Someri de zeci de milioane

Printr-o gaselnita menita sa indulceasca gustul amar lasat de alegerile preliminare unor parlamentari care n-au mai prins lista, PSD incearca o stratagema la limita bunului-simt, prin care asimileaza deputatii si senatorii magistratilor. Altfel spus, parlamentarii ramasi fara scaun vor manca pensii de sute de milioane anual. Citesc si raman surprinsa de faptul ca proiectul de lege privind statutul senatorilor si deputatilor va contine o prevedere seaca, prin care pensiile alesilor vor fi asimilate celor ale magistratilor. Ce legatura are pensia cu... prefectura si, mai ales, cum va arata artificiul de calcul prin care pensiile parlamentarilor care nu se regasesc pe liste vor fi reglementate prin proiectul de lege privind statutul magistratilor. Ciudatenia vine si din faptul ca proiectul de lege privind statutul magistratilor a fost deja promulgat si nu mai poate fi amendat. Prin aceasta escrocherie legislativa, ma tem ca PSD incearca sa evite dezbaterile din Parlament pe tema privilegiilor pe care parlamentarii si le creeaza singuri. Indiferent de modul in care se va pune in scena smecheria, mi-e foarte clar faptul ca PSD nu va renunta sub nici o forma la pensiile mari pentru alesii "trimisi in somaj" de propriii colegi de partid si care, drept urmare, nu vor mai prinde un fotoliu de parlamentar in viitoarea legislatura. Ce mai... cainii latra, caravana trece, si bravii nostri parlamentari vor primi, la iesirea la pensie, o indemnizatie exorbitanta fata de pensiile oamenilor normali care, dupa 30 de ani de munca, primesc un pic peste salariul minim pe economie. Parlamentarii de meserie, care vor iesi la pensie direct de pe bancile Senatului sau Camerei Deputatilor, se pare ca vor incasa egala de vreo sapte ori indemnizatia lunara, care in prezent este in jurul a 25 de milioane. Nu este o certitudine, dar "recorelarea" pensiilor parlamentarilor este posibil sa se faca in functie de numarul de mandate. Astfel, pentru fiecare an de vechime peste limita parlamentarii ar putea primi suplimentar 1% din aceasta suma. Cei mai multi parlamentari insa pretind ca pensia de serviciu pentru parlamentari sa fie egala cu 80% din media indemnizatiei incasate lunar in ultimul an dinaintea pensionarii, iar pentru fiecare an ce depaseste doua legislaturi sa se adauge cate un procent. Si musai, parlamentarii solicita si reducerea varstei de pensionare si instituirea unui fond de pensii pentru alesi. Chiar daca acest proiect nu da prea bine sa reprezinte o prioritate pe ordinea de zi a celor doua Camere, presiunea din interiorul PSD, facuta de "victimele" preliminarelor, i-ar putea determina pe cei care inca detin puterea sa le rezolve aceasta doleanta in schimbul asigurarii cvorumului pentru votarea Legii electorale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2622

Superliga 2023/2024 FCSB - Universitatea Craiova, iar liderul poate face un pas mare către titlu

05 Apr 2024 799

Axiopolis Cernavodă Frații Marica și Țiripan. Două perechi de gemeni și toți campioni ai României, la aceeași competiție! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

03 Apr 2024 1167

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 720

Handbal județul Constanța Trei echipe de pe litoral, calificate, de pe podium, la turneul semifinal. Distincții la faza pe Euroregiune (GALERIE FOTO)

02 Apr 2024 1498

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1969

Ce prăznuiesc astăzi creștinii ortodocși, în calendarul ortodox pe 26 martie 2024?

26 Mar 2024 802

Școala de Tae Chun Do Constanța, medalii la Campionatul Național de Kickboxing Freestyle (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 848

„O culegere de texte despre gastronomie” Despre „Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricărui om interesat de fenomenul culinar

04 Mar 2024 646

Un ofițer și șapte subofițeri de la ISU Constanța, înaintați în grad de Ziua Protecției Civile (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 555

Sondaje de opinie Golgeterul de la Farul Constanța în sezonul 2023/2024. Un jucător, indicat de 46% dintre respondenți

18 Feb 2024 1134

Echipa momentului! CSM Constanța, singura neînvinsă în Liga Națională „Un mare Bravo pentru sufletul pe care l-ați pus pe teren!“ (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 1070

Județul Constanța Fostul internațional Costin Lazăr, antrenor la Gloria Băneasa. L-a înlocuit pe banca tehnică pe Eugen Trică

16 Feb 2024 1629

Caz șocant în București! Un instructor de înot, suspectat că ar fi violat o fetiță de 7 ani

14 Feb 2024 840

Teatrul de Stat Constanța „Seaside Stories” și „A douăsprezecea noapte”, printre spectacolele lunii martie

12 Feb 2024 981