ZIUA Live. Viceprimarul Florin Cocargeanu „În municipiul Constanța nu se mai plătește parcarea. Impactul bugetar este de aproximativ 10 milioane de euro”

  • După primele patru luni de mandat, viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, a vorbit la ZIUA Live despre pașii pe care i-a făcut în direcția atribuțiilor deținute
  • Contractul pentru sediul SPIT de pe strada Sulmona nu va mai fi prelungit iar pentru sediul de pe bulevardul Tomis se dorește o prelungire anuală
  • Viceprimarul Constanței, consideră că spațiile verzi din jurul blocurilor trebuie să devină, foarte ușor, spații de recrere sau locuri de joacă pentru oamenii din proximitate
  • Florin Cocargeanu a spus la ZIUA Live că noul regulament al parcărilor din municipiul Constanța urmează să fie votat în Consiliul Local, însă licitațiile pentru parcările rezidențiale ar urma să fie făcute spre finele anului, fără să fie afectați cei care și-au plătit în acest an locul de parcare
  • În acest moment, în municipiul Constanța nu se mai plătește parcarea, după ce magistrații au anulat parțial regulamentul parcărilor
  • 50 de milioane de lei adică aproximativ 10 milioane de euro este impactul bugetar în acest moment când vine vorba despre parcări, cel puțin potrivit Regulamentului de organizare a parcărilor publice din municipiul Constanța, care include și realizarea a 1500 de locuri în parcări supraetaje


Cât privește amenajarea de parcări, viceprimarul municipiului Constanța spune că cel mai târziu anul viitor vor apărea și primele noi locuri noi de parcare

După primele patru luni de mandat, viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, invitat la ZIUA Live a vorbit despre pașii pe care i-a făcut pentru stoparea risipei banului public, a direcționării țintite a acestuia în detrimentul punerii în valoare a resurselor pe care acest oraș le are, resurse lăsate în degradare și paragină.
„Așa cum bine știți, am verificat chiriile de la sediile SPIT. Le știam dinainte. Pe mine nu mă interesau ce instituții sunt, ci sumele, iar pentru două clădiri suma de 500.000 de euro pe an era mult prea mult”, a spus Florin Cocargeanu.

El a mai spus că a discutat cu directorul de la SPIT să găsească o soluție să fie mutat sediul de pe strada Sulmona. „La sediul de pe Tomis aș dori ca deocamdată să fie prelungit contractul”, a adăugat viceprimarul, care a subliniat însă că dorește o prelungire anuală a contractelor.
Între timp a fost identificată o clădire pe strada Mercur din municipiu, imobilul care după ce va fi reabilitat urmează să găzduiască Serviciul Public și Taxe Locale.
Un alt subiect abordat în cadrul discuției cu viceprimarul Florin Cocargeanu a fost situația spațiilor verzi, inclusiv a celor din jurul blocurilor.

Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței, consideră că spațiile verzi din jurul blocurilor trebuie să devină, foarte ușor, spații de recrere sau locuri de joacă pentru oamenii din proximitate.

El a mai spus la ZIUA Live, că „nu trebuie să mai existe improvizații”.
Acesta a punctat că în zona în care locuiește, are aproximativ 400-500 mp de spațiu verde la bloc, iar acesta a fost îngrădit de câteva persoane care locuiesc acolo. Un aspect care nu i se pare normal și dorește să redea cartierelor aceste tipuri de spații verzi.
Primarul Vergil Chițac a anunțat recent că primăria ar putea sprijini financiar persoanele fizice sau juridice care dețin clădiri de patrimoniu în vederea reabilitării acestora.

Întrebat cum vede acest proiect, viceprimarul USR-PLUS al municipiului Constnața, Florin Cocargeanu, consideră idea oportună.
„Este o idee foarte bună. Se practică în alte localități, cum ar fi Oradea”. „Știu că domnul primar a avut discuții și cu domnul ministru Cseke Attila, însă nu am mai multe detalii despre aceasta. Rămâne de văzut sub ce formă va fi constituit acel fond pentru reabilitare, care va fi cadrul legal”, a mai spus viceprimarul.
Regulamentul de organizare a parcărilor publice din municipiul Constanța este un subiect care interesează foarte mulți constănțeni și care va fi aprobat în ședința de Consiliu Local Municipal din 26 februarie 2021.

Dincolo de taxele pentru parcare pe care șoferii vor trebui să le plătească în parcările publice, locurile de parcare rezidențiale ridică cele mai multe semne de întrebare.
Oamenii se tem că nu vor avea suficienți bani pentru a participa la licitațiile care vor fi organizate pentru aceste tipuri de parcări, în condițiile în care vor exista mai multe cereri decât locuri disponibile.

Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței, a spus la ZIUA Live că noul regulament al parcărilor din municipiul Constanța ar trebui să intre în vigoare din momentul în care este votat în Consiliul Local, însă licitațiile pentru parcările rezidențiale ar urma să fie făcute spre finele anului, fără să fie afectați cei care și-au plătit în acest an locul de parcare.

„Licitațiile vor fi deschise, vor participa și reprezentanți ai serviciilor publice, nu doar administratorii de la blocuri. Licitația este o metodă utilizate și prin alte orașe dar și în Sectorul 3 din București. Eu cred că în acest moment sunt mai mulți cei care nu au loc de parcare, decât cei care au”, a spus viceprimarul.
O soluție pentru cei care nu vor putea din punct de vedere financiar să participe la aceste licitații pentru locurile din proximitatea blocurilor este să-și parcheze mașinile la 100- 200 m de locuință, în acest caz nefiind obligați să mai achite locul de parcare, a mai spus Cocargeanu.
În acest moment, în municipiul Constanța nu se mai plătește parcarea, după ce magistrații au anulat parțial regulamentul parcărilor. 50 de milioane de lei adică aproximativ 10 milioane de euro este impactul bugetar în acest moment când vine vorba despre parcări, cel puțin potrivit Regulamentului de organizare a parcărilor publice din municipiul Constanța, care include și realizarea a 1500 de locuri în parcări supraetaje, nu doar desenate.
Cât privește amenajarea de parcări, viceprimarul municipiului Constanța spune că cel mai târziu anul viitor vor apărea și primele noi locuri de parcare.


Citește și:

ZIUA Live. Interviu cu viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, despre guvernare locală după patru luni de mandat

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ilie

19 Feb, 2021 12:34

Eu zic sa vină inițiatorii acestei aberatii de hotărâre si sa ne arate celor care nu vom putea închiria un loc de parcare unde sa parca masinile, iar dacă nu o pot face , sa ne plătească el la toți,i.i pare rau ca v-am votat!

Dymosu

19 Feb, 2021 08:28

"să-și parcheze mașinile la 100- 200 m de locuință,..." si acolo nu sunt tot blocuri cu alte locuri de parcare pentru ceilalti??? Cap ai , minte ce-ti mai trebuie!

Articole asemanatoare

Casa Națioală de Asigurări de Sănătate caută directori pentru 40 de case teritoriale, inclusiv la Constanța. Condiții și documente

12 Apr 2021 170

Lucian Bode, despre deschiderea cluburilor de pe litoral în minivacanţa de 1 Mai (video)

11 Apr 2021 914

ZIUA LIVE. "O poveste despre Maria Tănase" - pasiune, documente, scrisori, interviuri, amintiri și melodii celebre, interpretate de Mirela Pană

09 Apr 2021 749

ZIUA LIVE. Primăria înlocuiește licitațiile pentru parcările rezidențiale cu o aplicație. Municipiul Constanța, cel mai mare buget de investiții din ultimii ani!

07 Apr 2021 4994

ZIUA LIVE Viceprimarul Ionuț Rusu și consilierul Mihai Ochiuleț, despre regulamentele care vor fi aprobate

06 Apr 2021 859

Președintele Curții de Apel Constanța, programat la interviu pentru Curtea Supremă

06 Apr 2021 871

ZIUA LIVE. Cum se împart banii din bugetul municipiului Constanța în 2021?

05 Apr 2021 1754

Psiholog Daniela Ghițoiu, președintele Asociației TEAM „Izolarea va lăsa urme foarte adânci în multe familii și părinții vor căuta soluții de susținere a copiilor”

03 Apr 2021 1698

ZIUA LIVE. Investițiile necesare pentru un sistem de termoficare modern și rentabil în municipiul Constanța se ridică la 250 de milioane de euro

31 Mar 2021 1496

Nicușor Constantinescu, interviu din Penitenciarul Poarta Albă

30 Mar 2021 1080

Clipa de cultură Interviu cu Sanda Golopenția. Despre tragedia familiei sale și a întregii culturi românești interbelice

30 Mar 2021 2470

ZIUA LIVE. RADET dispare. Termoficare Constanţa va prelua serviciul public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice. Cum se va face acest transfer?

29 Mar 2021 5973

ZIUA LIVE. Petre Enciu, vicepreședinte CJC “Reabilitarea MINAC în pericol. Proiectantul nu și-a făcut temele. Va intra în curând pe penalități. Sper să nu se ajungă la rezilierea contractului”!

26 Mar 2021 1491

ZIUA LIVE. Petre Enciu prezintă stadiul proiectelor cu fonduri europene derulate de Consiliul Județean Constanța

24 Mar 2021 2072

ZIUA LIVE. Fragilitatea vieții culturale, combătută cu o strategie pentru următorii zece ani. Constanța candidează la un titlu UNESCO, dar alocă 2% pentru cultură!

24 Mar 2021 1367