Administratie locala

Se pun bazele transportului metropolitan. Consilierii locali constănțeni, chemați să voteze înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța (documente)

  • Aleșii locali municipali constănțeni se reunesc pe 21 septembrie în ședință ordinară în format online
  • Pe ordinea de zi, se află și un proiect privind participarea municipiului Constanța, în calitate de membru fondator, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța.
  • Prin înființarea acestei Asociații se pun practic bazele transportului metropolitan în județul Constanța
  • Hotărâri similare urmează să fie adoptate și de Consiliile locale din Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu și Ovidiu


Aleșii locali municipali constănțeni se reunesc pe 21 septembrie în ședință ordinară în format online.
Pe ordinea de zi, se află și un proiect privind participarea municipiului Constanța, în calitate de membru fondator, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța.

Prin înființarea acestei Asociații se pun practic bazele transportului metropolitan în județul Constanța.
Hotărâri similare urmează să fie adoptate și de Consiliile locale din Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu și Ovidiu.
Proiectul are avizele Comisiei de specialitate nr.1 de studii, prognoze economic- sociale, buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanta, Comisiei de specialitate nr.3 pentru servicii publice, comerț, turism și agrement, Comisiei de specialitate nr. 5 pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățeanului și raportul Direcției gestionare servicii publice, înregistrat sub nr. 139404/11.09.2020.

Prin această hotărâre se aprobă asocierea Municipiului Constanța, cu alte unități administrativ-teritoriale, în condiitile legii, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Transport Public Constanța” și participarea financiară a municipalității la constituirea patrimoniului inițial al Asociației de Dezvoltare în cuantum de 1.000 lei,vezi secțiunea “documente”.
Transportul metropolitan urmează să fie asigurat de CT Bus, compania de transport locală, după ce și celelalte localități din zona metropolitană vor face delegarea de gestiune a serviciilor de transport către această societate comercială.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concursuri cu dedicație. Pe ultima sută de metri, colaboratorii lui Țuțuianu dau examene să rămână în Consiliul Județean Constanța (documente)

26 Oct 2020 2774

Funcționarii publici din Primăria Constanța, trimiși în judecată în dosarul ''Riviera Residence", vor fi suspendați din funcție. Unii nu mai lucrează în instituție

23 Oct 2020 3239

Concursul pentru desemnarea managerului Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" va fi anulat (documente)

22 Oct 2020 1169

Consiliul Județean Constanța se va constitui la sfârșitul lunii. PNL ar putea păstra și funcțiile de vicepreședinți

21 Oct 2020 2190

Achizițiile și concursurile organizate în ultima parte din mandatul lui Țuțuianu la coducerea CJ Constanța, sub semnul întrebării! Nu au aviz juridic și ar putea fi anulate

20 Oct 2020 2572

Vergil Chițac “Povara recunoștinței sau cum își recompensează domnul Făgădău, până în ultimul moment, clientela din bani publici”

19 Oct 2020 2896

Constănțenii pot veni cu observații în fiecare etapă de realizare a Planului Urbanistic General al municipiului Constanța

17 Oct 2020 886

Cine vrea să fie director la Centrul Cultural Judetean Constanța "Teodor T. Burada". Concurs de proiecte de management (documente)

17 Oct 2020 2777

Începe plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

15 Oct 2020 655

Primăria cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța

13 Oct 2020 794

Barometru urban. Calitatea vieții în Constanța este în medie de nota 7

12 Oct 2020 1336

Directorul AFIR, liberalul Dorin Opreanu în cărți pentru postul de administrator public al județului Constanța

10 Oct 2020 2885

Făgădău lasă primăria Constanța digitalizată. Platformă pentru certificate de urbanism și autorizații de construire

01 Oct 2020 2179

Arhitectul șef al Primăriei Constanța, Radu Vânturache despre storymap-ul dedicat documentației de urbanism Plan Urbanistic General al municipiului

30 Sep 2020 2172

Se depun cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021

28 Sep 2020 1617