Fiul fostului director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, reţinut pentru trafic de droguri

Octavian Manafu - fiul fostului director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Ionel Manafu - controlor de trafic aerian la Aeroportul Mihai Kogălniceanu din Constanța a fost prins de DIICOT cu cannabis și ecstasy la sfârşitul lunii decembrie. În cauză au mai fost deferite justiţiei alte trei persoane. Octavian Manafu este suspectat că ar fi făcut trafic de droguri de mare risc. Acesta a fost reţiunut pentru 30 de zile alături de alte persoane cercetate în aceeaşi cauză.

Tânărul este chiar fiul fostului director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Ionel Manafu. Tatăl său a fost și directorul Direcției Ape Dobrogea Litoral, iar în trecut a fost consiler judeţean. Alţi trei tineri, care lucrau ca barmani într-unele din cele mai în vogă cluburi de pe litoral, sunt acuzaţi că distribuiau substanţele pe piaţă. Suspecţii au vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani. La cererea procurorilor DIICOT, Tribunalul Constanţa a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Octavian Manafu, Stelea Dumitrescu şi Cristian Dumitru Vârlan în Ajunul Crăciunului, al patrulea suspect, Robert Matei, fiind plasat în arest la domiciliu.

Iată ce au decis pe 23 decembrie judecătorii secţiei Penale din cadrul Tribunalului Constanţa în dosarul cu număru l8762/118/2014, unde apar ca inculpaţi Dumitrescu Stelea, Manafu Octavian, Vîrlan Cristian Dumitru şi Matei Robert: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa şi dispune luarea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile, de la punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă, faţă de inculpaţii Dumitrescu Stelea, Manafu Octavian , Vîrlan Cristian Dumitru. Respinge cererile formulate de inculpaţi privind luarea măsurii preventive a arestului la domicliu. Respinge ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa privind luarea măsurii arestului preventive faţă de inculpatul Matei Robert. Admite cererea formulată de inculpatul Matei Robert prin apărători şi dispune luarea faţă de inculpatul Matei Robert a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 23.12.2014 şi până la data de 21.01.2015. Impune inculpatului Matei Robert obligaţia de a nu părăsi imobilul. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu coinculpaţii, suspecţii, participanţii la comiterea infracţiunii şi martorii din dosar, cu membrii de familie ai acestora. Atrage atenţia inculpatului Matei Robert că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventiv“. 
Aceştia au contestat decizia judecătorilor, însă pe 30 decembrie, completul de judecată C.8 J.D.L - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din cadrul Curţii de Apel Constanţa a respins ca nefondate contestaţiile celor patru. Măsura pronunţată este definitivă.Anchetatorii susţin că Manafu şi cei trei complici ai săi ar fi comercializat cannabis şi ecstasy, în ultimii doi ani, preponderent în cluburile scumpe de pe litoral. Mai mult, unul dintre suspecţi este angajat al clubului Fratelli.

„De asemenea, cu privire la doi dintre inculpaţi există suspiciunea că şi-au pus locuinţele la dispoziţie pentru consumul de droguri. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate diferite cantităţi de droguri precum şi dispozitive pentru mărunţirea şi cântărirea drogurilor“, se precizează într-un comunicat al DIICOT, care poate fi cititi integral aici.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe zboruri anulate pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța. Ce spune conducerea

30 Jun 2022 810

Fosta conducere a Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, chemată la judecată! Ce au decis magistrații

11 Jun 2022 835

Decizii importante luate de Consiliul de Administrație și AGA de la SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa

09 Jun 2022 681

Anunț important de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa. Vizată cursa aeriană Constanța – Oradea – Constanța

11 May 2022 1099

Un nou contract semnat între Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și Omniasig Vienna Insurance Group (DOCUMENT)

03 May 2022 1521

Trei contracte noi pentru Aeroportul Mihail Kogălniceanu Directorul Bogdan Artagea - „Constănțenii preferă Bucureștiul, cu toate că la Constanța sunt cele mai mici tarife” (VIDEO)

20 Apr 2022 1607

LIVE. TEXT Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu semnează contracte cu fonduri europene, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO și VIDEO)

19 Apr 2022 1322

Hotărâre importantă luată de Consiliul de Administrație al SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA

18 Apr 2022 1337

După ce a fost chemată în instanță Blue Wings SRL, una dintre firmele controlate de Gabriel Comănescu, și-a achitat datoria către Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

25 Feb 2022 1058

Artagea, directorul Aeroportul de la Kogălniceanu, a dat în judecată Blue Wings SRL, una dintre firmele controlate de Gabriel Comănescu. Despre ce e vorba

05 Feb 2022 2095

De la vară, Blue Air reia zborurile de la Constanța spre Cluj-Napoca și Oradea

03 Feb 2022 1027

Servicii de asigurare RCA și CASCO pentru Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Ce societate a câștigat? (DOCUMENTE)

18 Jan 2022 2400

Procesul dintre Aeroportul Mihail Kogălniceanu și ANAF se mută la Tribunalul Constanța

14 Jan 2022 1269

Cine furnizează carburant pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu (DOCUMENT)

11 Jan 2022 2697

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu cumpără sistem de supraveghere video. Cui i-a fost atribuit contractul (DOCUMENT)

15 Dec 2021 2310