferente acestui program.
 
În calitate de membru al Comisiei de fond locativ și repartizare spații de locuit, suplimentar față de activitatea de bază, a fost analizată situația mai multor spații din fondul locativ. Cristina Văsii susține că a solicitat retragerea din circuitul locativ a două apartamente situate în zona peninsulară, în vederea reabilitării, consolidării și redării în circuitul comercial.
Solicitarea a fost aprobată de către membrii comisiei, urmând ca RAEDPP să solicite un punct de vedere Direcției Juridice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.
 
Consilierul local Cristina Văsii a fost membru și în Comisia de analiză a activității Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri la Bugetul Local Constanța. Sinteza activității din cadrul acestei comisii o puteți lectura integral în materialul din secțiunea „Documente“.
 
Pe parcursul ultimului an, Văsii susține că a efectuat vizite în teren, a organizat dezbateri și a menținut relația cu cetățenii atât prin intermediul spațiului virtual, cât și prin audiențe la sediul Partidului Național Liberal. „Audiențele nu au fost efectuate în cadrul Primăriei din cauza faptului că nu există un spațiu destinat desfășurării activității consilierilor locali decât pentru ședințele comisiilor de specialitate“, notează Cristina Văsii. 

Inițiative de proiecte de hotărâri, interpelări, amendamente, solicitări, puncte de vedere și luări de cuvânt 

Consiliera PNL notează în raportul de activitate că a depus mai multe proiecte de hotărâre la secretariatul CLM, astfel: proiect privind derularea proiectului „Reconstrucția ecologică a municipiului Constanța”, proiect privind „Reamenajarea terenurilor de sport aferente unităților de învățământ din Municipiul Constanța”, proiect privind înființarea Centrului pentru Tineret al Municipiului Constanța, proiect privind reglementarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanța, proiect privind colectarea selectivă a deșeurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanta sau proiect privind acordarea gratuității pentru transportul public local în comun pentru elevi și studenți din municipiu.
 
În urma discuțiilor purtate cu constănțenii, pe parcursul celui de-al doilea an din mandatul de ales local, Cristina Văsii a făcut mai multe solicitări, după cum urmează: solicitare privind situația juridică a regimului de proprietate a terenurilor situate în municipiul Constanta, str. Haricleea Darclee, loturile 62,62 și 64 - terenuri propuse pentru retrocedare; solicitare informații cu privire la situația parcului Tăbăcărie delimitat în perimetrul format de bulevardul Alexandru Lăpușneanu - str. Soveja - bulevardul Mamaia; Solicitare cu privire la raportul primarului privind starea socială, economică și de mediu a Municipiului Constanța, în conformitate cu prevederile art.63 din Legea nr. 215/2001 actualizată, până la data de 31.03.2017; Propunere în vederea realizării unui proiect privind iluminatul arhitectural al tuturor monumentelor din patrimoniul Municipiului Constanța inclusiv al clădirilor istorice, etc.

Nemulțumirile consilierului local Cristina Văsii 

„În anul 2017, am depus 7 proiecte de hotărâre cărora nu li s-au redactat rapoarte de specialitate din partea direcțiilor Primăriei Municipiului Constanta, iar parte dintre solicitările pe care le-am efectuat nu au primit răspuns. Două dintre proiecte au fost dezbătute în ședințele comisiilor de specialitate CLM fară a se elibera avize fiind amânate pe perioada nedeterminată. Ținând cont de faptul ca pe convocatorul ședințelor Consiliului Local Municipal sunt adesea prezente proiecte redactate „peste noapte”, cu erori, cu rapoarte cu conținut vag și evaziv, iar proiectele pe care le-am propus nu au obținut un raport după câteva luni de la depunere sau chiar un an, concluzionez că legislația este facultativă pentru departamente primăriei”, susține consilierul PNL în cadrul raportului de activitate depus la secretariatul Consiliului Local.
 
În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza raportul de activitate complet al consilierului local PNL Cristina Andreea Văsii.
 
Citește și:

 
Raport de activitate Ce inițiative, interpelări, amendamente și solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)
 

Între viața politică și medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

Citește și: Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observații și propuneri pentru funcționarea Consiliului Local Municipal Constanța (document)

Citește și: Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administrației Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, la bilanț! Dosare peste media pe țară, calificativul „foarte eficient“ la durata medie de soluționare și „satisfăcător“ la termenul de redactare (DOCUMENT)

15 Mar 2024 677

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 738

Consilierul județean Răzvan Filipescu de la PRO România și-a depus raportul de activitate pentru 2023 (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 1038

Alți doi consilieri locali PSD din Consiliul Local Municipal Constanța și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

18 Jan 2024 927

Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)

17 Jan 2024 870

Un vulcan a erupt pe o insulă! Nivelul de alertă de activitate vulcanică a fost ridicat

13 Jan 2024 811

LIVE TEXT Conferință de presă la Prefectura Constanța. Mai multe instituții au prezentat raportul activităților (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2023 1220

Consilierii locali municipali , chemați să aprobe activitatea de administrare a CT BUS SA pentru semestrul I din 2023 (DOCUMENT)

26 Sep 2023 788

Știri Constanța Vicepreședinte Consiliul Județean, Stelian Gima și-a depus raportul de activitate (DOCUMENT)

10 Sep 2023 2547

Știri Constanța Conferința de presă pentru a marca încheierea primelor trei luni de activitate ale "Drumuri Județene Constanța" SA (FOTO +VIDEO)

01 Sep 2023 1379

Echipajele MAI, activitate de vârf în penultima zi din minivacanta de Sf. Maria. Sute de permise, reținute în ultimele 24 de ore

15 Aug 2023 859

Poliția Română Sute de permise de conducere, ridicate în doar 24 de ore!

03 Aug 2023 753

Mii de nereguli depistate de polițiști în ultimele 24 de ore! Cât valoarează amenzi cumulate

01 Aug 2023 732

Poliția de Frontieră, 28 iulie Ce s-a întâmplat la granițele României în ultimele 24 de ore?

28 Jul 2023 713

Traficul de granițele României în prima jumătate a anului 2023! Care este cea mai „populară“ metodă folosită pentru trecerea ilegală

27 Jul 2023 958