Atenție, constănțeni! Se scumpesc și biletele de călătorie pe CT BUS. Consiliul Local votează luni majorarea. Un bilet cu două călătorii va costa 5 lei (DOCUMENTE)

  • Consiliul Local Constanța se reunește în ședință ordinară luni, 28 februarie
  • Pe ordinea de zi apare și un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 362/2021, privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane, prin curse regulate, către societatea CT BUS SA și atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane, prin curse regulate, în municipiul Constanța
  • Potrivit proiectului, aleșii locali trebuie să decidă asupra creșterii prețului unui tichet de călătorie CT Bus la 2,5 lei iar un bilet cu două cătorii vor costa 5 lei iar pentru o zi, 10 lei
  • Tarifele abonamentelor vor rămâne deocamdată neschimbate, a anunța CT BUS
 

Consiliul Local Constanța se reunește în ședință ordinară luni, 28 februarie.

Pe ordinea de zi apare și un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 362/2021, inițiat de primarul Vergil Chițac privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane, prin curse regulate, către societatea CT BUS SA și atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane, prin curse regulate, în municipiul Constanța.

Potrivit proiectului, aleșii locali trebuie să decidă asupra creșterii prețului unui bilet de călătorie CT Bus de la 1,5 lei la 2,5 lei, vezi secțiunea „documente".Un bilet cu două călătorii va costa 5 lei, biletul pentru o zi, 10 lei, iar pentru o săptămână, 35 de lei.

Noile tarife vor intra în vigoare începând cu 15 martie 2022.

Potrivit conducerii CT BUS, prețul biletelor nu a mai fost modificat din 2013.

Costurile pentru abonamentele de călătorie  nu se vor modifica deocamdată.

Conducerea CT Bus motivează această solicitare prin faptul că tarifele actuale ale biletelor de călătorie sunt reduse ca valoare, comparativ cu orașe similare din România și cu puterea de cumpărare din Constanța.


În plus, majorarea ar fi cauzată de evoluția crescătoare a prețului la carburant și de creșterea cheltuielilor cu piese și materiale de schimb (autobuzele ISUZU au ieșit din garanția generală de 24 de luni iar  piesele de schimb vor ieși din garanție în martie anul acesta). Prin urmare costurile cu materiale și piese de schimb vor înregistra creșteri pe viitor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
CT BUS are trei noi directori provizorii. Niciunul dintre ei nu are legătură cu compania de transport a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

01 Dec 2023 784

Documentații urbanistice cu impact, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Constanța Printre investitori, Florina Moscu, familia Nicolae și Prefabricate Dobrogea SRL (DOCUMENTE)

28 Nov 2023 752

Consiliul Local Constanța aprobă reactualizarea viziunii de dezvoltare urbană Printre proiecte se află trenul metropolitan, un parc industrial dar și reabilitarea bulevardului Tomis. Toate ar trebui să fie gata până în 2030!(DOCUMENTE)

28 Nov 2023 1491

Primăria Constanța vinde șase terenuri. Două dintre ele au deja cumpărători (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 2821

Consiliul Local Constanța votează majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădiri neîngrijite Supraimpozitare și pentru imobile deținute de afaceriștii Papari, Done, Băluță sau spaniolii de la Ircosol Delta (DOCUMENTE)

24 Nov 2023 6862

Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 1889

Hotărâri de expropriere pentru două terenuri din cartierul Tomis Nord din Constanța. Cât va achita municipalitatea proprietarilor? (DOCUMENTE)

21 Nov 2023 1507

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 837

Cu sula-n coaste, Primăria Constanța a publicat calculul taxei de salubrizare de 17 lei/lună Primarul nu mai vrea să acorde subvenție. USR nu susține această mărire și va depune amendament! (DOCUMENT)

19 Nov 2023 2899

Primăria Constanța vrea să acorde reducere de 60% la impozitul pe imobile utilizate pentru prestarea de servicii turistice minim 6 luni pe an

11 Nov 2023 791

Cine sunt reprezentanții primarului Chițac din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi a liceelor din Constanţa? (DOCUMENT)

10 Nov 2023 2155

Calendarul concursului de proiecte A fost stabilită componența Comisiei care va evalua proiectele de management de la Muzeul de Artă Populară Constanța (DOCUMENT)

09 Nov 2023 851

Chestionar Constănțenii pot participa la reactualizarea Planului de acțiune privind energia durabilă a municipiului (DOCUMENT)

07 Nov 2023 633

Ce proiecte urbanistice intră la vot în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

06 Nov 2023 1251

Fac economie la proiecte, dar și-au mărit salariile! Primăria Constanța a anulat licitația pentru reabilitarea parcurilor de la Casa de Cultură și Oleg Danovski (DOCUMENT)

03 Nov 2023 894