ZIUA-n amiaza mare Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu. „Ca membru al PNL îmi doresc ca această criză politică să se termine cât mai repede“

George Niculescu este vicepreședinte pe plan local al PNL Constanța.


Invitatul ediției din 15 octombrie, ora 13.00, a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare“ este George Niculescu, un liberal din Constanța care, în doar cinci ani, de la membru simplu al partidului, a devenit consilier județean PNL, prefect al județului, candidat la Parlamentul României și, acum, secretar de stat in Ministerul Energiei.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală, este realizată de jurnalista Feri Predescu și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
George Niculescu este vicepreședinte pe plan local al PNL Constanța.
 

„Am obținut încrederea colegilor mei și sunt vicepreședintele PNL la nivel județean. Pentru a putea fi prefect eu a trebuit să demisionez din PNL, iar apoi după ce am demisionat din funcția de prefect mi-am semnat din nou adeziunea și am intrat în rândul PNL. Prima dată am semnat adeziunea în anul 2004, aveam 24 de ani. Am venit în PNL prin fuziunea PDL și PNL. Adeziunea am depus-o la PDL. Am parcurs toate etapele. Am obținut un mandat de consilier județean în 2016, din care am demisionat în 2019 când am depus jurământul pentru funcția de prefect al județului Constanța“.

 

Toată activitatea mea politică, până în 2019 a fost numai pe partea de opoziție. În 2019 PNL a demis prin moțiune de cenzură Guvernul Dăncilă și ulterior a trebuit să ies din partid pentru a îndeplini funcția de prefect. La alegerile din 2020 am candidat fără succes pentru un loc în Parlamentul României. Am preluat atribuțiile de secretar de stat la Ministerul Energiei în martie 2021. pot să spun că aceastăî activitate de secretar de stat este mult mai provocatoare decât m-aș fi așteptat. Sunt foarte multe de făcut, multe inițiative, priorități.

 

Fuziunea PDL PNL a avut loc în anul 2015. în 2016 am avut șansa să candidez la Consiliul Județean Constanța și am candidat pe un loc eligibil, iar în 2016 am avut ocazia să candidez la Parlament, la Camera Deputaților pe locul 4. Practic nu am simțit o lipsă de promovare din partea PNL determinată de faptul că veneam din fostul PNL. Pormovarea mea în politică a început în mod serios după fuzionarea PDL și PNL.

 

 Ca membru al PNL îmi doresc ca această criză politică să se termine cât mai repede, să avem un candidat pentru funcția de prim ministru care să strângă o majoritate parlamentară astfel încât să avem din nou pârghiile necesare pentru a implementa păroiectele așteptate. Îndemn pe toată lumea la calm, La un comportament politic matur, raționament și să țină de dorințele celor care ne votează.

 

Nu acuz direct pe cineva pentru această criză. Este un cumul de factori care a dus la această situație. Voi fi rezervat din a acuza pe cineva, chiar dacă e simplu să acuzi partenerii de guvernare, opoziția. Trebuie să nu căutăm un vinovat ci o soluție la această criză. Este clar că îmi doresc să avem la guvernare PNL. Noi ne-am asumat guvernarea chiar și cu un guvern minoritar și am trecut țara prin crize, lockdown. Poate că cei care ne-au susținut în acele momente ne vor susține și vorm trece peste această criză. PNL nu a cernut numele celor care au dorit să ocupe portofolii de la celelalte partide din coaliție. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bombardarea navei Fundulea, la 34 de ani de la tragedie „Puțină lume știe ce înseamnă viața pe mare. Între noi și Dumnezeu nu mai e nimeni” (galerie foto+video)

27 Nov 2021 1236

ZIUA-n amiaza mare Rememorarea bombardării navei Fundulea, detalii de la supraviețuitori

26 Nov 2021 475

Bombardarea navei Fundulea, rememorată la „ZIUA-n amiaza mare“

25 Nov 2021 721

ZIUA LIVE Doctor Adriana Mosor - despre cum ne îngrijim pielea iarna

24 Nov 2021 424

ZIUA LIVE. Suspendarea Regulamentului se amâna sine die. Nu se ridică barierele din Peninsulă!

24 Nov 2021 1113

ZIUA LIVE Avocat Mirela Doicescu și parohul Marius Moșteanu, despre Regulamentul privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

23 Nov 2021 741

ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

22 Nov 2021 981

Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord angajează șef depozit

20 Nov 2021 1014

Interviu online cu David Rizu, campion mondial la Ju Jitsu „În momentul în care câştigi un trofeu, uiți de toate greutățile întâmpinate“

20 Nov 2021 2716

Vergil Chițac, un primar neînțeles „Constănțenii trebuie să înțeleagă că oamenii dezvoltă comunitatea, nu primăria”

20 Nov 2021 2809

ZIUA-n amiaza mare Vergil Chițac, primarul Constanței, detalii despre spațiile verzi și circulația în zona Peninsulară

19 Nov 2021 1470

ZIUA LIVE. Liviu Merdinian (PSD) – „Mă deranjează că orașul Constanța nu are o identitate”!

19 Nov 2021 829

Primarul Constanței, Vergil Chițac, la „ZIUA-n amiaza mare“

18 Nov 2021 986

ZIUA LIVE. Statutul consilierului local în Consiliul Local Municipal Constanța

17 Nov 2021 757

ZIUA LIVE Dr. Luminița Ciosnar, medic primar Obstetrică-Ginecologie, despre vaccinul HPV și importanța acestuia

17 Nov 2021 562