Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu și-a făcut echipa. Și-a desemnat consilierii personali, pe administratorul județului dar și pe șeful Corpului de Control (documente)

  • Printr-o serie de dispoziții, noul președinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a început formarea echipei de la cabinet
  • Lupu a procedat la numirea administratorului public al județului Constanța, în persoana lui Gabriel Monea
  • Consilierilor personali ai șefului CJC sunt Ionuț-Cornel Ionescu și Victor-Gheorghe Manea
  • Lupu a decis și  transferul în interesul serviciului și numirea lui Drăgan George în funcția publică Șef Serviciu al Corpului de Control Drăgan este în continuare și consilier al primarului de la Ovidiu, George Scupra
  • Corpul de Control a fost trimis la DGASPC și Regia Județeană de Drumuri și Poduri
 
Printr-o serie de dispoziții, noul președinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a început formarea echipei de la cabinet. Întâi a procedat la numirea administratorului public al județului Constanța, în persoana lui Gabriel Monea și apoi a consilierilor personali. Este vorba despre Ionuț-Cornel Ionescu, fostul director Unifarm SA care se va ocupa de gestionarea problemelor pe zona de sănătate și Victor-Gheorghe Manea, fost deputat PNL și fost candidat la primăria Constanța din partea liberalilor care va coordona instituțiile subordonate și de relația cu administrațiile locale din județ. Mihai Lupu va mai avea și un consilier pe zona de cultură, cel mai probabil în persoana, actorului și regizorului, Lică Gherghilescu.
Totodată, prin dispoziția nr. 407 /03.11.2020, Mihai Lupu a decis  transferul în interesul serviciului și numirea lui Drăgan George în funcția publică de conducere vacantă - Șef Serviciul Control. Drăgan este în continuare și consilier al primarului de la Ovidiu, George Scupra.
Evident, tot prin dispoziții, Lupu i-a eliberat din funcții pe consilierii și oamenii de la cabinetul fostului șef al CJ, Horia Țuțuianu. Este vorba despre: Turineac-Dumitrescu Luiza - consilier Maria-Veronica Calabache - consilier   Nicoleta Bercaru - consilier, Teodor-Dorel Nedelea - consilier și Stere-Ianis Caracota- consilier. De asemenea, Lupu a semnat încetarea contractului individual de muncă al Alexandrei Costea  - referent în cadrul Cabinetului Președintelui.
 

Corpul de Control a fost trimis la DGSPC și Regia Județeană de Drumuri și Poduri

 
Potrivit unei dispoziții semnate de șeful Consiliului Județean Constanța, o echipă de control condusă de George Drăgan, vezi secțiunea "documente" verifică în această perioadă activitatea derulată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și a Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța.
Potrivit dispoziției semnate de Mihai Lupu, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului se va verifica stadiul gestionării normelor prevăzute cu privire la prevenirea infectării cu virusul SARS Cov-2 și modalitatea de încheiere a tuturor contractelor , precum și derularea acestora în perioada 2019 - 2020.
În ceea ce  privește, Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, comisia de control va verifica legalitatea exploatării carierelor de piatră și modalitatea de încheiere a tuturor contractelor, precum și  derularea acestora în perioada 2019 - 2020.
În dispoziția semnată de Mihai Lupu, se menționează că pe durată acțiunilor de cotrol, cei doi șefi de la instituțiile mai sus menționate, Petre Dinică și Lucian Lungoci, nu vor interacționa și nu vor influența angajații celor două entități. Controalele se vor derula până pe 11.11.2020 iar la finalul acestora, se vor prezenta rapoartele cu rezultatele verificărilor.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Dumitru Matei

05 Nov, 2020 22:10

Sperăm ca noua conducere să facă ceva și pentru cultura Constantei . Teatrul de stat ,teatrul Fantazio ,teatrul de papusi sunt niște ruine ,sunt aceleași din anii '80 .

Articole asemanatoare

Un consilier USR îi cere city-manager-ului municipiului Constanța să părăsească Primăria. „Ovanesian s-a descalificat complet atunci când a afirmat că nu pricepe problemele vitale ale orașului”

18 Oct 2021 921

Ionuţ Cornel Ionescu, oficial director pentru 4 ani la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (documente)

16 Oct 2021 1325

Edilii de oraşe sunt nemulțumiți de alocarea sumelor din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului

15 Oct 2021 691

Prețul gigacaloriei pentru constănțeni rămâne 250 de lei. Ce alte decizii au mai luat consilierii locali municipali?

14 Oct 2021 749

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a primăriei Constanța. Iată ce proiecte urbanistice intră la avizare!

13 Oct 2021 1509

Unul dintre directorii din Consiliul Județean Constanța și-a suspendat raporturilor de serviciu

09 Oct 2021 1560

Două instituții de cultură din județul Constanța au primit bani prin hotărâre de Guvern

08 Oct 2021 1135

S-a finalizat proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”

07 Oct 2021 514

Proiectul „Adoptă un spațiu verde!” adoptat prin dispoziția primarului Vergil Chițac, un eșec anunțat?

07 Oct 2021 1800

Proiectele USR, introduse pe ordinea de zi suplimentară a Consiliului Local Municipal Constanța

29 Sep 2021 756

O comisie formată din experți a reevaluat-o pe Dana Dumitrescu, de la Teatrul de Stat Constanța. A obținut nota 6.30 și contestă din nou rezultatul!

29 Sep 2021 1362

Chițac propune revocarea unui Plan Urbanistic Zonal inițiat în 2009 de afaceristul Ionuț Barbu. Documentația de urbanism nu avea termen de valabilitate (documente)

28 Sep 2021 707

Primăria Constanța a lansat licitația pentru achiziția stațiilor de autobuz CT BUS

27 Sep 2021 464

Deficitul de spații verzi din municipiul Constanța este de 250 de hectare. Chițac propune amenajarea de noi parcuri!

27 Sep 2021 1209

Ședință de CLM. RAEDPP Constanța se transformă în societate comercială

27 Sep 2021 1012