ZIUA LIVE. Politica e de genul feminin?



Într-o țară cu multe personalități și personaje feminine legendare, politica la cel mai înalt nivel continuă să fie făcută de bărbați. Subreprezentarea femeilor în viaţa politică autohtonă este vizibilă la toate nivelurile (nr. Guvern, Parlament, Primării, Consilii locale și județene, conducerile formațiunilor politice, etc).

Declarativ se militează pentru cotele de gen pe listele electorale, chiar Autoritatea Electorală Permanentă a propus ca o parte din subvenţiile alocate anual de la buget partidelor politice să se acorde proporţional cu numărul femeilor alese la scrutinele parlamentare şi locale.

De cele mai multe ori însă, aruncarea doamnele și domnișoarele în bătăliile politice se face de pe poziții de semi-eligibilitate. Există și excepții, dar insuficiente pentru a nu ne întreba: de ce partidele politice tradiționale din România au nevoie în continuare de organizații de femei? Sau, există o reținere în a investi încredere politică egală într-o femeie vs. un bărbat? Ne putem întreba la fel de bine, dacă nu cumva electoratul român este cumva misogin? Sunt doamnele discriminate în politică? Au existat cazuri de bullying printre femeile care activează în politică și administrație? De ce politica are nevoie de mai multe femei?

La aceste întrebări, vom încerca să răspundem vineri de la 13.30 la ZIUA LIVE, împreună cu liderele organizațiilor de femei ale PNL Constanța, Adriana Arghirescu, președinte OFLM și consilier local municipal și Mihaela Andrei, consilier local și prim-vicepreședinte al OFLM și vicepreședinte la OFM.
 
Din motive obiective, președintele OFM al PNL, Adriana Câmpeanu nu mai poate participa la ZIUA LIVE.


ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mangalia, 23.000 de euro pentru „Ziua copilului“!

02 Jun 2023 306

ZIUA LIVE. Stelian Ion, deputat USR „Chițac este un primar neasumat și incompetent"(VIDEO)

26 May 2023 1190

ZIUA LIVE. Sorin Chiriță „Cine ajunge azi în Constanța are impresia că a ajuns în Bahmut! Primarul Chițac nu are competență administrativă” (VIDEO)

26 May 2023 1471

ZIUA LIVE. Sorin Chiriță „De ce să căutăm vină în funcționari? Pentru tot ce se întâmplă la Constanța e culpa primarului în exercițiu"(VIDEO)

25 May 2023 1015

LIVE Inaugurarea „Muzeului în aer liber” din incinta Memorialului Poarta Albă (GALERIE FOTO +VIDEO)

25 May 2023 927

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului Chițac (VIDEO)

25 May 2023 665

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 613

LIVE UPDATE. Ziua Eroilor, marcată la Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2023 761

ZIUA LIVE. Fondurile europene, instrument pentru dezvoltare locală. Cum le obținem și cum le cheltuim în mod eficient?

24 May 2023 972

ZIUA LIVE. Câți constănțeni au semnat petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului, Vergil Chițac?

24 May 2023 950

Ziua Internațională a Femeii în Domeniul Maritim, marcată la Universitatea Maritimă Constanța

22 May 2023 462

Hai, Farul! Hai, Constanța! Meciul dintre Farul Constanța și FCSB urmărit pe ecrane uriașe în Piața Ovidiu și Parcul de la Gară

18 May 2023 1859

ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Lucrările la Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" vor începe până la sfîrșitul acestui an” (VIDEO)

18 May 2023 1104

ZIUA LIVE CNI va construi blocul operator de la Pneumoftiziologie. Mihai Lupu a făcut anunțul (VIDEO)

17 May 2023 616

Președintele CJC, precizări importante despre Spitalul de pediatrie "Mama și Copilul"

17 May 2023 605