ZIUA LIVE. Dumitru Caragheorghe (USR) „Primarul Chițac nu are cuvânt. Am crezut că minciunile spuse în campanie vor rămâne acolo”! (VIDEO)

  • Președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe a fost invitat la ZIUA LIVE
  • Acesta a vorbit despre derapajele cu repetiție ale primarului Vergil Chițac din ultima perioadă
  • Nu există în acest moment, comunicare între USR și primarul Constanței
  • Dacă vor fi în continuare sfidați, consilierii USR vor analiza intrarea în opoziție totală la Constanța
 
 
Președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe a fost invitat la ZIUA LIVE.

Acesta a vorbit despre derapajele cu repetiție ale primarului Vergil Chițac din ultima perioadă.

„Legat de proiectul respins de Consiliul Local Municipal (n.r.cel care privea realizarea unei șosele de-a lungul taluzului municipiului Constanța), m-a frapat reacția primarului Vergil Chițac, care a spus că nu este adevărat. Dacă nu știe acest lucru, nu știe nici despre cererea înregistrată la Primăriei Constanța a Companiei Geomarco Construct prin care se solicită edificarea unui drum de acces. În spatele firmei sunt nume mari din PSD Constanța. Ori primarul este într-un turn de fildeș și nu știe ce se întâmplă, ori sunt în spate alte interese.

La proiectul cu taluzul nu am pus problema retragerii de pe ordinea de zi deoarece era foarte mare presiunea și ne așteptam să nu treacă acest proiect ”, a susținut Caragheorghe.
 
Cât privește ultima ședință a CLM Constanța, președintele USR Constanța, consider că au fost nesincronizări între primar care este reprezentantul PNL-ului, între dorințele primarului și votul consilierilor PNL.

Cum se poziționează USR în contextul în care de multe ori PSD pare să fie într-o coaliție cu PNL?

„Locul USR-ului este cel dat de constănțeni la ultimele alegeri locale. Prin această structură am reușit să impunem un viceprimar. Am încercat să avem o colaborare cu PNL, efectiv nu am fost lăsați și ne-am transfdormat în vocea cea mai activă a opoziției locale. Din punctul meu de vedere noi suntem un partid de opoziție în acest moment la nivel local. 

Protocolul dintre PNL și USR nu a fost denunțat și considerăm că e important să avem reprezentanți în aparatul de execuție care are atribuții limitate, dar este facilitator pentru noi de a obține informații.

Funcția de consilier local nu este așa de puternică precum cea din aparatul de execuție. E foarte greu pentru un consilier local care are un serviciu separat să se implice foarte activ. În acest context că un om pe care îl ai acolo îți poate facilita accesul. Acesta este compromisul pe care îl facem pentru a reprezenta votul primit de la constănțeni. 


Anul trecut am „amenințat“ și am cerut ședințe extraordinare. De data aceasta e important să fie puse în aplicare proiecte aprobate. 
Singurul proiect pentru care s-au făcut pași importanți este parcul din Faleză Nord unde sunt peste 14 mii de mp. Mai sunt câteva proiecte dar sunt în stadiu incipient” a mai afirmat liderul USR Constanța la ZIUA LIVE. 

Cât privește comunicarea USR cu primarul Chițac, aceasta nu există în acest moment.

„Am rămas în linia de a ține legătura instituțional cu colegii din PNL. 

Imediat după alegeri am avut o discuție cu primarul Vergil Chițac și speram să ducă spre chestiuni bune pentru viitor. Curând au apărut diverse chestii cu care nu am fost de acord. Printre acestea au fost numiri în cadrul Primăriei cu care noi nu am fost de acord. Am vorbit despre disponibilitatea noastră de a ne implica, dar niciuna dintre teme nu au fost respectate. Au fost minciuni, la fel ca în campania electorală. Am avut convingerea că le-a lăsat acolo, dar situația s-a repetat. Prin modul în care s-a comportat față de USR, primarul a demonstrat neseziozitate..nu are cuvânt”, este de părere Caragheorghe.

În acest context, cât va mai gira USR Constanța politicile primarului Vergil Chițac?

„Cred că cetățenii orașului văd cum sunt așezate forțele politice în oraș. Ne dorim în continuare să-i reprezentăm pe cetățeni așa cum am promis. În contextul în care nu reușim trebuie să avem o analiză și să luăm o decizie și să ne transformăm într-o opoziție totală, dar fără acces la informații din aparatul de execuție”, a conchis liderul USR Constanța.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. Mai girează USR Constanța politicile unui primar intrat în atenția procurorilor DNA?

Interviul integral poate fi urmărit aici:


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 595

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 593

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 543

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 795

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 547

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 699

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 854

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 579

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1241

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 617

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 425

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 627

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 665

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1022

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1249