Saga Regulamentului de acces în Peninsula Constanței. Riveranii au făcut propuneri. Magistrații decid soarta documentului! PNL vrea modificarea acestuia în Consiliul Local Municipal

  • PNL Constanța dorește o discuție pe fiecare articol al regulamentului, cel mai probabil aceasta va avea loc miercuri
  • Au fost primite propuneri și observații atât din partea agenților economici, cât din partea unor instituții de învățâmânt, persoane fizice sau parohii lăcașurilor de cult din zonă, toate acestea au fost centralizate și urmează să ia forma unor amendamente, care să modififice Regulamentul de acces în zonă
  • După întâlnirea cu riveranii, liberalii vor discuta propunerile și cu consilierii locali de la USR PLUS iar ulterior, acestea vor fi depuse la secretariatul Consiliului Local Municipal
  • Regulamentul de acces în Peninsulă se aplică începând de astăzi
  • Și tot astăzi, magistrații de la Tribunalul Constanța, se vor pronunța în dosarul care are ca obiect suspendarea acestuia
 

 
Săptămâna trecută, locuitorii din Peninsulă au strâns peste 1600 de semnături de susținere pentru modificarea Regulamentului de acces.
 
Semnăturile au fost însoțite și sintetiza propunerilor și observațiilor din discuțiile referitoare la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară, adoptat prin HCL 294/2021 au ajuns atât la primărie cât și pe adresele de e-mail ale partidele politice cu reprezentare în administrația publică locală.
 
Acțiunea vine după ce, initial, locuitorii din zona istorică s-au întâlnit în Piața Ovidiu să discute pe tema acestui document.
 

Mirela Doicescu, unul dintre avocații care au contestat în instanță noul regulament le-a adus la cunoștință locuitorilor din zona Peninsulară că urmare a acestor demersuri au primit o propunere a consilierilor PNL Constanța și a senatorului Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a liberalilor de întâlnire cu locuitorii din centrul istoric și cu agenții economici din zonă, pentru a discuta pe marginea modificărilor trimise.
 
PNL Constanța dorește o discuție pe fiecare articol al regulamentului, cel mai probabil aceasta va avea loc miercuri.
 
Consilierul local municipal PNL, Costin Avătafului a precizat pentru ZIUA de Constanța că au fost primite propuneri și observații atât din partea agenților economici, cât din partea unor instituții de învățâmânt, persoane fizice sau parohii lăcașurilor de cult din zonă, toate acestea au fost centralizate și urmează să ia forma unor amendamente, care să modififice Regulamentul de acces în zonă.
 

După întâlnirea cu riveranii, liberalii vor discuta propunerile și cu consilierii locali de la USR PLUS iar ulterior, acestea vor fi depuse la secretariatul Consiliului Local Municipal.

 

Regulamentul se aplică începând de astăzi! Magistrații de la Tribunal, așteptați să se pronunțe!

 
Primăria Constanța a anunțat că reglementarea traficului auto în Zona Peninsulară din Constanța va fi pusă în practică treptat.
 
Astfel, potrivit Regulamentului Peninsula Constanța va fi separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile.
 
În aceste condiții, accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se va face exclusiv în baza unui permis, care va intra în vigoare la data de 15 noiembrie 2021.
 
Judecătorii Tribunalului Constanța sunt așteptați să se pronunțe astăzi în dosarul nr. 7946/118/2021 care are ca obiect suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va putea fi atacată în recurs la Curtea de Apel Constanța.
 
 
Sursa foto: wikimapia.org
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Locuitorii din Peninsulă au strâns peste semnături de susținere pentru modificarea Regulamentului de acces în centrul istoric al Constanței

Chițac spune NU amânării implementării regulamentului zonei Peninsulare - „Nu o poate dispune decât instanța sau Consiliul Local!

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 1337

Chițac scoate pentru a treia oară la concurs postul de secretar al municipiului Constanța (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2541

Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

15 Mar 2023 1692

Laura Abibula-Stroe a câștigat concursul de manager la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

14 Mar 2023 897

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 1433

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

11 Mar 2023 8279

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 934

Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

07 Mar 2023 3700

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 1996

Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție de suspendare a activității comerciale pentru o firmă care a atacat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța

06 Mar 2023 9962

Cum arată Programul anual de finanțări nerambursabile din fondurile publice ale județului Constanța pentru anul 2023? (DOCUMENT)

04 Mar 2023 591

De la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură! Abonații Termoficare Constanța SRL vor plăti 1.800 de lei pentru gigacalorie! (DOCUMENT)

03 Mar 2023 5261

Consiliul artistic al Teatrului nu este de acord! Actorii Maria Lupu și Mihai Sorin Vasilescu propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

27 Feb 2023 3491

Clădirea, monument istoric de arhitectură are nevoie de reabilitare urgentă Muzeul de Artă Populară Constanța preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2023 1106

Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

25 Feb 2023 939