ZIUA LIVE. Costin Avătavului - „Trebuie îmbunătățit dialogul cu cetățenii. Ne dorim un buget mai mare, dar contează foarte mult ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei și cu situația de la CT BUS” (video)

  • Spitalul de Boli Infecţioase ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie
  • Vor fi construite două parcuri în cartierul Inel 2
  • Crește gigacaloria până la 1634 de lei?
  • Se lucrează la modificarea regulamentului zonei peninsulare
  • Trebuie îmbunătățit dialogul cu cetățenii
 

 
Costin Avătavului, consilier local municipal, membru în Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului, vicepreședinte al Biroului Permanent Local al PNL Constanța și membru în Biroul Permanent Județean al liberalilor a fost invitat la ZIUA LIVE.


În ultimul an, alesul local spune că s-a putut implica mai mult în elaborarea și susținerea de proiecte, în calitate de consilier al partidului aflat la putere pe plan local.

 
Spitalul de Boli Infecţioase ar putea fi redeschis parţial în luna decembrieLa ZIUA LIVE aflăm mai multe și despre când va deveni operațional Spitalul de Boli Infecțioase.
Spitalul de Infecţioase a fost închis după ce un incendiu a izbucnit la 1 octombrie la Secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale unde erau trataţi doar pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.
 

Timp de aproape o lună de zi, autoritățile au tăcut.
 
Reacțiile lor au început să apară, după ce medicii și cadrele sanitare din cadrul SCBI au cerut ca spitalul să fie de urgență redeschis.


 
La ultima şedinţă de Dialog Social care a avut loc la Prefectură, reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunţat că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial.

 
La 1 noiembrie, a fost depus proiectul tehnic la ISU Dobrogea, pentru a fi eliberate avizele necesare, iar concomitent se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, care este aproape finalizată, a confirmat consilierul local, Costin Avătavului.

 
Vor fi construite două parcuri în cartierul Inel 2

 
Am vorbit așadar despre proiecte. Costin Avătavului a spus că vor fi construite două parcuri în cartierul Inel 2 din municipiul Constanța iar în partea de nord a orașului au fost identificate terenuri pentru construcția de noi amenajări de spații cu destinație de recreere.

„Cartierul din Inel II nu are niciun parc. Sunt două parcuri în diferite stadii de proiect pentru acest cartier: în zona Marvimex și în apropierea fostului sediu al Registrului Auto Român.

Sunt foarte mulți locuitori tineri în acea zonă. Terenurile sunt acum ale primăriei. Primul pas s-a făcut. Pregătim documentația pentru demararea proiectului.

Pentru parcul de la Marvimex, se va încerca obținerea de fonduri europene, dacă nu acesta va fi realizat cu fonduri de la bugetul local”, a precizat consilierul.


 
Crește gigacaloria până la 1634 de lei?
 
Alesul PNL spune că nu are știință de o nouă majorare a prețului gigacaloriei de la 1034 la 1634 lei, chiar dacă în spațiul public, chiar primarul Chițac a vorbit despre asta, motivând că este nevoie de această majorare din cauza creșterii prețului tuturor utilităților.
 
Majorarea prețurilor la utilități este una din problemele actuale. La consilierii locali nu a ajuns nicio informare. Nu știu nimic. Sperăm ca după investiții, să putem să scădem prețul , astfel încât acesta să devină unul decent.
Suntem înaintea sezonului rece și nu este un moment potrivit pentru majorări.
Creșterea de 600 de lei mi se pare nejustificată, dar vom vedea în momentul în care vom primi acest proiect. Repet, deocamdată nu am fost informați”, a mai spus alesul liberal.

Se lucrează la modificarea regulamentului zonei peninsulare
 
Pe 15 noiembrie intră în vigoare Regulamentul privind accesul auto în zona Peninsulară. Invitat la ZIUA LIVE, Costin Avătavului a explicat că lucrează la o serie de modificări pe care vrea să le aducă acestui regulament, deja atacat în instanță de o serie de agenți economici care au afaceri în centrul istoric al municipiului Constanța.

„Legat de regulamentul din zona peninsulară, am strâns o serie de propuneri. Noi continuăm cu propunerile. Am fost în piața Ovidiu. Agenții economici doresc flexibilitatea regulamentului” a spus consilierul.


După primul an de mandat, Avătafului consideră că trebuie îmbunătățit dialogul cu cetățenii

„Lucrul pe care l-aș îmbunătăți eu este dialogul dintre primărie și constănțeni.


Noi ca echipă încercăm să ne implicăm cât mai mult. Vrem să găsim soluțiile cel mai bune și să avem anul viitor un buget mai mare, dar contează foarte mult ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei și cu situația de la CT BUS. Comunicarea trebuie să fie cât mai transparentă. Vom continua să mergem pe teren”, a spus Costin Avătavului.


USR PLUS sau PSD? Cu cine ar trebui să facă PNL, Guvernul?
 
Vicepreședinte al Biroului Permanent Local al PNL Constanța, Costin Avătavului s-a declarat pentru refacerea Coaliției cu USR PLUS, cu care de altfel, spune că există o relație bună și pe plan local, inclusiv în Consiliul Local Municipal Constanța.
 

Citește și:

ZIUA LIVE. Când va deveni operațional Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanța?

Interviul integral poate fi urmărit aici:
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA-n amiaza mare. Directorul Complexului Muzeal, Adrian Bîlbă Acvariul din Constanța va avea și pinguini

21 Jan 2022 558

Primăria Constanța angajează! Ce post este scos la concurs (DOCUMENT)

21 Jan 2022 705

Directorul Delfinariului din Constanța, Adrian Bîlbă, la „ZIUA-n amiaza mare”

20 Jan 2022 535

Interviu Online Avocata Laura Andrei – de ce Zona Peninsulară și nu alt cartier al Constanței?

15 Jan 2022 2779

De unde și-a achiziționat Simona Halep rochiile de nuntă. „Îmi place să mă bucur de lucrurile frumoase“ (GALERIE FOTO)

15 Jan 2022 2219

ZIUA-n amiaza mare” Președintele SNPPC, Vasile Zelca, despre lupta polițiștilor în prima linie a stării continue de alertă și activitățile de verificare a carantinaților și izolaților

14 Jan 2022 768

#DobrogeaDigitală „Rămân un supus loial şi nu voi fi niciodată o pedică pentru patria mea”

14 Jan 2022 1768

Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, la „ZIUA-n amiaza mare”

13 Jan 2022 894

Magistrat de la Curtea de Apel Constanța, admis la interviul pentru Curtea Supremă! Al treilea în ultimii trei ani (DOCUMENT)

13 Jan 2022 365

ZIUA LIVE Cum ne poate proteja poliția în cazul violenței în familie sau în școli

12 Jan 2022 616

ZIUA LIVE. „Am mers la Spitalul de Boli Infecțioase unde am găsit o stare de spirit debusolantă, o apatie din perspectiva lucrărilor care se întreprind”

12 Jan 2022 1194

ZIUA LIVE Liderii USR Constanța, despre vizita ministrului sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

11 Jan 2022 839

ZIUA LIVE. Totul despre contractul încheiat de Primăria Constanța cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA

10 Jan 2022 918

ZIUA-n amiaza mare Armenii și rușii lipoveni în sărbătoare. Crăciunul în pandemie

08 Jan 2022 1110

Crăciunul pe stil vechi. Liviu Merdinian și Nicolae Artion, liderii armenilor și rușilor lipoveni, la „ZIUA-n amiaza mare”

06 Jan 2022 839