ZIUA LIVE. Horia Constantinescu, președinte ANPC – „ Problema tarifelor la parcare în Mamaia, a câinilor fără stăpân și rutele alternative pe perioada lucrărilor puteau fi rezolvate prin comunicare”

  • Cum va acționa ANPC pentru a da o șansă litoralului românesc în raport cu concurența din străinătate?
  • Care sunt cele mai mare probleme cu care se confruntă stațiunea Mamaia și municipiul reședință de județ Constanța la început de sezon estival?
  • Ce-i lipsește litoralului românesc pentru a deveni o atracție pentru turiștii străini ?
  • Trebuie să existe o colaborare între autorități, presă și operatorii economici din domeniul turismului
  • Este momentul de a oferi turiștilor și alte variante decât de a sta în hotel și pe plajă
 

La ZIUA LIVE am vrut să aflăm de la Horia Constantinescu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor cum va acționa ANPC pentru a da o șansă litoralului românesc în raport cu concurența din străinătate, dar și care sunt cele mai mare probleme cu care se confruntă stațiunea Mamaia și municipiul reședință de județ Constanța la început de sezon estival.

L-am întrebat pe Horia Constantinescu de ce turistul român sau străin ar alege să-și facă vacanța la Constanța/Mamaia unde traficul este infernal, taxa de parcare la preț de cameră de hotel, lucrări edilitare la tot pasul care agasează și provoacă disconfort, prețuri mari și câini fără stăpân la tot pasul?

Președintele ANPC consideră că toate aceste inconveniente ar fi putut fi rezolvate prin dialog încă din toamna anului trecut.

Horia Constantinescu consider că toate aceste impedimente puteau fi rezolvate dacă eșaloanele 3 și 4 din Primăria Constanța nu ar veni la birou doar ca să aibă unde merge și să încaseze un salariu.
 
„Lucrările sunt necesare. Cred în continuare că lucrările trebuie făcute. 

Cred în bunăstarea constănțenilor. Aceste lucrări sunt ușor de realizat în sezonul în care nu plouă, care coincide cu sezonul turistic.
 
Trebuie găsite rute alternative pentru a decongestiona traficul. Turismul este pentru tot județul o sursă de venit”, explică șeful ANPC.

În ceea ce privește costul exagerat al unei taxei de parcare zilnice în stațiunea Mamaia, care ajunge la aproape 100 de lei Horia Constantinescu spune că acesta ar trebui reevaluat pentru ca șoferii să nu mai parcheze pe iarbă, așa cum se întâmplă la acest moment.
 
„În acest moment, cei care doresc evitarea plătirii taxei tarifului de parcare, parchează pe iarbă. Când lucram în Primărie și am propus ca taxa de parcare pe zi să fie 1 leu, au sărit cu toții. Au venit alții și au propus 4 lei. Sunt chestiuni care trebuiau reglementate prin dialog cu toate părțile implicate. Nici acum nu este prea târziu”, a mai spus acesta.

 
O altă chestiune care ar fi trebuit rezolvată până la debutul sezonului estival este situația animalelor fără stăpân.

„Și eu sunt proprietar de câine și iubesc animalele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie găsită o soluție. Nu își dorește nimeni ridicarea animalelor și tranformarea lor în pateu, dar nici nu pot merge pas la pas cu turiștii”, a mai spus șeful ANPC.



Ce-i lipsește litoralului românesc pentru a deveni o atracție pentru turiștii străini ?
 
„Aș începe cu colaborarea dintre administrațiile publice locale, operatori economici și cei care au posibilitatea de a comunica și aici mă refer la cei din presă.

Având informații primite pe mai multe canale și comunicând mult mai bine, lucrurile se pot așeza.

Anul trecut, mesajul transmis pe toate canalele a fost că plaja din Mamaia este atât de mare încât nu merită să petreci timpul acolo. Culmea, erau chiar actori principali din turism cei care transmiteau acest mesaj. Dacă ar fi schimbat formula de adresare cu o variantă de plaja mai mare care ne oferă mai multe posibilități și ar fi văzut jumătatea plină a sticlei, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.
 
În județul Constanța, avem cetățile dobrogene unice în Europa, avem drumul printre acestea care este spectaculos. Este momentul de a oferi turiștilor și alte variante decât de a sta în hotel și pe plajă. Hai să-i invităm să vadă Histria, Adamclisi, să vadă lucrurile minunate și să le promovăm. 

Trebuie să existe o colaborare între autorități, presă și operatorii economici din domeniul turismului.

Este un moment în care întâlnirea la jumătatea distanței pare a fi singura soluție”, a spus Horia Constantinescu la ZIUA LIVE.

Cum va acționa ANPC pentru a da o șansă litoralului românesc în raport cu concurența din străinătate?

„Prin supravegherea activităților exact acolo unde se desfășoară ele.  Turismul trebuie încurajat, îndreptat și certat dacă nu își dă singur șansa de mai bine!”, a conchis Horia Constantinescu, președinte ANPC fost director Servicii Publice în cadrul Primăriei Constanța.
 
 


 
Citește și:

ZIUA LIVE. Comandament Litoral 2022. Cum va acționa ANPC pentru a ajuta turismul pe litoralul românesc

ZIUA LIVE. Comandament Litoral 2022. Cum poate fi ajutată industria turistică de autorități?


Interviul integral poate fi vizionat aici:
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 613

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 599

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 552

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 847

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 552

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 705

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 875

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 581

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1252

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 619

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 430

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 628

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 668

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1024

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1275