ZIUA LIVE. Stelian Ion, fostul ministru al Justiției -„Nu am simțit mare susținere din partea președintelui Iohannis”


  • Fostul ministru al Justiției, a declarat la ZIUA LIVE că președintele Klaus Iohannis ar trebui să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă
  • Deputatul USR PLUS consideră că trăim zile irosite în care președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică din România
  • Stelian Ion a explicat că ieșirea de la guvernare a fost generată de faptul că reformele pe care le-a promis partidul USR PLUS nu au fost livrate motivul fiind reprezentat de faptul că „au fost oprite”

Invitatul de astăzi de la ZIUA LIVE a fost Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, membru al Biroului Național al USR PLUS.  
 
Fostul ministru al Justiției, a declarat la ZIUA LIVE că președintele Klaus Iohannis ar trebui să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă.
 
„Și asta nu pentru că le folosește la adresa USR PLUS, ci pentru că, de fapt, se autocaracterizează, sunt cuvintele care îi descriu cel mai fidel propria prestație din ultima vreme.
 
E bine că a avut minima decență să nu nege că mi-a sugerat explicit să renunț la proiectul de desființare a SIIJ aflat la vot în Senat pentru a relua acest demers la calendele grecești, odată cu noile legi ale justiției (blocate tot de echipa lui câștigătoare). Riscă să se afunde prea mult în minciună.
 
În rest, felul cum atacă în continuu USR PLUS ne demonstrează clar ce intenții a avut de la bun început: refacerea mascată a USL-ului (PNL și PSD fiind partidele „mature” la care face referire) și crearea unui climat de liniște și siguranță pentru tocarea discreționară a bugetului statului și banilor europeni, fără ca procurori curiosi să pună prea multe întrebări.
 
Președinte eșuat, stat eșuat”.
 
Stelian Ion, deputat USR PLUS

USR PLUS nu va accepta și nu va negocia o altă coaliție, în afara celei cu PNL și UDMR”
 

Deputatul USR PLUS consideră că trăim zile irosite în care președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică din România.


„Faptele sunt următoarele, după declanșarea crizei de care președintele nu este străin.

Arată că se comportă nu ca un președinte al tuturor românilor, ci ca un președinte de partid. Reformele adevărate deranjează foarte mult.

Planul pare acela al refacerii USL. Noi mergem cu bună-credință în continuare. Ne-am asumat niște reforme și am vrut să le ducem la îndeplinire. Din păcate, (...) pe justiție, cel puțin, și pe alte domenii, au fost frânate. Nu am primit avize, nu s-au deblocat acele proiecte, unele au fost ținute în sertar în parlament ”, spune Stelian Ion.

Stelian Ion, despre reformele pe care le-a promis USR PLUS
 
Stelian Ion a declarat că nu a simțit „mare susținere” din partea președintelui. 

„Legat de ministerul justiției, în toată perioada de cca. 8 luni de zile, nu am simțit mare susținere din partea președintelui, din partea colegilor (...) să fiu chemat să mi se ceară anumite lucruri, nu au fost presiuni de genul ăsta.

Cele trei legi ale justiei erau gata - le-am consultat inclusiv cu consiliera domnului președinte. (...) Acolo au fost niste diferențe de opinie pe care încă le mai negociam și încă le mai discutam, însă total inflexibilitate din partea Administrației Prezidențiale. 

Încă de prin luna martie am transmis mesaje, semnale și i-am spus direct președintelui, prin care îl rugam să discutăm (...) Despre o problemă foarte mare.
O instituițe precum este DIICOT-ul trebuie (...) să aibă forță și credibilitate. Nu a avut disponibilitatea nici macar să stăm de vorbă de aceste lucruri.
Până la urmă am luat decizia pornirii acestei proceduri. (...) supriză, nu am fost lăsat să o duc la capăt.

Dincolo de asta, nicio persoană nu este de neînlocuit. Nu a fost vorba de persoana mea.

Era vorba de a respecta niște angajamente.

Cătălin Drulă a luptat foarte mult să realizeze ceea ce a realizat (...) Vedeam foarte des că este atacat”, a explicat Ion.

Stelian Ion a explicat că ieșirea de la guvernare a fost generată de faptul că reformele pe care le-a promis partidul USR PLUS nu au fost livrate motivul fiind reprezentat de faptul că „au fost oprite”. 

„Când obligațiile se îndeplinesc numai de o parte, iar pe alta parte ai genul ăsta de tratament - proiectele sunt blocate, oamenii sunt dați afară. Deci, de asta, dincolo de toate aceste lucruri, această ieșire de la guvernare a fost generată de faptul că reformele pe care le-am promis când am intrat la guvernare nu au fost livrate pentru că ne-au fost oprite”, a mai adăugat fostul ministru al Justiției.
 

Citește și:

ZIUA LIVE. Adâncirea crizei politice, refacerea USL sau refacerea coaliției PNL - USR PLUS?Interviul integral poate fi urmărit aici:


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Totul despre cea mai bună protecție pe care o putem oferi tenului în sezonul rece

25 Nov 2021 914

ZIUA LIVE Doctor Adriana Mosor - despre cum ne îngrijim pielea iarna

24 Nov 2021 424

ZIUA LIVE. Suspendarea Regulamentului se amâna sine die. Nu se ridică barierele din Peninsulă!

24 Nov 2021 1113

ZIUA LIVE Avocat Mirela Doicescu și parohul Marius Moșteanu, despre Regulamentul privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

23 Nov 2021 741

ZIUA LIVE. Cum ne îngrjim pielea iarna

23 Nov 2021 442

LIVE TEXT Eveniment dedicat Zilei Dobrogei, organizat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța (GALERIE FOTO)

23 Nov 2021 717

ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

22 Nov 2021 981

ZIUA LIVE. Liviu Merdinian (PSD) – „Mă deranjează că orașul Constanța nu are o identitate”!

19 Nov 2021 829

ZIUA LIVE Înainte să aibă loc incendiul din secția ATI, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța urma să intre într-un amplu proces de reabilitare

18 Nov 2021 557

ZIUA LIVE Liviu Merdinian, consilier municipal, despre taxa pe spațiile verzi

18 Nov 2021 641

ZIUA LIVE. Mituri despre vaccinarea HPV. Ce spune dr. Luminița Ciosnar

18 Nov 2021 1846

ZIUA LIVE. Statutul consilierului local în Consiliul Local Municipal Constanța

17 Nov 2021 757

ZIUA LIVE Dr. Luminița Ciosnar, medic primar Obstetrică-Ginecologie, despre vaccinul HPV și importanța acestuia

17 Nov 2021 562

ZIUA LIVE. Tot ce trebuie să știm despre vaccinarea HPV!

16 Nov 2021 700

ZIUA LIVE. În ce situații proprietarii mașinilor din Constanța nu mai primesc amendă

16 Nov 2021 3107