Constanța Peste 16.000 de constănțeni și turiști au fost prezenți la Sunscreen Film & Arts Festival

Foto: Sunscreen Film & Arts Festival

Peste 16.000 de constănțeni și turiști au participat ca spectatori la cea de a doua ediție a Sunscreen Film & Arts Festival, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatorii evenimentului.
 
Filmele, concertele și evenimentele speciale din programul celei de-a doua ediții Sunscreen Film & Arts Festival (17 – 20 august) au strâns peste 16.000 de spectatori și participanți în Constanța și Mamaia timp de patru zile. Concertul Mirabelei Dauer și cel al folkiștilor Alifantis & Zan, filmele Încă 2.0 lozuri (r. Paul Negoescu), Carbon (r. Ion Borș), California Dreamin’ (r. Cristian Nemescu) și Dragoste pe muchie de cuțit (r. Germain Kanda) proiectate în Piața Ovidiu, one man show-ul lui Horațiu Mălăele de la Centrul MEPT Jean Constantin și evenimentele din Piața Cazino Mamaia – proiecțiile Visul (r. Cătălin Saizescu) și Casablanca (r. Michael Curtiz) – s-au aflat în topul preferințelor spectatorilor. Pe plaja Reyna, cel mai popular film a fost Tina (r. Daniel Lindsay, T.J. Martin), documentarul despre viața cântăreței Tina Turner.
 
Suntem extrem de bucuroși că festivalul a crescut atât de mult chiar de la a doua ediție. Numărul mare de oameni care au participat seară de seară, în paralel, la atât de multe evenimente ne-a confirmat că inițiativa pe care am avut-o la Constanța, de a construi un festival de film și arte care să devină în câțiva ani un brand important pentru oraș, se dovedește a fi câștigătoare. Ne bucurăm să fim parte din peisajul cultural constănțean, din ce în ce mai efervescent” a spus Alexandra Boghiu, managerul festivalului.
 
De succes s-au bucurat și atelierele dedicate studenților și actorilor din Constanța susținute de actrița Carmen Tănase, actorul Dorian Boguță și de directoarele de casting Viorica Capdefier și Domnica Cîrciumaru. Evenimentul special CinemaGourmet de la Irish Pub a fost sold-out: spectatorii au urmărit un film cu tematică culinară - La Huella, povestea unui bar pe plajă (r. Alessio Rigo de Righi) – iar apoi au mâncat o cină inspirată din film pregătită de chef-ul Sergiu Masli.
 
Actori precum Carmen Tănase, Magda Catone, Ilona Brezoianu, Răzvan Bănică, Ada Galeș și Vlad Logigan s-au întâlnit cu spectatorii în timpul festivalului.
 
SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada.
 
Citește și:
Sunscreen Film & Arts Festival începe azi la Constanța. Cine deschide evenimentul?

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Cât a încasat firma deținută de Oana și Tudor Giurgiu pentru ediția a doua a Sunscreen Film & Arts Festival (DOCUMENT)

24 Aug 2023 1443

Editorial Constanța animată, starea din timpul sezonului estival

18 Aug 2023 1147

Constanța Programul în cea de a doua zi de Suncreen Film & Arts Festival

18 Aug 2023 866

Sunscreen Film & Arts Festival începe azi la Constanța. Cine deschide evenimentul?

17 Aug 2023 1195

Constanța Ateliere de casting și actorie la Sunscreen Film & Arts Festival

16 Aug 2023 933

Muzică, filme și concerte la Constanța, în cadrul SUNSCREEN Film & Arts Festival. Programul complet al evenimentului

10 Aug 2023 1087

SUNSCREEN Film & Arts Festival revine la Constanța. Când începe evenimentul? (GALERIE FOTO)

31 Jul 2023 957

Ateliere de actorie și casting în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival, la Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 1390

Participare record la prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival

12 Sep 2022 1502

Modificări în programul Sunscreen Film & Arts Festival!

10 Sep 2022 951

LIVE TEXT Darko Peric, prezent la Constanța în cadrul Sunscreen Festival (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Sep 2022 1687

Începe Sunscreen Film & Arts FestivalCe vedete sunt așteptate la Constanța și care este programul zilnic

08 Sep 2022 1804

Darko Perić, actorul din La Casa De Papel, vine la Constanța, pentru Sunscreen Film & Arts Festival!

07 Sep 2022 1437

Sunscreen Film & Arts Festival pregătește un program plin pentru elevi, dar și pentru profesori

01 Sep 2022 1355

SUNSCREEN Film & Arts Festival aduce ateliere de cinema pentru elevi și profesori!

29 Aug 2022 1403