ZIUA LIVE Mihai Checheriță - „Lumea noastră interioară se reflectă în lumea nostră exterioară“ 
  • Mihai Checheriță a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de luni, 24 ianuarie și a vorbit despre arta meditației în viața de zi cu zi.
  • Mihai Checheriță este „anteprenor de vise“. Prin tehnici de meditație te învață cum poți să materializezi în viața de zi cu zi orice dorință, mai mică sau mai mare.
  • Mihai este fondatorul proiectului „Vibrații Înalte“. A adunat în comunitatea sa online peste 30.000 de persoane în aproximativ doi ani.
  • Pe canalul de youtube și pe pagina de facebook Vibrații înalte, Mihai oferă materiale gratuite.
  • Cel mai mare vis al său este să ajute 100.000 de români să conștientizeze cine sunt ei cu adevărat.
 
Cine este Răducu Mihai Checheriță?
 
„Sunt un suflet care a ales să vină pe acest pământ și astăzi joacă rolul unui  personaj de 30 de ani, mutat de 6 ani în Constanța, la malul mării. La fel ca orișicine am avut parte de tot felul de provocări.

M-am născut în Târgoviște […] am ales să plec în Spania la 18 ani, după bacalaureat. Ajung la primul meu loc de muncă, respectiv la o groapă de gunoi, în Madrid, unde am petrecut un an și zece luni din viața mea. La acel moment nu îmi dădeam seama ce fac, dar acum conștientizez  acea perioadă și îmi dau seama că încercam să-mi  sortez gunoiul pe care îl aveam pe interiorul meu.

Lumea noastră interioară se reflectă în lumea nostră exterioară.

A fost o perioadă foarte importantă pentru mine, pentru creșterea mea. Fiind atunci în acel punct și încercând să mă detașez de viața pe care o aveam, m-am orientat către droguri, am crezut eu că sunt o scăpare la acel moment. Am fost dependent de cocaină timp de doi ani.

Nu îmi plăcea ce găseam în viața mea și în jurul meu la acel moment. Am încercat să dau vina pe cei din jur și totodată să-l reneg pe Dumnezeu.“
 
Credința în Dumnezeu l-a făcut să simtă frumusețea vieții

 
„Am crezut că nu există Dumnezeu, că dacă ar exista viața ar trebui să fie mai frumoasă. Ulterior, după ce am trecut printr-un episod foarte nasol, am fost aproape de supra doză […] stăteam întins pe pat și vizualizam cum mor, că o să mă găsească sora mea care stătea în Spania la vremea aceea.

Primul pas a fost să plec de acolo ca să nu mai fiu în contact cu anturajul și să creez puțină distanță.

Eram în Constanța. Era o primăvară friguroasă.  Fiind foarte frig, eram și prezent. Mi-a venit un gând. Ce-ar fi să existe Dumnezeu? Când am intrat în biserică nu era nimeni. Cu cât mă apropiam mai mult de altar, simțeam o presiune în piept, o vină și nu știam de ce. Apoi am simțit iubire, iertare și recunoștință. Am plâns 15 minute în biserică. Ulterior mi-am dat seama că până atunci am trait foarte nefericit. Mi-am făcut o promisiune să mă cunosc, să aflu de ce mă aflu aici. Am început o călătorie destul de grea.“
 
Cum să fim mai fericiți, cum medităm?
 
„Fericirea vine din recunoștință. Recunoștința este un portal, o fereastră prin care putem experimenta viața mult mai frumos.
Cea mai simplă metodă de  meditație este meditația de respirație. În primul rând trebuie să ne punem o intenție pentru a știi unde vrem să ne ducă această meditație.

Formularea corectă este „intenționez să“. Evităm cuvântul „dorință“ – dorința crează o lipsă pe interior și ne scade vibrația. „Vreau“ ar putea fi o variantă bună, însă atunci când spui intenționez îți iei rolul de creator mai în serios. Când spui „vreau“ poți intra într-unmic conflict cu Dumnezeu.

Ne așezăm într-o poziție comodă, dacă se poate cu picioarele încrucișate, dacă nu… simplu pe scaun. Trebuie să fim comozi pentru a nu exista un stres în plus în timpul meditației. Dacă stăm culcat, în pat, este posibil să intrăm în somn practic în momentul în care medităm trecem prin acele faze naturale prin care trecem în fiecare noapte când mergem la somn.

Palmele orientate în sus și cu ochii închiși recomand să ne întoarcem atenția asupra respirației. În cazul în care mintea se duce în altă parte, este important să ne aducem atenția înapoi pe respirație cu blândețe. Și spun blândețe pentru că în momentul în care începem să ne judecăm că „ah, iar mi s-a dus gândul în altă parte, ah nu știu să mă controlez“, când începe judecata ieșim din meditație. “
 
 
Mai multe sfaturi și trucri prin care putem materializa orice dorință puteți afla din clipul de mai jos.


Citește și:

ZIUA LIVE: Dr. Mihnea Gheghișan - „Oboseala cronică trebuie diferențiată de diverse afecțiuni neurologice“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Stelian Ion, deputat USR „Chițac este un primar neasumat și incompetent"(VIDEO)

26 May 2023 945

ZIUA LIVE. Sorin Chiriță „Cine ajunge azi în Constanța are impresia că a ajuns în Bahmut! Primarul Chițac nu are competență administrativă” (VIDEO)

26 May 2023 1181

ZIUA LIVE. Sorin Chiriță „De ce să căutăm vină în funcționari? Pentru tot ce se întâmplă la Constanța e culpa primarului în exercițiu"(VIDEO)

25 May 2023 923

LIVE Inaugurarea „Muzeului în aer liber” din incinta Memorialului Poarta Albă (GALERIE FOTO +VIDEO)

25 May 2023 815

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului Chițac (VIDEO)

25 May 2023 615

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 566

LIVE UPDATE. Ziua Eroilor, marcată la Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2023 654

ZIUA LIVE. Fondurile europene, instrument pentru dezvoltare locală. Cum le obținem și cum le cheltuim în mod eficient?

24 May 2023 754

ZIUA LIVE. Câți constănțeni au semnat petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului, Vergil Chițac?

24 May 2023 873

Ziua Internațională a Femeii în Domeniul Maritim, marcată la Universitatea Maritimă Constanța

22 May 2023 431

Hai, Farul! Hai, Constanța! Meciul dintre Farul Constanța și FCSB urmărit pe ecrane uriașe în Piața Ovidiu și Parcul de la Gară

18 May 2023 1789

ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Lucrările la Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" vor începe până la sfîrșitul acestui an” (VIDEO)

18 May 2023 995

ZIUA LIVE CNI va construi blocul operator de la Pneumoftiziologie. Mihai Lupu a făcut anunțul (VIDEO)

17 May 2023 589

Președintele CJC, precizări importante despre Spitalul de pediatrie "Mama și Copilul"

17 May 2023 585

ZIUA LIVE Ce se va întâmpla în județul Constanța după rotativa guvernamentală de la sfârșitul acestei luni? Mihai Lupu ne răspunde (VIDEO)

17 May 2023 876