Eveniment

Șeful CJC - „Comanda a dat-o Traian Băsescu” Răducu Preda şi Emil Manolachi, cercetaţi de DNA de aproape un an

„ (...) Învinuitul Preda Răducu-Valentin a beneficiat de o serie de informaţii confidenţiale şi secrete de stat conţinute în dosare penale aflate în instrumentare la DNA, pe care le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său (...)”
 

Cercetările procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul lui Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, cunoscut drept apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, par să fie blocate. Alături de Preda, DNA îl mai urmăreşte penal şi pe fostul ofiţer de poliţie judiciară de la Anticorupţie Dan Emil Manolachi, naşul fostului inspector-şef al Poliţiei Judeţului Constanţa Valentin Burlacu. La scurt timp după mediatizarea cauzei, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a declarat că anchetarea lui Valentin Preda ar fi o comandă politică. „Comanda a dat-o Traian Băsescu, care coordonează serviciile secrete de atâţia ani de zile”, spunea şeful CJC.
 
Recent, procurorii Anticorupţie din Constanţa i-au adus la cunoştinţă preşedintelui Consiliului Judeţean mai sus precizat că este suspectat de comiterea a şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Revenind, în urmă cu circa un an (19 februarie 2013), prin intermediul unui comunicat de presă, DNA a anunţat începerea urmării penale faţă de Preda, suspectat de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

„În perioada noiembrie 2012 - 18 februarie 2013, învinuitul Manolachi Dan Emil, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară angajat la Direcţia Naţională Anticorupţie, a transmis unor persoane neautorizate informaţii confidenţiale şi date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces în virtutea atribuţiilor de serviciu, în acest fel zădărnicind cursul unor anchete penale aflate în instrumentare la DNA. În acelaşi interval de timp, cu ajutorul lui Manolachi Dan Emil, învinuitul Preda Răducu-Valentin, secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informaţii confidenţiale şi secrete de stat conţinute în dosare penale aflate în instrumentare la DNA, pe care le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său”, se mai arată în comunicatul celor de la DNA. Facem precizarea că la acest moment nu cunoaştem dacă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ajuns la vreo concluzie în acest dosar. Menţionăm că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele mai sus precizate de la Răducu Valentin Preda, însă acest lucru nu a fost posibil.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională Unul dintre dosarele DNA, amânat pentru februarie 2019

18 Dec 2018 445

Înalta Curte s-a pronunțat în dosarul lui Valentin Răducu Preda, fostul consilier al lui Radu Mazăre

17 Sep 2018 1067

Cine sunt judecătorii care vor decide libertatea lui Elan Schwartzenberg. Unul este din Constanţa

27 Jul 2018 1155