Atenție, constănțeni! Au intrat în vigoare noile reglementări de trafic în zona Delfinariu din municipiu

  • A fost reconfigurat carosabilul la intersecția străzii Soveja cu bulevardul Mamaia
  • Conducătorii auto care circulă pe direcția străzii Soveja către bulevardul Mamaia beneficiază, din acest weekend, de o bandă suplimentară de stocare și virare stânga
  • Elementele de trafic au fost reorganizate astfel: două benzi pentru virarea la stânga, o bandă pentru direcția înainte către strada Zorelelor și o bandă pentru virarea la dreapta pe bulevardul Mamaia
  • Această reconfigurare reprezintă cea de-a doua etapă a procesului de reproiectare a fluxurilor de trafic din zona Delfinariu
  • Vergil Chițac a semnat o dispoziție referitoare la exproprierea imobilelor proprietate privată pentru amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia

 
A fost reconfigurat carosabilul la intersecția străzii Soveja cu bulevardul Mamaia.

Astfel, conducătorii auto care circulă pe direcția străzii Soveja către bulevardul Mamaia beneficiază, din acest weekend, de o bandă suplimentară de stocare și virare stânga.

Elementele de trafic au fost reorganizate astfel: două benzi pentru virarea la stânga, o bandă pentru direcția înainte către strada Zorelelor și o bandă pentru virarea la dreapta pe bulevardul Mamaia.

Această reconfigurare reprezintă cea de-a doua etapă a procesului de reproiectare a fluxurilor de trafic din zona Delfinariu, după reconfigurarea accesului la McDrive (situat la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Soveja) și reorganizarea sistemului de circulație la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Zorelelor.

Soluția propusă a fost identificată de experți în sistematizare rutieră și adoptată în cadrul Comisiei de Circulație din care fac parte reprezentanți ai tuturor instituțiilor decizionale în privința organizării traficului rutier.

Măsură a fost avizată și de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul Rutier.
 
Noile reglementări au fost semnalizate prin indicatoare de informare și marcaje rutiere.
 
Vă reamintim, luna trecută, primarul Vergil Chițac a semnat o dispoziție referitoare la exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia.
 
Valrom Invest și Ion Oprică sunt deținătorii celor trei terenuri Suma totală pe care o vor primi f de la autoritatea locală este de 105.735 euro.
 
Sumele aferente despăgubirilor sunt consemnate la CEC Bank, potrivit municipalității Dispoziția are titlu executoriu, fără alte formalități, pentru predarea bunurilor imobile.

 
Terenul unde se vor face amenajări, în suprafaţă de 1.700 mp, din care aproximativ 920 mp sunt proprietăţi private, va face obiectul unei exproprieri de utilitate publică conform Legii 255/2010. Diferenţa de 800 mp reprezintă domeniul public al municipiului Constanţa.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Chițac a semnat dispoziția referitoare la exproprierea imobilelor de la Delfinariu. Cine sunt proprietarii și câți bani vor primi de la Primărie?(DOCUMENTE)

Cine sunt proprietarii parcării de la Delfinariu, expropriați de CLM, la propunerea primarului Făgădău? Ce despăgubiri votează aleșii locali (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi ani de la alegerile locale din 2020

27 Sep 2022 414

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 770

Consiliul Local Municipal chemat să aprobe diferența de preț pentru un teren din Mamaia. Doi dezvoltatori vor să transforme două terase din Piațeta Cazino în hoteluri (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 747

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 527

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 610

UPDATE Conducerea DGAS explică eșecul! Proiect pe fonduri europene „ratat" de Primăria Constanța. Vârstnicii constănțeni nu mai pot beneficia de îngrijire la domiciliu

20 Sep 2022 1517

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 869

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1495

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

13 Sep 2022 825

Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

05 Sep 2022 956

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1398

Soțul conduce o structură din cadrul Poliției Locale! Cine este noul purtător de cuvânt al administrației Chițac?

23 Aug 2022 2140

Județul Constanța va avea un adăpost dedicat animalelor aflate în pericol sau pentru care s-a emis ordin expres de plasare

23 Aug 2022 747

Este oficial! Municipiul Constanța are o nouă societate în portofoliu. Termocentrale SRL trebuie să obțină de la ANRE licența pentru producerea de energie termică

22 Aug 2022 8401

CJC a solicitat acord de mediu pentru corpul nou al Unității Primiri-Urgențe din cadrul Spitalul Județean Constanța

20 Aug 2022 872