Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

Foto: Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează joi, 25 aprilie 2024, la ora 18.00, în Aula Bibliotecii, conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență”. Dialogul îi va avea ca protagoniști pe Victor Alistar (conf. univ. dr. - Școala Națională de Studii Politice și Administrative) și Alin Daniel Piroșcă ( lector univ. dr . cadru asociat- Universitatea Româno-Americană). Istoricul și criticul literar prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii, va fi amfitrionul și partenerul de dialog al celor doi invitați.
 
„Față de orice provocări actuale, reacțiile și acțiunile fiecăruia dintre noi sunt trecute prin filtrul sistemului în care ne construim existența. Un lucru e cert: în raport cu ceea ce „mediul înconjurător” al vieții propune, fie că vorbim despre istorie, economie, instituții, tradiție, administrație, trebuie să ne asumăm faptul că fiecare dintre noi ne construim viața prin propria persoană. E un lucru pe care etica îl reiterează și îl amintește, în mod subtil, de fiecare dată. Situat în angrenajul social, individul este cuprins, ca într-un prizonierat, într-o rețea complexă de măsuri administrative, instituții, decizii, legi. Dispozitivul reprezintă, așa cum remarca Foucault, rețeaua ce se stabilește între aceste puncte. Iar acest dispozitiv are o funcție strategică și se încadrează într-un raport de putere”, transmite Biblioteca Județeană în comunicatul de presă.   
 
Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” propune o reinterpretare a unei paradigme actuale a poziționării subiective față de polii existenței actuale. Abordările multiple ale subiectului, de la reflecția filosofică și apropierea psihologică până la fixarea în constituentul social și administrativ vor conduce la dezbateri multi și interdisciplinare față de un subiect vast.
 
„Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia”, mai transmite Biblioteca.
 
Citește și:
Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 518

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 559

Biblioteca Județeană Constanța Ziua Pământului, sărbătorită la Ludotecă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 382

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 454

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 380

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 539

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 666

Expoziție cu ocazia Zilei Internaționale a Rock and Roll-ului la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO)

05 Apr 2024 429

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 773

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 422

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 607

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 724

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța Trei seri de conferințe Dilema la malul mării. Care este tema acestei ediții

26 Mar 2024 652

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 815

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 718