Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

 

 
  • Declanșarea procedurii de expropriere a mai multor terenuri proprietate privată a fost aprobată de Consiliul Local Municipal Constanța
  • Sumele pentru despăgubiri sunt în cuatum total de 12.972.20 lei, respectiv 2.664.842 euro vor fi alocate de la bugetul local al municipiului Constanța cu această destinație
  • În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare
  • Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny
  • Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord
 

 
 
În baza rapoartelor de evaluare întocmite de S.C. Management Consulting Solutions SRL prin evaluator Dragoș Mihai Ipate au fost stabilite sumele acordate cu titlu de despăgubire pentru imobilele teren supuse exproprierii, în vederea realizării bulevardului Madrid din Constanța.

Declanșarea procedurii de expropriere a mai multor terenuri proprietate privată a fost aprobată de Consiliul Local Municipal Constanța.
Sumele pentru despăgubiri sunt în cuatum total de 12.972.20 lei, respectiv 2.664.842 euro  vor fi alocate de la bugetul local al municipiului Constanța cu această destinație, vezi secțiunea „documente".

Sumele vor fi virate de către municipiul Constanta, în termen de cel mult 60 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele expropriatorului la dispoziția proprietarilor sau deținătorilor de imobile, în vederea acordării despăgubirii în cadrul procedurii de expropriere, în condițiile legii.
 
În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare.
 
Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

 
Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord.
 

Lista cu proprietățile private ce urmează a se expropria pe amplasamentul obiectivului de utilitate publică Bulvardul Madrid

Nume cunoscute printre expropriați
 
Pe lista proprietarilor de terenuri care urmează să fie expropriate îi regăsim pe afaceriștii Gheorghe Pufleanu, Ion și Smaranda Maticiuc, Adriana Bădescu sau Gheorghe Alexa. Pe listă mai apare și numele lui Husein Ozghen care deține Eni-Nar International. Millenium Global Development SA, persoană juridică română, reprezentată legal prin administrator Şerban Georgiana- Andreea s-a retras luna trecută din calitatea de asociat al Eni-Nar International. Nicuşor Constantinescu este naşul de cununie al fiului lui Husein şi al fiicei lui Ali Nurhan.

Pe listă figurează însă și o serie de companii, cum ar fi : Maurer Imobiliare Land Constanța SRL deținută de Simon Andreas Maurer și Nicoleta Maurer, SC Rezident Com SA, firmă deţinută de Valentin Gheorghe Ionescu și Master Job Limited din Cipru (n.r. Firma se află în faliment, sub incidenţa Legii nr. 85/2014 iar lichidator judiciar potrivit ONRC este C.I.I. Drahenberg Dumitru) sau Barracuda Residence SRL, unde asociați sunt Petru Eugen Doru, cu 70% din capitalul social, și Petru Ștefan, cu 30% din capitalul social iar  administratorul societății este Rizea Florian.

Și Seaside Invest SRL, firma deținută de afaceristul Virgil Dulea dar și Holland Development Group SA figurează printre beneficiari. Compania îi are ca acționari pe SC Milenium Global Development SA (95%), Flash Tradin House SRL (4%) și Flash Enterprises SRL, Sandu Crina Simona și Sandu Bogdan Gabriel iar administrator este Galactica House SRL, deținută de Georgiana Andreea Şerban, fiica Sorinei Moscu Hortolomei.

Building Project&Plan SRL, fosta New Home Construct SRL dar și Vlaicu Development SRL sunt pe lista exproprierilor. Oamenii din spatele ambellor societăți au avut legătură cu dosarul retrocedărilor din Constanța.

Asociații Building Project&Plan SRL, fosta New Home Construct SRL sunt Headstone Holdings LTD, persoană juridică cu sediul în Nicosia, Cipru, care deține 99,917% din capitalul social și Maria-Sonia Lazăr, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi 0,083%. Administrator este Maria-Sonia Lazăr.

Tanasi SRL, administrată de afaceristul Tănasi Zbrulea deține un teren pe traseul noului Bulevard. La fel și White Tears Resort SRL deținută de Europrod Energy – SRL, Vasea Andrei-Ştefan și Vasea Cristina-Elisabeta. La fel și Tyhe Ams Top SRL deținută de familia Munteanu care a construit pe strada Madrid nr. 50A din Tomis Plus.

Și Vlaicu Development SRL, unde asociați sunt Templum Plus SRL și Expo Fair & Trade SA figurează pe lista cu terenuri care vor fi expropriate. Firma se află în faliment, sub incidenţa Legii nr. 85/2014 (n.r. lichidator judiciar este CII Abdul Veli Melek).

Celine Property Development SRL din Constanța care are acționari pe Yoy Property Development SRL și HKL Real Property Development SRL, și administratori pe Yavuz Ahmet și Keleș Hicabi, cetățeni turci și Pursante SRL din Mangalia deținută de Anca Olaru figurează și ele cu terenuri pe traseul bulevardului Madrid.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Precizări despre decizia etapei de încadrare pentru noul bulevard al municipiului Constanța

O compania la care este asociat și un fost director din CN APMC va realiza documentația tehnică pentru viitorul bulevard Madrid din Constanța (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câștigătorii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța pentru activităţi nonprofit culturale pentru anul 2023

03 Jun 2023 649

Indicele Transparenței Locale Ce scor a primit Primăria Constanța?

03 Jun 2023 1194

Noul termen pentru finalizarea șantierului de pe Ștefan cel Mare din Constanța este 1 septembrie. Iată ce prevede proiectul tehnic (DOCUMENT)

01 Jun 2023 4918

Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

31 May 2023 707

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 958

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 1187

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 1041

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 4164

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 962

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 868

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1607

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2633

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3394

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 993

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1733