Ședință CLM Constanța Terasele pot funcționa după ora 24.00, în anumite condiții. Ce se întâmplă cu cele din Mamaia, Sat Vacanță și Portul Tomis

  • Consiliul Local al municipiului Constanţa se reunește în şedinţă ordinară, joi, 29.06.2023, ora 14.00
  • Pe ordinea de zi se află și „Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa”, aprobat prin H.C.L. nr.427/2017 cu modificările şi completările ulterioare
  • Se propune să fie permisă autorizarea activităților de agrement-recreere în Stațiunea Mamaia
  • Pentru terasele care sunt amplasate la parterul clădirilor de locuit se propune ca operatorul economic să prezinte acordul asociației de proprietari/locatari doar pentru terasele care desfășoară activitate economică peste ora 22.00 și înainte de ora 08.00
  • Statiunea Mamaia, Portul Tomis și Sat Vacanță sunt exceptate de la această obligație, cu condiția respectării normelor de zgomot
 
 
Consiliul Local al municipiului Constanţa se reunește în şedinţă ordinară, joi, 29.06.2023, ora 14.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află și „Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa”, aprobat prin H.C.L. nr.427/2017 cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul s-a aflat în consultare publică și a s-a aflat în atenția operatorilor economici interesaţi, a asociaţiilor şi organizaţiilor patronale și ONG-urilor în cadrul unor dezbateri publice organizate de municipalitate în decembrie 2022 și în luna martie a.c.

Participanții la dezbateri au depus mai multe amendamente.

În forma regulamentului care va intra la vot în ședința din 29 iunie a.c., se face referire la autorizarea activităților solicitate de operatorii economici în această perioadă (n.r. sezonul estival); se propune să fie permisă autorizarea activităților de agrement-recreere în Stațiunea Mamaia; pentru terasele care sunt amplasate la parterul clădirilor de locuit se propune ca operatorul economic să prezinte acordul asociației de proprietari/locatari doar pentru terasele care desfășoară activitate economică peste ora 22.00 și înainte de ora 08.00.

Totodată, se propune renunțarea la solicitarea acordului asociației de proprietari/locatari în statiunea Mamaia și Sat Vacanță, vezi secțiunea „documente”.

Atribuirea amplasamentelor pentru desfășurarea de activități economice cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public se va face având în vedere prevederile Codului fiscal, la cererea operatorului economic, sau în urma organizarii unor licitații publice, după caz.

Textul Regulamentului a menținut programul de funcționare doaer pentru unităţile de alimentaţie publică tip bar de zi situate pe plaja din Mamaia. Acestea pot funcționa, de luni până duminică, maximum în intervalul orar 7.00 – 24.00, iar cele de pe plajele din Constanța, între orele 7.00 și 22.00 (de duminică până joi), iar în weekend între 7.00 și 24.00.


În schimb s-a revenit asupra programul de funcționare propus initial pentru terasele situate în zona cuprinsă între Capitol și strada Traian, Zona Peninsulară, faleza Cazino — de Ia Poarta 1 până Ia Portul Tomis, stațiunea Mamaia și Sat Vacanță.

Condițiile de funcționare a teraselor din zona cuprinsă între Capitol și Str. Traian sunt detaliate la Art. 47 din regulament, astfel: orarul de funcționare al teraselor în perioada 01 mai - 31 octombrie nu va depăși ora 23°°, respectiv ora 24°° în week-end, iar în restul anului ora 22°°.
Operatorii economici care solicită orarul de funcționare peste ora 22°° și înainte de ora 08°°, trebuie prezinte în mod obligatoriu acordul asociației de locatari/proprietari, conform prevederilor art. 35 alin. 2 lit. b) pct. 5.



Pentru teraseloe din Zona Peninsulară - de Ia Str. Traian (Lupoaica) și Piața Ovidiu și până Ia faleza Cazino: se admite muzica difuzata la un nivel acceptabil, preferabil muzică live la instrumente reci (fără sisteme de amplificare); în situația desfășurării unor activități cu caracter social/cultural/sportiv, în caz de utilitate publică sau situații de urgență, operatorii economici sunt obligati să dezafecteze temporar terasa sau să restrângă suprafata terasei; operatorii economici care solicită orarul de funcționare al teraselor peste ora 01.00 și înainte de ora 08°°, trebuie să prezinte în mod obligatoriu acordul asociației de locatari/proprietari; în situația în care nu există în zonă o asociatie de proprietari/locatari, solicitantul va da o declarație pe propria răspundere și va depune doar acordul proprietarilor imobilelor limitrofe (pe hotar) pe plan orizontal și vertical cu destinație de locuință.

În cazul în care președintele asociației de proprietari/locatari refuză să dea acordul, operatorul economic va da o declarație pe propria răspundere în acest sens (se va specifica motivul refuzului) și dosarul va fi supus spre analizare.

Aceeași declarație se va da și pentru persoanele fizice care refuză să-și dea acordul, acolo unde există o asociație de locatari sau de proprietari.
Și operatorii economici care dețin terasa în Zona faleza Cazino — de Ia Poarta 1 până Ia Portul Tomis și care solicită ca orarul de funcționare al teraselor peste ora 01.00 și înainte ora 08.00, trebuie să prezinte în mod obligatoriu acordul asociației de locatari/proprietari; în situația în care nu există în zonă o asociatie de proprietari/locatari, solicitantul va da o declarație pe propria răspundere și va depune doar acordul proprietarilor imobilelor limitrofe (pe hotar) pe plan orizontal și vertical cu destinație de locuință.

Pentru Zona Port Tomis - orarul de funcționare al teraselor va fi aprobat conform solicitărilor operatorilor economici.

Pentru terasele de pe promenada Ștefan cel Mare - orarul de funcționare al teraselor în perioada 01 mai - 31 octombrie nu va depăși ora 23.00, iar în restul anului ora 22°°. Și în acest caz, dacă se solicită prelungirea programului de funcționare este nevoie de o declarație pe propria răspundere și va depune doar acordul proprietarilor imobilelor limitrofe (pe hotar) pe plan orizontal și vertical cu destinație de locuință.

Terasele se vor amplasa doar dacă permite topografia zonei, fiind exclusă amplasarea pe spațiul verde, acolo unde acesta este amenajat.
Aceleași reguli se vor aplica și pentru terasele situate în restul municipiului Constanța.

În stațiunea Mamaia și Sat Vacanțăă - orarul de funcționare al teraselor nu este impus, cu condiția respectării normelor de zgomot.



În perimetrul teraselor nu se vor autoriza alte activități comerciale sau prestări servicii, cu excepția teraselor amplasate pe domeniul privat.

O altă prevedere din proiect dă posibilitatea extinderii teraselor și legiferează amplasarea structurilor tip igloo în perimetrul teraselor, în perioada 1 octombrie – 30 aprilie Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață micșorează până la 100 de m în linie dreaptă faţă de centrul pieţei agroalimentare distanța la care pot fi amplasate tonete pentru legume, fructe și flori față de piețe, care în prezent este de 150 de m.

O altă prevedere din proiect dă posibilitatea extinderii teraselor, iar culoarul de trecere pentru pietoni va fi doar de 1 metru, față de 2 metri cât este în prezent.

De asemenea se legiferează amplasarea structurilor tip igloo în perimetrul teraselor, în perioada 1 octombrie – 30 aprilie, acestea fiind funcționale deja de cel puțin doi-trei ani.

De asemenea această activitate se va face doar în module tip conform proiectului pus la dispoziţie de Primărie.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Noi obligații pentru deținătorii de terase de alimentație publică. Noul Regulament de organizare a activităților comerciale în Constanța se află în consultare publică (DOCUMENTE)

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţa în municipiul Constanţa, în consultare publică

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 505

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 938

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 587

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1381

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 828

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 720

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 752

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 481

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2105

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 862

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 743

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1525

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 827

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 810

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 928