ZIUA LIVE. Dumitru Caragheorghe (USR) „Primarul Chițac nu are cuvânt. Am crezut că minciunile spuse în campanie vor rămâne acolo”! (VIDEO)

  • Președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe a fost invitat la ZIUA LIVE
  • Acesta a vorbit despre derapajele cu repetiție ale primarului Vergil Chițac din ultima perioadă
  • Nu există în acest moment, comunicare între USR și primarul Constanței
  • Dacă vor fi în continuare sfidați, consilierii USR vor analiza intrarea în opoziție totală la Constanța
 
 
Președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe a fost invitat la ZIUA LIVE.

Acesta a vorbit despre derapajele cu repetiție ale primarului Vergil Chițac din ultima perioadă.

„Legat de proiectul respins de Consiliul Local Municipal (n.r.cel care privea realizarea unei șosele de-a lungul taluzului municipiului Constanța), m-a frapat reacția primarului Vergil Chițac, care a spus că nu este adevărat. Dacă nu știe acest lucru, nu știe nici despre cererea înregistrată la Primăriei Constanța a Companiei Geomarco Construct prin care se solicită edificarea unui drum de acces. În spatele firmei sunt nume mari din PSD Constanța. Ori primarul este într-un turn de fildeș și nu știe ce se întâmplă, ori sunt în spate alte interese.

La proiectul cu taluzul nu am pus problema retragerii de pe ordinea de zi deoarece era foarte mare presiunea și ne așteptam să nu treacă acest proiect ”, a susținut Caragheorghe.
 
Cât privește ultima ședință a CLM Constanța, președintele USR Constanța, consider că au fost nesincronizări între primar care este reprezentantul PNL-ului, între dorințele primarului și votul consilierilor PNL.

Cum se poziționează USR în contextul în care de multe ori PSD pare să fie într-o coaliție cu PNL?

„Locul USR-ului este cel dat de constănțeni la ultimele alegeri locale. Prin această structură am reușit să impunem un viceprimar. Am încercat să avem o colaborare cu PNL, efectiv nu am fost lăsați și ne-am transfdormat în vocea cea mai activă a opoziției locale. Din punctul meu de vedere noi suntem un partid de opoziție în acest moment la nivel local. 

Protocolul dintre PNL și USR nu a fost denunțat și considerăm că e important să avem reprezentanți în aparatul de execuție care are atribuții limitate, dar este facilitator pentru noi de a obține informații.

Funcția de consilier local nu este așa de puternică precum cea din aparatul de execuție. E foarte greu pentru un consilier local care are un serviciu separat să se implice foarte activ. În acest context că un om pe care îl ai acolo îți poate facilita accesul. Acesta este compromisul pe care îl facem pentru a reprezenta votul primit de la constănțeni. 

Anul trecut am „amenințat“ și am cerut ședințe extraordinare. De data aceasta e important să fie puse în aplicare proiecte aprobate. 
Singurul proiect pentru care s-au făcut pași importanți este parcul din Faleză Nord unde sunt peste 14 mii de mp. Mai sunt câteva proiecte dar sunt în stadiu incipient” a mai afirmat liderul USR Constanța la ZIUA LIVE. 

Cât privește comunicarea USR cu primarul Chițac, aceasta nu există în acest moment.

„Am rămas în linia de a ține legătura instituțional cu colegii din PNL. 

Imediat după alegeri am avut o discuție cu primarul Vergil Chițac și speram să ducă spre chestiuni bune pentru viitor. Curând au apărut diverse chestii cu care nu am fost de acord. Printre acestea au fost numiri în cadrul Primăriei cu care noi nu am fost de acord. Am vorbit despre disponibilitatea noastră de a ne implica, dar niciuna dintre teme nu au fost respectate. Au fost minciuni, la fel ca în campania electorală. Am avut convingerea că le-a lăsat acolo, dar situația s-a repetat. Prin modul în care s-a comportat față de USR, primarul a demonstrat neseziozitate..nu are cuvânt”, este de părere Caragheorghe.

În acest context, cât va mai gira USR Constanța politicile primarului Vergil Chițac?

„Cred că cetățenii orașului văd cum sunt așezate forțele politice în oraș. Ne dorim în continuare să-i reprezentăm pe cetățeni așa cum am promis. În contextul în care nu reușim trebuie să avem o analiză și să luăm o decizie și să ne transformăm într-o opoziție totală, dar fără acces la informații din aparatul de execuție”, a conchis liderul USR Constanța.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. Mai girează USR Constanța politicile unui primar intrat în atenția procurorilor DNA?

Interviul integral poate fi urmărit aici:


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimentele zilei Ziua Internaţională a Pisicii. Câte pisici au fost sterilizate anul trecut la Constanța

08 Aug 2022 367

IGPR, anunț important! Este vizat Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța

05 Aug 2022 1111

ZIUA LIVE. Inspectorul general școlar spune NU învățământului la container în școlile aglomerate din Constanța (VIDEO)

05 Aug 2022 782

Din 1997 până în prezent! Galeria adjuncților șefului IPJ Constanța! Cine este prima și singura femeie care a ocupat această funcție. (FOTO)

02 Aug 2022 3378

Interviu Realitatea Plus! Ce a declarat Nicolae Lucian Duţă, fostul șef al Casei Naţionale de Sănătate, înainte de condamnare (VIDEO)

01 Aug 2022 584

Cazinoul din Constanța, „prizonierul“ licitațiilor?! Interviu în exclusivitate cu ing Petre Badea, dir. Aedificia Carpați – „Întreaga structură de rezistență este compromisă“. Cât mai durează lucrările (FOTO+VIDEO)

27 Jul 2022 4241

VIDEO George Buhnici și-a cerut scuze! „Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap”

26 Jul 2022 1116

Zeci de nave în așteptare, în rada Portului Sulina, județul Tulcea (GALERIE FOTO)

24 Jul 2022 594

Doi din Constanța, unul din Ialomița Iată cine sunt cei trei comisari șefi înscriși la concurs pentru funcția de adjunct al șefului IPJ Constanța

21 Jul 2022 6070

ZIUA LIVE. Edificiul Roman cu Mozaic trebuie finalizat pînă la sfârșitul anului 2023. Au fost obținute avizele și autorizația de construire (VIDEO+ GALERIE FOTO)

20 Jul 2022 945

ZIUA LIVE Petre Enciu. „Dacă totul merge bine am putea începe lucrările la Edificiul Roman cu Mozaic în aproximativ o lună“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Jul 2022 913

ZIUA LIVE. Când încep lucrările de reabilitare la Edificiul Roman cu Mozaic?

18 Jul 2022 903

ZIUA LIVE Remus Negoi (USR) „Este cel mai negru sezon pentru stațiunea Mamaia. O familie nu își permite să plătească 94 de lei pe o zi de parcare” (VIDEO)

15 Jul 2022 1170

ZIUA LIVE Remus Negoi. „Contrar zvonurilor, noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut“ (VIDEO)

14 Jul 2022 512

ZIUA LIVE. Mulți români au crezut în ei. Va reuși USR să recupereze procentele pierdute?

13 Jul 2022 945