Editorial Sportul și cartea, urcate pe aceeași treaptă a podiumului. Medalii la dublu!


 
  • Ambiția și munca îi caracterizează. Nu numai pe terenul de sport, ci și în viața de zi cu zi, în general, și la școală, în particular.
 
Programul încărcat pe care îl au tinerii sportivi, mai ales cei de înaltă performanță, cu antrenamente zilnice, meciuri sau cantonamente, le îngreunează acestora misiunea de a se împărți, la vârsta aceasta, între sport și școală.
 
De aceea sunt cu atât mai mult de apreciat cei care reușesc să aibă rezultate de vârf în ambele domenii, pentru că nu e ușor. Strădania lor arată de ce un sportiv ajunge la nivelul de performer. Ambiția și munca îi caracterizează. Nu numai pe terenul de sport, ci și în viața de zi cu zi, în general, și la școală, în particular. Și dau numai două exemple de la Constanța, două fete de care am scris recent, luptătoarea Alexandra Voiculescu și baschetbalista Amira Bou-Chedid, ambele de la CSM Constanța, dar performerii din sport și de la școală, campioni pe ambele planuri, sunt mult mai mulți.
 
Premiantă an de an la școală, pe litoral, Alexandra Voiculescu, multiplă medaliată la nivel juvenil la Campionatele Europene, Mondiale și Balcanice și la numeroase alte întreceri, membră a lotului național, se menține pe aceeași linie și în liceu. Ea învață acum la București și a încheiat clasa a 10-a, la Liceul cu Program Sportiv „Mircea Eliade“, cu media 9,67, care i-a adus premiul întâi. Sârguincioasă, Alexandra învață în cantonamente, iar laptopul cu lecțiile și cursurile e prietenul de care nu se desparte niciodată.
 
Amira Bou-Chedid iubește și ea în egală măsură baschetul și cartea. Promovată la o vârstă fragedă la echipa de senioare a CSM Constanța și componentă a lotului național de junioare, Amira mi-a mărturisit, la un interviu online la ZIUA de Constanța, că, fiind sportiv de performanță, trebuie să faci sacrificii, pentru a participa la toate activitățile pe care le cere sportul. Însă, plăcându-i să învețe, tânăra baschetbalistă recuperează lecțiile și temele la fel cum pornește vijelios spre terenul advers. Când are momente libere (în autocar, pe drumul către meciuri și campionate, ori seara, înainte de culcare), nu lasă deloc cartea din mână.
 
Cum spuneam, acestea sunt numai două exemple. De-a lungul anilor, am tot scris de copii buni, sârguincioși, care au avut mare succes și în sport, și la școală. Bravo lor, minte sănătoasă într-un corp sănătos. Și nu numai. Voință, dorință și strădanie. Când le ai pe acestea din plin, nu se poate să nu reușești în viață.                
 
Citește și:
 
CSM Constanța
Campioana Alexandra Voiculescu, premiul întâi și în clasa a 10-a. „La școală prima, la sport prima“ (GALERIE FOTO)


Interviu online cu baschetbalista Amira Bou-Chedid, de la CSM Constanța
„Pentru atingerea înaltei performanțe, munca este partea esențială“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 296

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 298

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 410

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 454

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 402

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 568

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 573

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 452

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 444

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 323

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 428

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 729

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 573

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 463

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 457