ZIUA LIVE. După criza sanitară, cea a carburanţilor și seceta severă, urmează probleme cu facturile la termoficare și la gaze. Analizăm riscurile pentru județul Constanța



 

În Europa, şi evident și la noi, se vorbeşte despre o criză a termoficării, gazelor și energiei din toamnă.

Aflăm la ZIUA LIVE de la prefectul județului Constanța, Silviu - Iulian Coșa dacă s-a realizat o analiză a riscurilor cu primarii UAT-urilor din județul Constanța.

Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie ne asigură că Guvernul a luat toate măsurile pentru a avea stocurile necesare pentru încălzire. Prețurile rămîn însă principala problemă pentru românul de rând.

Din cauza scumpirilor de pe piețele de energie, noi, cetățenii, n-am avea nicio șansă să ne putem achita din propriul buzunar consumul de gaze naturale.

Așa că suntem dependenți de sprijinul pe care ni-l dă Guvernul care presupune acordarea unor compensări pentru populație și pentru parte dintre ceilalți consumatori.

Măsurile de sprijin a populației introduse de Guvern n-au ținut pe loc prețul la gaze naturale. Acestea s-au scumpit, în continuare.

Există pericolul ca statul să nu mai poată suporta diferența de plată pentru a menține prețul plafonat, la populație? Aflăm detalii la ZIUA LIVE, în contextul în care Ministerul Energiei, Virgil Popescu, a declarat pe 24 august, că inițial, ANRE a estimat că schema de sprijin a populației pentru plata facturilor va costa statul 16 miliarde de lei, adică de aproape 5 ori bugetul Ministerului Energiei pentru anul în curs!

Și tot la ZIUA LIVE aflăm și în ce măsură prefectul ţine de obiectivele iniţiale, digitalizarea şi transparentizarea instituţiilor, ce relaţie are cu autorităţile locale în condiţiile în care toate cele trei partide PNL, PSD şi USR sunt şi la guvernare la nivel național şi adversare în plan local.
 

ZIUA LIVE poate fi urmărită marți, 13 septembrie de la ora 14.00 pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 26 aprilie 2024

26 Apr 2024 33

Mai multe evenimente programate astăzi la Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii la malul mării

26 Apr 2024 178

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 474

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 460

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 904

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 298

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 654

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 688

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 586

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 658

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 489

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 587

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 523

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 542

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 242