Au vrut să ridice un imobil cu 9 etaje, dar au fost refuzați. O nouă solicitare aberantă! Acum vor să facă un restaurant fără acces la drum public în stațiunea Mamaia!

  • Comisia tehnică de estetică urbană și Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a analizat săptămâna trecută și Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil parter – alimentație publică, Stațiunea Mamaia, zona Hotel Perla, investitor Margona MTC SRL – etapa demarare consultare publică
  • Cum va fi restaurantul? Fără acces la drum public. Circulațiile fiind una din marile probleme ale actualului PUZ Mamaia, pe lângă retrocedările dubioase.
  • Atâta timp cât PUZ Mamaia va fi valabil, arhitectul șef este obligat să emită certificate de urbanism și autorizații de construire conform prevederilor lui, timp în care o piscina, un ochi de apă, un spațiu verde dispar pe rând, susține consilierul local municipal USR, Cristiana Popescu, membru al Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Constanța
  • Un imobil de 9 etaje cu funcțiunea de locuințe colective urma să fie construit în zona Hotelului Perla de societatea Margona MTC SRL, însă proiectul a fost respins
  • În prezent, Margona MTC SRL care are ca obiect de activitate „parcurile pentru rulote, campinguri şi tabere“ și îl are asociat unic și administrator pe Constantin Goane
 

 
Comisia tehnică de estetică urbană și Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a analizat săptămâna trecută și Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil parter – alimentație publică, Stațiunea Mamaia, zona Hotel Perla, investitor Margona MTC SRL – etapa demarare consultare publică.

„A fost odată ca niciodată un ochi de apă măricel lângă Hotel Perla în Stațiunea Mamaia. A fost, pentru că mai apoi, pe vremea lui Roșu Împărat a fost umplut cu pământ și retrocedat. În CTATU s-a prezentat beneficiarul împreună cu proiectantul care propun acolo un restaurant, după ce au încercat anterior să construiască un P+9, dar nu s-au mișcat suficient de repede, prin urmare au fost refuzați. 



Cum va fi restaurantul? Fără acces la drum public. Circulațiile fiind una din marile probleme ale actualului PUZ Mamaia, pe lângă retrocedările dubioase.

Stațiunea Mamaia este departe de a se fi consumat, dar are șanse mari sa ajungă ca Mamaia Nord dacă consilierii locali nu se trezesc curând la realitate.

Vor mai apărea multe surprize ale vechii administrații, girate de actuala majoritatea din Consiliul Local, PNL-PSD, în numele "dezvoltării " orașului și a stațiunii.

Atâta timp cât PUZ Mamaia va fi valabil, arhitectul șef este obligat să emită certificate de urbanism și autorizații de construire conform prevederilor lui, timp în care o piscina, un ochi de apă, un spațiu verde dispar pe rând, iar agenții economici se plâng că an de an vin tot mai puțini turiști”, susține consilierul local municipal USR, Cristiana Popescu, membru al Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Constanța.

 
Societatea Margona MTC SRL a vrut să ridice un imobil de 9 etaje
 

Anii trecuți, un imobil de 9 etaje cu funcțiunea de locuințe colective urma să fie construit în zona Hotelului Perla de societatea Margona MTC SRL cu sediul social în municipiul Constanța.

La momentul depunerii proiectului care a fost respins de Primăria Constanța, asociații societății erau Atanase Goane, Mitică Goane și Constantin Goane.

În prezent, Margona MTC SRL care are ca obiect de activitate „parcurile pentru rulote, campinguri şi tabere“ îl are asociat unic și administrator pe Constantin Goane.

Firma are ca obiect principal de activitate codul CAEN 5530 - Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere și deține 2 puncte de lucru în Năvodari.
Cifra de afaceri a fost de 144.590 lei în anul 2021, cu un profit de -319.601 lei, după 9 ani de activitate.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 23% și a raportat un singur angajat în anul 2021.
De altfel și familia extinsă Goane mai investește și imobiliare, însă în Mamaia Nord.

Reamintim că în 2018, la Agenţia pentru Protecţia Mediului a fost depus un memoriu de prezentare pentru eliberarea avizului de mediu necesar ridicării unui hotel în zona Mamaia Nord. Investitorul era societatea Pirivoli SRL, iar proprietarii terenului sunt Mitică şi Mihaela Goane. Terenul pe care se amplasează imobilul propus are o suprafaţă de 3.900 mp. Pe terenul studiat se doreşte din partea beneficiarului construirea unui imobil cu funcţiunea de hotel, cu regim de înălţime parter, etaj 1, 2, 3 şi 4 şi etaj tehnic. Investitorul doreşte crearea unei unităţi de primire turistică în zona litoralului Mării Negre, staţiunea Mamaia Nord. Zona nu dispune de unităţi de primire turistică, aici fiind dezvoltată preponderant o piaţă imobiliară tip apartamente colective şi apartamente de vacanţă. Hotelul va pune la dispoziţia vizitatorilor 40 de camere de cazare, astfel: etaj 1 - 5 camere duble (pat matrimonial), 4 camere duble (două paturi), 1 cameră pentru persoane cu dizabilităţi; etaj 2 - 5 camere duble (pat matrimonial), 4 camere duble (două paturi), 1 cameră pentru persoane cu dizabilităţi; etaj 3 - 5 camere duble (pat matrimonial), 4 camere duble (două paturi), 1 apartament; etaj 4 - 5 camere duble (pat matrimonial), 4 camere duble (două paturi), 1 apartament.

Societatea care a depus proiectul, Pirivoli SRL a fost fondată în anul 2016 și are sediul social în Constanța. Asociați în firmă sunt Goane Atanase Narcis, care deține 95% și Mihaela Goane – 5%. Atanase Narcis Goane este administratorul companiei. În anul 2021, firma a raportat 0 salariați, la o cifră de afaceri de 252.978 lei, cu un profit de 99.474 lei.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:

Un nou hotel urmează să fie construit în Mamaia Nord! Cine este investitorul (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 487

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 892

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 568

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1380

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 818

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 716

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 747

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 479

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2101

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 859

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 740

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1524

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 823

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 806

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 924