ZIUA LIVE. Septimiu Bourceanu, prim-vicepreședinte PNL „Cine își dorește să candideze își anunță intenția, se fac analize și se va decide ulterior”

  • Propunerea BPJ și decizia CDJ nu are nicio legătură cu acțiunea procurorilor DNA care îl vizează pe Mihai Lupu, deoarece există prezumția de nevinovăție
  • Filmul cu polițistul local a contat în luarea deciziei de retragere a sprijinului politic al președintelui CJC, Mihai Lupu
  • Este devreme să discutăm despre candidați cu excepția Primăriei Constanța, unde Vergil Chițac va fi candidatul partidului
  • PNL este la nivel local peste media la nivel national
  • Astăzi, în baza datelor avute, Vergil Chițac va fi viitorul primar al municipiului Constanța
 
 
Invitat la La ZIUA LIVE a fost senatorul PNL, Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a PNL Constanța și primvicepreședinte al organizației județene a partidului.

Bourceanu a făcut câteva mențiuni care au stat la baza deciziei Comitetului Director Județean al PNL, de ridicare a sprijinului politic al președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

„Retragerea sprijinului nu are legătură cu acțiunea procurorilor DNA care îl vizează pe Mihai Lupu, deoarece există prezumția de nevinovăție. Filmul cu polițistul local a contat în luarea deciziei. 

Mihai Lupu a apelat la posibilitatea de autosuspendare. În acest moment opțiunea Comitetului Județean a fost de retragere a sprijinului. Au fost peste 60 de voturi pentru retragerea sprijinului. Toate discuțiile au avut loc în Comitetul Județean, preferăm să nu externalizăm conflictele. 
Sunt convins că totul se va liniști. Nu cred că decizia va fi întoarsă în BPN al PNL”, a spus Septimiu Bourceanu. 

Hotărârea CDJ va fi transmisă forurilor superioare ale partidului, respectiv Biroului Politic Național.


O dată cu această mișcare, în PNL Constanța se va declanșa o competiție internă pentru desemnarea persoanei care va candida anul viitor la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

L-am întrebat și pe invitatul ZIUA LIVE, pe cine pregătește PNL Constanța pentru șefia CJC la alegerile din 2024.

„Este devreme să discutăm despre candidați. În PNL când este vorba despre o candidatură aceasta se discută în interior. Odată la 4 ani, înainte de termenul la care au loc alegeri se fac pregătiri interne. 


Personal nu mă interesează o candidatură la CJC și nici la nivelul Primăriei. Așa cum am mai afirmat la dumneavoastră în emisiune, Vergil Chițac va fi candidatul PNL la Primăria Constanța și va fi primar în mandatul 2024-2028. 

PNL este la nivel local peste media la nivel național. Astăzi, în baza datelor avute, Vergil Chițac va fi viitorul primar al municipiului Constanța. 
Cine își dorește să candideze la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, își anunță intenția, se fac analize și se va decide ulterior. 

În acest moment, trebuie să primeze interesul UAT-urilor, deoarece în ultimii ani de zile, de la mandatul 2020 încoace în județul Constanța s-au atras peste un miliard de euro prin diverse proiecte. Proiectele majore nu vor fi blocate”, a explicat Septimiu Bourceanu, care a adăugat că inclusiv discuția despre o eventuală candidatură a sa la alegerile parlamentare este prematură. 
 
Președintele PNL municipiu a vorbit și despre „stabilitatea” de la nivelul Consiliului Local Municipal dar și despre „colaborarea” de pe plan local cu USR.

„În CLM am văzut că sunt foarte multe proiecte pe care consilierii locali le susțin, proiecte inițiate de primarul Vergil Chițac. Lucrurile funcționează. Nu au existat blocaje majore. 

E adevărat că dialogul și discuțiile cu USR nu mai au aceeași intensitate. A fost un protocol, a fost denunțat public, dar fizic nu l-a denunțat nimeni.

În cadrul CLM cele trei partide au votat inițiativele primarului Chițac astfel: aproximativ 92,5% USR și PSD aproximativ 93%.  Astăzi, indiferent de discuțiile politice există stabilitate în CLM, lucru care contează. Toate partidele au votat peste 50% proiectele inițiate de primarul Vergil Chițac. 90 și ceva la sută, înseamnă stabilitate și rezultat în CLM. În baza acestui procent au fost atrase 650 de milioane de euro în municipiul Constanța. O mare parte sunt optimizate”, a spus Septimiu Bourceanu. 
 
Cazul bărbatului decedat în șantierul din zona Gării este o situație tragică”
 
Zilele trecute municipiul Constanța a fost din nou în centrul atenției, după ce un bărbat a fost găsit decedat în parcul din fața Gării Constanța. Aici au loc lucrări de înlocuire a țevilor de apă caldă și căldură. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care bărbatul și-a pierdut viața iar Primăria Constanța nu a scos niciun cuvânt.

„Din punctul meu de vedere cazul bărbatului decedat în șantierul din zona Gării este o situație tragică. Nu știm dacă cei din Primărie au vorbit cu familia bărbatului. Este o anchetă a poliției acolo. Toată lumea regretă un deces. Am trecut prin situații de genul acesta și niciodată nu am făcut caz de acest lucru. Nici când sprijinul oferit a avut rezultatul dorit. Eu, când am fost în situația aceasta am discutat cu familia cât am putut. Sunt convins că și domnul primar a făcut pași în sensul acesta. Din punctul meu de vedere, eu am fost aproape cât am putut, fără să intru cu bocancii în sufletul familiei”, a spus Bourceanu la ZIUA LIVE.  
 
Pocastul lui Septimiu promovat în autobuzele CT BUS
 
Podcastul lui Septimiu este despre oameni și poveștile lor. Sunt experiențe de viață care sunt promovate printr-un clip video și prin intermediul monitoarelor din autobuzele CT BUS. Acest lucru a stârnit o serie de întrebări legate de modul în care senatorul PNL a ales să-și facă cunoscut produsul din Youtube.

La ZIUA LIVE, Septimiu Bourceanu a povestit că a încheiat un contract cu societatea de transport în comun pentru doi ani.

„Am ales să fac promovare la Pocastul lui Septimiu în CT BUS pentru că este o oportunitate ca oamenii să intre în contact cu pocastul.

Podcastul este promovat și în presa locală. Sunt în discuții și cu un post de radio. Este o oportunitate de a intra în contact cu oamenii. Promovarea este realizată din fonduri proprii. Solicitarea de publicitate a fost realizată pe numele persoanei fizice Septimiu- Sebastian Bourceanu și a fost înregistrată la CT BUS SA cu nr.9153/13.06.2023. Contractul de publicitate a fost încheiat în data de 21.06.2023. 

Campania de promovare va dura doi ani de zile, a început de la 1 iulie și costă 1.000 de lei pe lună plus TVA.  Am pornit timid acest demers. Am ajuns la un nivel destul de ridicat. Am decis să îl promovez ca să fie cunoscut de mai mulți oameni”, a explicat Bourceanu vorbind despre hobby-ul său.




Interviul integral poate fi urmărit aici:





Citește și: 
 
ZIUA LIVE Campania de promovare pentru „Podcastul lui Septimiu“ în autobuzele CT BUS a început la 1 iulie și durează doi ani (VIDEO)

UPDATE2 Mihai Lupu nu mai are sprijinul politic al filialei PNL Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 254

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 630

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 623

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 567

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 884

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 566

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 727

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 886

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 591

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1271

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 630

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 435

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 635

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 672

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1032