Lucian Bode, conferinţă de presă la Cernavodă „Se ia în calcul creşterea numărului participanţilor la evenimente private. Masca, obligatorie şi după 01 august“ (video)

  • ​Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fim nevoiţi, Doamne fereşte, să revenim, aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţii, a mai precizat Lucian Bode.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă, că purtarea măştii la interior va rămâne o măsură obligatorie şi după 1 august, iar ca măsură de relaxare se intenţionează creşterea numărului participanţilor la evenimente private.

"Portul măştii la interior este o măsură obligatorie. O să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua începând cu 1 august: masca va rămâne obligatorie şi după 1 august.

Structurile noastre aplică în continuare, în fiecare zi, sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Transmit şi pe această cale un mesaj cât se poate de clar către populaţie: vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară. Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă în alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat parte din măsuri gradual, aşa cum le-am şi introdus", a precizat Lucian Bode.

Deasemenea, se ia în calcul ca, începând tot cu 1 august, să fie permisă creşterea numărului participanţilor la evenimente private.

"Intenţionăm ca, de la 1 august, să venim cu o completare, nu cu măsuri de completare neapărat noi, ci o creştere a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură.

Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul acesta al nostru, al structurilor statului, trebuie să aibă un partener, cetăţenii, şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Cel mai important element din acest parteneriat este vaccinarea.

Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fim nevoiţi, Doamne fereşte, să revenim, aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţii", a mai precizat Lucian Bode.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucian Bode „Am solicitat structurilor MAI să acorde în continuare să își asume rolul activ în derularea campaniei de vaccinare”

23 Sep 2021 409

Ședința la Guvernul României pe tema pregătirilor pentru sezonul rece

02 Sep 2021 363

Premierul Florin Cîţu doreşte ca acest an şcolar să se desfăşoare cu prezenţă fizică la ore

02 Sep 2021 825

Florin Cîţu Zero toleranţă faţă de falsificarea certificatelor de vaccinare (video)

02 Sep 2021 652

Decretele privind revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției şi desemnarea lui Lucian Bode interimar, publicate în Monitorul Oficial al României

02 Sep 2021 560

Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei. Lucian Bode, ministru interimar

02 Sep 2021 1874

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, înaintaţi în grad (video)

30 Aug 2021 627

Videoconferință. Prefectul județului Constanța și premierul Florin Cîțu au discutat despre începutul anului școlar

24 Aug 2021 1293

Ministrul Lucian Bode „Ne dorim cu toţii ca acest an şcolar să se deruleze în condiţii normale, iar şcolile să rămână deschise pe tot parcursul anului“ (video)

24 Aug 2021 941

O nouă misiune a pompierilor români în Grecia!

20 Aug 2021 627

Miniștrii Lucian Bode și Barna Tanczos, întâlnire pe tema transporturilor ilegale de deșeuri

17 Aug 2021 623

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, înaintaţi în grad (video)

16 Aug 2021 1287

Ziua Marinei 2021 Mii de oameni pe faleză, în timpul ceremoniilor din Portul Militar Constanța. Cum a fost celebrat evenimentul (galerie foto + video)

16 Aug 2021 1559

Concurență mare la admitere pentru Academia de Poliție. Iată câți sunt pe un loc

04 Aug 2021 2673

Lucian Bode Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei

02 Aug 2021 1095