Cultura

De Ziua Dobrogei, pe scena Casei de Cultură din Constanţa Spectacol cu Cezara Dafinescu şi proiecţie de film, ambele în regia lui Toma Enache

Joi, 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a pregătit două evenimente „orchestrate” de regizorul Toma Enache (49 ani). Este vorba despre spectacolul „Jumătatea mea, bărbatul!”, un one... woman show, având-o protagonistă pe îndrăgita actriţă Cezara Dafinescu (71 de ani), dar şi proiecţia filmului „Între chin şi amin”.
 
Iată ce declara regizorul Toma Enache despre prestaţia Cezarei Dafinescu: „După 40 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, actriţa Cezara Dafinescu vine la o întâlnire cu publicul său. Și vine la întâlnire cu traista plină de amintiri! A îndesat în ea copilăria, adolescenţa, femeia îndrăgostită, frânturi din viaţa şi din filmele sale, emoţii şi trăiri, vechi si noi. Vă invităm să fiţi părtaşi la aceste daruri pe care Cezara Dafinescu le oferă în spectacol cu pasiunea, generozitatea, talentul şi frumuseţea care au însoţit-o întotdeauna!”.
 
Iar actriţa Cezara Dafinescu, în replică, afirmă: „Abia aştept să urc din nou pe scenă, ca să mă întâlnesc cu publicul meu, într-o piesă scrisă special pentru mine de George Arion şi pusă în scenă de regizorul Toma Enache: «Jumătatea mea, bărbatul». Ne-am obişnuit să ne amintim de actorii pe care-i iubim doar atunci când pleacă într-o stea! Ce-ar fi să le dăm şansa să fie alături de noi şi când mai au încă ceva de spus ?! Timp de peste 40 de ani am strâns în suflet toate vorbele pe care aş fi vrut să vi le spun, toată dragostea pe care v-am păstrat-o. Cred că a venit momentul să stăm din nou faţă în faţă! Aţi fost lângă mine la bine şi la rău, m-aţi ajutat să trec peste clipe grele. Am vrut de multe ori să plec, dar de fiecare dată, prin dragostea voastră, m-aţi întors din drum. 
M-am sprijinit mereu pe umerii voştri, pe dragostea voastră… De multe ori voi, spectatorii, aţi fost singura mea familie, singurul sprijin. Vine o vreme când tragem linie şi adunăm… Timpul în care am iubit, am urât, am greşit, câtă iubire am primit, câtă am dăruit, dar şi câtă am irosit. Vă propun acum o astfel de întâlnire. Una în care să-mi daţi prilejul să mă arăt aşa cum sunt, cu bune şi rele, cu vise şi speranţe!”
.
La final, va avea loc proiecţia filmului regizat de Toma Enache „Între chin şi amin".
Preţ bilet: 60, 80 şi 100 lei.
 
Citeşte şi:
 
O comedie despre bântuiri şi neveste - vii sau moarte - pe scena Casei de Cultură din Constanţa
 
Loredana Groza revine pe scena Casei de cultură din Constanţa
 
Maia Morgenstern şi Medeea Marinescu, într-un spectacol de excepţie, la Casa de Cultură din Constanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parcul de la Casa de Cultură poartă de acum numele “Parcul Regina Maria” (galerie foto)

07 Nov 2019 699

O comedie despre bântuiri şi neveste - vii sau moarte - pe scena Casei de Cultură din Constanţa

05 Nov 2019 540

Evenimente pe teme „fierbinți” de geopolitică, organizate în acest weekend la Constanța

31 Oct 2019 666

Ordine suplimentară de zi, la şedinţa Consiliului local al municipiului Constanţa Un proiect ce vizează schimbarea numelui parcului situat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor

28 Oct 2019 738

Constanţa Accident rutier, pe bulevardul 1 Decembrie (galerie foto)

26 Oct 2019 944

Loredana Groza revine pe scena Casei de cultură din Constanța

26 Oct 2019 1714

Dobrogea, mozaic etnic. Preşedintele Uniunii Federative a Naţionalităților Europene, prezent la Constanţa (galerie foto)

19 Oct 2019 931

Maia Morgenstern și Medeea Marinescu, într-un spectacol de excepție, la Casa de Cultură din Constanța

18 Oct 2019 672

In Memoriam Tamara Buciuceanu-Botez. Amintiri de la ultimul spectacol jucat la Constanţa

17 Oct 2019 1212

Maia Morgenstern și Horațiu Mălăele, la Constanța, în comedia „Fierarii“

11 Oct 2019 497

Comedia salvează căsnicia - spectacolul de joi, de la Casa de Cultură Constanța

09 Oct 2019 543

UPDATE. Poziţia Arhiepiscopiei Tomisului. Autorizaţia de construire a Catedralei Eroilor „Sfânta Treime“, de lângă Casa de Cultură, a fost suspendată

04 Oct 2019 715

Concertul de la Casa de Cultură, moment de bucurie pentru vârstnicii din Constanţa (galerie foto)

02 Oct 2019 618

Cine a organizat Ziua Pensionarului la Constanţa? (document)

02 Oct 2019 714

„Şeful“ urcă pe scena Casei de Cultură din Constanţa

01 Oct 2019 759