ZIUA LIVE. „E clar că este un interes politic în desființarea agenției, cel puțin așa credem. Miza este externalizarea unor servicii”


 
  • La ZIUA LIVE, liderul Sindicatului Liber al Marinarilor din Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Boris Alexe Lucian și Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța au vorbit despre miza desființării ARSVOM
  • Cei doi invitați au precizat la ZIUA LIVE că misiunea lor este să apere locurile de muncă a celor din ARSVOM
  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată
 

La ZIUA LIVE, liderul Sindicatului Liber al Marinarilor din Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Boris Alex Lucian și Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța au vorbit despre miza desființării ARSVOM.
 
Interviul integral poate fi urmărit aici :

 
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată.
 
Declarația ministrului a fost făcută în contextul reținerii de către procurorii DNA a fostului director, Daniel Manole.
”Vreau să salut acţiunea procurorilor cred şi am crezut întotdeuna că puterile statului trebuie să îşi facă fiecare treaba, noi putem să mergem până la un punct.

Chiar la acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vremea aia. Am trimis un corp de control acolo, un control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de  achiziţii”, a declarat Cătălin Drulă.


Atribuţiile ARSVOM acesteia vor fi preluate de IGSU.
Angajații  cer autorităților să fie ascultați și să nu promoveze o hotărâre de Guvern pentru desființarea Agenției
Între timp, la conducerea Agenției a fost numit Ionuț Voicu, comandantul Detașamentului de pompieri Constanța Port.

 
Cei doi invitați au precizat la ZIUA LIVE că misiunea lor este să apere locurile de muncă a celor din ARSVOM:
„Ne vom lupta până la capăt ca agenția să rămână la fel cum a fost de circa 88 de ani în acest domeniu și odată cu ea să rămână și locurile de muncă ale salariaților” a spus Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța, despre decizia de desființare a agenției ARSVOM.
„Angajații sunt timorati. Își pierd locul de muncă, se desființează agenția. M-au sunat nenumărați colegi. Ne-am întâlnit să vedem ce se întamplă, am dat și comunicat de presă, am solicitat întâlniri cu domnul Drulă, să ne lămurească în ce constă această declarație”, transmite Boris Alexe Lucian.

Întrebat care ar fi miza desființării agenției, Silviu Stanciu a declarat:
„E clar că este un interes politic în desființarea agenției, cel puțin așa credem. Interesul politic ar fi să externalizăm câteva servicii.
Eu mă refer la toate partidele… (…) au venit, fiecare a avut interesele lor politice. IGSU este o instituție militarizată. Agenția ARSVOM este, în momentul de față o agenție civilă. În momentul în care anumite servicii pe care ea le face rămân în afara ariei de activitate, probabil că vor fi date unor domni influenți și Ministerul Transportului va plăti către acești interesați politic și personal niște bani ” - a spus Stanciu.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
ZIUA LIVE. Soarta ARSVOM decisă după vacanța parlamentară?


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

cetateanu' turmentat

16 Jul, 2021 06:11

Doar o intrebare: Cate vieti a salvat concret axeasta agentie?!

Articole asemanatoare

Șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, adeptul vaccinării obligatorii a profesorilor

18 Sep 2021 1217

Interviu exclusiv cu chestorul general de poliție Bogdan Despescu – „Cetățenii acestei țări și cetățenii Europei sunt în siguranță!“ (galerie foto+video)

17 Sep 2021 1256

ZIUA LIVE. Prefectura Constanța ar putea solicita modificarea unor prevederi din Regulamentele parcărilor și cel privind accesul auto în Piața Ovidiu

17 Sep 2021 1019

Șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

16 Sep 2021 736

Interviu online cu prof. univ. dr. Valentin Ciorbea „Studiind istoria, descifram marea carte a evoluției umane”

15 Sep 2021 1887

ZIUA LIVE Magistratul Zafer Sadîc, despre destinatarii „ascunși“ ai postărilor ce implică poze cu minori

15 Sep 2021 743

ZIUA LIVE. Vom avea din nou restricții în această toamnă? Scenariul prefectului județului Constanța!

15 Sep 2021 1300

ZIUA-n amiaza mare Turistul român, văzut de vicepreședintele ANAT, Cristian Bărhălescu

11 Sep 2021 1017

ZIUA-n amiaza mare Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT Sud-Est - „Eforie Nord - cea mai vizitată stațiune în acest sezon”

10 Sep 2021 510

ZIUA LIVE. Pe cine pariază, primarul PNL, Florin Mitroi, pe Cițu sau pe Orban?

10 Sep 2021 1393

Cristian Bărhălescu - vicepreședintele ANAT Sud-Est, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

09 Sep 2021 958

ZIUA LIVE Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi despre revenirea în grădinițe și școli a elevilor și preșcolarilor din comună

09 Sep 2021 956

ZIUA LIVE. Petre Enciu – „ La Ministerul Culturii se oprește tot. La Edificiul Roman cu Mozaic lucrările sunt în întârziere. Pentru cetatea Histria așteptăm o hotărâre de Guvern”

09 Sep 2021 1013

ZIUA LIVE. Care sunt proiectele ce vor putea fi finanțate prin programul de investiții pentru primării „Anghel Saligny”?

08 Sep 2021 1574

ZIUA LIVE Vicepreședintele CJC, Petre Enciu - „Mă gândesc la un amplu proiect pentru marcarea tuturor obiectivelor turistice”

08 Sep 2021 569