Atenție, șoferi! Polițiștii rutieri acționează cu 300 de aparate radar!




Poliția Română va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure, în siguranță, de Sfintele Sărbători Pascale. În perioada 14 – 17 aprilie a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane, cât și în proximitatea lăcașurilor de cult, peste 9.000 de polițiști, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, vor acționa, zilnic, la nivel național.

Efectivele de poliție planificate în serviciu, în perioada 14 – 17 aprilie 2023, vor acționa pe mai multe paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

În această perioadă, peste 1.600 de polițiști rutieri, în medie, zilnic, vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar în întreaga țară.

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, zilnic, în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată, aerogări și de porturile de la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Recomandăm tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minimum de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece minivacanța de Paște în liniște și sănătate!


Dacă plecați cu trenul, fiți foarte prudenți în gară! Aici pot acționa hoții de buzunare. Nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!

Dacă plecați cu mașina, asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.)!

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră.

Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule!

Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!

Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția.

Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!

Nu lăsați persoane necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit.

Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., cereţi-le un document de legitimare!

Asiguraţi-vă că încuiați locuinţa când plecaţi de acasă!

Aveţi mare grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun!

Când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune cu radare în județul Constanța. Constatările polițiștilor

19 Apr 2024 403

Acțiune cu radare în județul Constanța. Iată ce au constatat polițiștii (FOTO)

17 Apr 2024 472

Județul Constanța Șofer de 21 de ani, depistat conducând cu 197 km/h pe DN2A într-o zonă în care limita de viteză este de 100 km/h (GALERIE FOTO)

03 Mar 2024 1731

LIVE VIDEO Militarii decedați în dublul accident aviatic din apropiere de Cogealac, comemorați la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 2078

Se împlinesc doi ani de la dublul accident aviatic din județul Constanța! Opt militari au murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 2080

Șofer băut, prins la volan de polițiștii din Constanța, conducând cu viteză

18 Feb 2024 808

IPJ Constanța, despre lipsa aparatelor de măsurare a vitezei și un plan de amenzi care ar exista la nivelul Poliției (VIDEO)

07 Nov 2023 1242

IPJ Constanța Acțiune cu radare în Năvodari

23 Oct 2023 792

Autoritatea Navală Română Radare de ultimă generație pentru supravegherea traficului maritim (FOTO)

07 Sep 2023 898

Din polițist a ajuns inculpat! Final de proces în cazul agentului acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

31 Jul 2023 13733

Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța! Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele

26 Jun 2023 33065

Dublu accident aviatic, în județul Constanța, soldat cu opt morți! A trecut un an de la tragedie

02 Mar 2023 5277

Retrospective 2022 Eveniment unic în istoria evenimentelor aviatice din zona Dobrogei. Dublu accident aviatic în județul Constanța. Opt militari au murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Dec 2022 1994

ÎPS Teodosie, despre cazul șoferului său, surprins circulând cu 235 km/h pe Autostrada A 2 București Constanța (VIDEO)

21 Dec 2022 2342

#ConstanțaEsteBine Ziua 110 – 19.04.2022 Astăzi sărbătoresc ochii

19 Apr 2022 1033