Eveniment

Două luni de la moartea Teodorei! A decedat dupa ce a nascut într-un spital privat din Constanţa

 Ieri s-au împlinit două luni de la moartea Teodorei M. Aceasta a decedat pe data de 24 ianuarie 2018. Cu doar câteva ore înainte născuse cel de-al doilea băieţel al său. În continuare, dosarul privind decesul femeii se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
 Iată ce au declarat oficialii clinicii private după decesul Teodorei:
 
„În data de 24.01.2018, la ora 00.26, a avut loc naşterea pe cale naturală a unui făt viu de sex masculin, cu greutatea 2.600 gr, Apgar 8-9, cu adaptare neonatală bună. Nou-născutul are stare generală bună şi se află sub supravegherea specialiştilor Secţiei de Neonatologie din spitalul nostru. Referitor la evoluţia travaliului şi a naşterii, acestea au decurs normal, sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni şi fetali de către echipa medicală.
 
În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurilor clinice de obstetrică-ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană.
 
Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare. Pe parcursul monitorizărilor prenatale, inclusiv în cadrul episodului de spitalizare actual, au fost discutate cu pacienta modalităţile de naştere, cu prezentarea beneficiilor şi riscurilor aferente fiecăreia, pacienta alegând informat o naştere naturală pe uter cicatricial post-cezariană.
 
Menţionăm că, din punct de vedere medical, pacienta a îndeplinit condiţiile pentru travaliul de naştere post-cezariană, aşa cum sunt enunţate în literatura de specialitate.
 
Transferul s-a realizat conform procedurii de transfer interclinic, s-a luat legătura cu echipa Secţiilor ATI şi Obstetrică-Ginecologie ale SCJU Constanţa, fiind comunicate toate informaţiile şi datele relevante pentru caz, în vederea pregătirii intervenţiei chirurgicale de urgenţă. Echipa Isis Hospital va continua să încurajeze naşterea naturală, considerând că este dreptul oricărei femei să cunoască şi să decidă informat modalitatea de a naşte. Suntem alături de familie şi vom oferi întregul nostru sprijin şi suport acesteia“, potrivit unui comunicat oficial.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A trecut un an de la moartea Teodorei Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat. Ce se întâmplă cu dosarul

24 Jan 2019 773

Şase luni de la moartea Teodorei Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat din Constanţa

24 Jul 2018 3000

40 de zile de la moartea Teodorei. Ce ne învaţă tragedia sa

02 Mar 2018 27200

Editorial Îţi mulţumim, Teodora! Dumnezeu să te aibă în paza Sa!

05 Feb 2018 19198

Ultimele clipe de viaţă ale Teodorei, femeia care a decedat în urma unei naşteri la Constanţa (video)

25 Jan 2018 21128

CumplitCine este femeia care şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat din Constanţa

25 Jan 2018 19430