S-a înființat Termocentrale Constanța. Un fost ofițer MAI detașat la ANAF și administrator special la ELCEN București, adus de Chițac în Consiliul de Administrație al SRL-ului (DOCUMENT)

  • Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea societăţii Termocentrale Constanța SRL a fost adoptat  de consilierii locali municipali
  • Totodată, aleșii locali au aprobat și constituirea unui Consiliu de Administraţie provizoriu al Termocentrale Constanța SRL format din 5 membri, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni
  • Consiliul de Administrației al societății Termocentrale Constanta SRL este format din : Alexandru Marian Sofronie, Claudiu- Ionuț Crețu-Sârbu, Daniel Popa, Angelo Mihai Anagnoste și Adrian Dan Dugăiașu
  • Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu este reprezentantul primarului în CA-ul noii societăți
  • A fost director general adjunct la RADET Bucuresti, director general la Termoenergetica Bucuresti (fosta RADET București) iar în prima parte a carierei sale, Crețu-Sârbu și ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne, fiind detașat în această calitate și la ANAF
 
 

 
Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea societăţii Termocentrale Constanța SRL a fost adoptat  de consilierii locali municipali.

Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând domeniului public şi privat al unităţi administrativ teritoriale municipiul Constanţa.

Proiectul de hotărâre, care poate fi studiat în Capitalului social societății este de 1.1150.000 lei, împărţit în 115.000 părţi sociale în valoare de 10 lei fiecare.

Din valoarea capitalului social vor fi acoperite următoarele cheltuieli legate de înființarea societății, obţinerii licenţei ANRE de operator pentru producerea de energie termică în SACET şi în centrale termice de bloc şi de cvartal; indemnizaţiile membrilor Consiliului de administraţie provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării societăţii cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, și desfăşurarea activităţii societăţii pentru primele 3 luni de la înfiinţare dar și alte cheltuieli neprevăzute.

Vă reamintim că Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Societatea se află în insolvență iar administrator judiciar este CITR Filiala București SPRL.

Totodată, aleșii locali au aprobat și constituirea unui Consiliu de Administraţie provizoriu al Termocentrale Constanța SRL format din 5 membri, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, până la finalizarea procedurilor de desemnare conform prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu puterile de decizie şi reprezentare prevăzute în actul constitutiv.

Consiliul de Administrației al societății Termocentrale Constanta SRL este format din : Alexandru Marian Sofronie, Claudiu- Ionuț Crețu-Sârbu, Daniel Popa, Angelo Mihai Anagnoste și Adrian Dan Dugăiașu.  
 
Cine sunt membrii CA-ului Termocentrale Constanța SRL?
 
Alexandru Marian Sofronie este în prezent membru PSD, însă la alegerile locale din 2020 a candidat pe listele pentru Consiliul Local Municipal Constanța în echipa lui Horia Constantinescu, pe listele PPUSL Constanța.
 
Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu este reprezentantul primarului în CA-ul noii societăți. Crețu-Sârbu a fost director general adjunct la RADET Bucuresti, director general la Termoenergetica Bucuresti (fosta RADET București).

În prima parte a carierei sale, Crețu-Sârbu și ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind detașat în această calitate și la ANAF, unde s-a ocupat de prevenirea corupției, numit ulterior în poziția de administrator special al producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) controlat de Ministerul Energiei.

La Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a ocupat de "protecție internă, identificarea și evaluarea riscurilor și vulnerabilităților în domeniul administrației publice, activități de prevenire și control intern, investigații fraude, analiza informațiilor, analiza riscurilor și evaluarea cetățenilor straini și români cu privire la cetățenie".

El mai este absolvent și al Facultății de Teologie, al celei de Drept de la Academia de Poliție și al Colegiului Național de Apărare, vezi secțiunea „documente”.

Daniel Popa – este și el reprezentantul primarului în CA-ul societății. Popa este branch manager Constanța la TBI BANK, de profesie economist.

Angelo Mihai Anagnoste – este reprezentantul USR în CA-ul societății, de profesie inginer.

Adrian Dan Dugăiașu – este reprezentatul PNL în CA-ul Termocentrale. Dugăiașu a fost consilierul directorului general al Companiei Naționale Administrația Portului Maritime Constanța, apoi a devenit director adjunct al Companiei. Până în iulie 2020 a fost șef Birou Achiziții în cadrul CNE Cernavodă. A fost director general la Ministerul Mediului, dar și șef Serviciu Fiscal orășenesc Eforie și șef la Administrația Finanțelor Publice Eforie. Anterior, a condus Serviciul Fiscal Eforie. Dugăiașu a fost și șef la Administrația Finanțelor Publice Năvodari.

În perioada 1997-2006 a fost inspector-executor fiscal în cadrul Administrației Finanțelor Publice Constanța, iar din 2006 până-n 2007 a fost inspector-compartiment achiziții Publice din cadrul DGFP Constanța. Dugăiașu mai este și administrator provizoriu la CT BUS Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va arăta Centrul pentru „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 685

Primăria a eliberat autorizația de construire și amenajare de șantier, dar lucrările nu vor începe prea curând. Ce presupune investiția „Perdea verde” din zona de sud a municipiului Constanţei (DOCUMENT)

09 Aug 2022 3628

Biletul unic de vizitare a instituţiilor culturale subordonate Consiliului Judeţean Constanţa

07 Aug 2022 765

Un nou șantier în municipiul Constanța? Artera rutieră va face legătura între Soveja și B-dul Aurel Vlaicu

04 Aug 2022 9927

Credit guvernamental pentru spitalul regional Constanța

04 Aug 2022 1083

Cât va costa noul stadion din Constanța vs arenele construite de Compania Națională de Investiții? (DOCUMENTE)

04 Aug 2022 3439

Dispar alte locuri de parcare. Ce planuri are Primăria Constanța pentru bulevardul Mamaia?

02 Aug 2022 3415

Câți bani au fost colectați din plata taxelor de parcare în Constanța și Mamaia până la introducerea gratuității pe timpul nopții? (DOCUMENTE)

30 Jul 2022 6341

Ștefan cel Mare, proiect la cheie, cu multe probleme în teren! Tronsonul cuprins între IG Duca și Ștefan Mihăileanu va fi betonat (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Jul 2022 3809

Rapoartele prezentate de instituții constănțene în cadrul Colegiului Prefectural

27 Jul 2022 489

Au fost aprobate rectificările de buget la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța

27 Jul 2022 594

Proiectul imobiliar din stațiunea Mamaia al firmei Simca Dor SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

26 Jul 2022 732

Unde vor fi amplasate primele panouri publicitare potrivit noului Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța?

26 Jul 2022 1012

Ce se va întâmpla cu Palatul Copiilor din Constanța? Anunțul inspectorului școlar general, Sorin Mihai!

25 Jul 2022 1504

Parcul Rotterdam din Faleză Nord devine domeniu public al municipiului Constanța. Primăria vrea să-l amenajeze (DOCUMENTE)

25 Jul 2022 2768