ZIUA LIVE. După criza sanitară, cea a carburanţilor și seceta severă, urmează probleme cu facturile la termoficare și la gaze. Analizăm riscurile pentru județul Constanța 

În Europa, şi evident și la noi, se vorbeşte despre o criză a termoficării, gazelor și energiei din toamnă.

Aflăm la ZIUA LIVE de la prefectul județului Constanța, Silviu - Iulian Coșa dacă s-a realizat o analiză a riscurilor cu primarii UAT-urilor din județul Constanța.

Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie ne asigură că Guvernul a luat toate măsurile pentru a avea stocurile necesare pentru încălzire. Prețurile rămîn însă principala problemă pentru românul de rând.

Din cauza scumpirilor de pe piețele de energie, noi, cetățenii, n-am avea nicio șansă să ne putem achita din propriul buzunar consumul de gaze naturale.

Așa că suntem dependenți de sprijinul pe care ni-l dă Guvernul care presupune acordarea unor compensări pentru populație și pentru parte dintre ceilalți consumatori.

Măsurile de sprijin a populației introduse de Guvern n-au ținut pe loc prețul la gaze naturale. Acestea s-au scumpit, în continuare.

Există pericolul ca statul să nu mai poată suporta diferența de plată pentru a menține prețul plafonat, la populație? Aflăm detalii la ZIUA LIVE, în contextul în care Ministerul Energiei, Virgil Popescu, a declarat pe 24 august, că inițial, ANRE a estimat că schema de sprijin a populației pentru plata facturilor va costa statul 16 miliarde de lei, adică de aproape 5 ori bugetul Ministerului Energiei pentru anul în curs!

Și tot la ZIUA LIVE aflăm și în ce măsură prefectul ţine de obiectivele iniţiale, digitalizarea şi transparentizarea instituţiilor, ce relaţie are cu autorităţile locale în condiţiile în care toate cele trei partide PNL, PSD şi USR sunt şi la guvernare la nivel național şi adversare în plan local.
 

ZIUA LIVE poate fi urmărită marți, 13 septembrie de la ora 14.00 pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT. 104 ani de la Marea Unire Ceremonii, paradă militară și spectacol de artificii pentru celebrarea Zilei Naționale la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1707

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în onoarea zilei de 1 decembrie la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Nov 2022 652

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 879

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 1714

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 1168

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 788

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 760

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 1112

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 949

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 958

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 691

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 1378

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 828

LIVE VIDEO+TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța sărbătoresc ZIUA Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Nov 2022 725

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1233