Invatamant

Inițiat de Arhiepiscopia Tomisului și ISJ Constanța Proiectul școlar județean „Aleg să fiu responsabil!“, demarat de Liceul „Callatis“ Mangalia

Pe data de 28 noiembrie 2019, la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia a fost demarat proiectul școlar județean „Aleg să fiu responsabil!”. Proiectul este inițiat de Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Catehetic-Educațional, și Inspectoratul Școlar Județean Constanța și realizat cu prilejul declarării anului 2020 - „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.
 
Proiectul se va desfășura în școli și licee din județul Constanța, în două etape, pe parcursul anului școlar 2019-2020. Astfel, în primul semestru vor avea loc activități specifice sub egida „Educația tinerilor prin responsabilitate și relaționare”, iar în al doilea semestru vor avea loc activități sub titlul „Filantropia creștină – bucuria de a dărui”.
 
Activitățile propuse pentru primul semestru vor cuprinde dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali (Liceul Teoretic „Callatis”, Mangalia, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Constanța, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” și Eforie Liceul Cobadin) și concursuri de eseuri: „Adolescența prin responsabilitate și relaționare” și  de desene/colaj dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES): „Omul și natura”. Termenul de predare a materialelor participante la concursuri este 11 ianuarie 2020, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 16 ianuarie 2020. Premiile constau în sume oferite prin Departamentul Catehetic-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, după cum urmează:  locul I – 200 lei; locul II -  150 lei și locul – 100 lei. Activitățile propuse pentru al doilea semestru vor cuprinde dezbateri în școli, cu participarea unor invitați speciali, la Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Național „Constantin Brătescu”, Liceul Teoretic „Decebal”, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”.
 
 
Elevii vor putea participa și la concursul de eseuri „Filantropia creștină, de la necesitate la bucurie”; concursul de desene/colaj dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES) „Bucuria de a dărui”. Termenul de predare a materialelor este 9 mai 2020, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 25 mai 2020. Premiile constau în sume de bani, oferite prin Departamentul Catehetic-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, după cum urmează: locul I – 200 lei; locul II – 150 lei; locul III – 100 lei.
 
Elevii și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în edițiile print și on-line a revistei „Tomisul Ortodox”, publicație de cultură și spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului. Desenele pot fi realizate în format A3 sau A4, în orice tehnică, mai puțin colaj. Lucrările vor fi depuse la ISJ Constanța, la Inspector de Specialitate, prof. Daniela Stan, coordonator al proiectului. Lucrările vor fi depuse în plicuri pe care vor fi scrise numele elevului/elevilor, ale profesorului/profesorilor coordonatori, adresa de mail și telefon, școala de proveniență și clasa.  Eseurile pot fi trimise în format electronic, însoțite de date de identificare (titlu, autor, școala de proveniență, clasa, profesor coordonator – adresa de mail și telefon), la adresa ion_druche@yahoo.com. Juriul este format din organizatorii proiectului.
 
Organizatorii proiectului sunt: inspector școlar, prof. Daniela Stan, ISJ Constanța; pr. consilier George Daniel Petrov, Departamentul Catehetic-Educațional, Arhiepiscopia Tomisului; prof. Gabriel Mitroi, Colegiul Tehnic Energetic Constanța; Ionuț Druche, inspector culte, Arhiepiscopia Tomisului.
 
Pentru mai multe detalii despre zilele în care vor fi dezbateri și prezentări tematice în școli și licee, dar și despre cerințele pentru participarea la concursuri, puteți vizita pagina de Facebook a proiectului: Aleg să fiu responsabil - proiect școlar.
 
Sursa foto: ISJ Constanta
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Hocus-pocus, coronavirus „digitized scholarum”! Vezi Legea educației, art. 70 (2011)

02 Apr 2020 2723

Fosta inspectoare Alina Nițu, la judecată cu ISJ Constanța. Ce s-a întâmplat în proces

17 Mar 2020 686

Lista finală a profesorilor din Constanța care vor face parte din Corpul Național de Experți în Management Educațional

17 Mar 2020 2535

Gradații de merit, sesiunea 2020 ISJ Constanța a decis câți profesori vor primi în plus 25% la salariu, timp de cinci ani

16 Mar 2020 2865

Discuții pentru reluarea organizării competițiilor de oină la Mangalia. Este vizat și un program de inițiere în sportul național al României

13 Mar 2020 1537

ISJ Constanța a decis! Repartizare în ordine alfabetică și tragerea la sorți a învățătoarelor la clasa pregătitoare

05 Mar 2020 9292

Astăzi încep înscrierile la clasa pregătitoare. Unde sunt cele mai multe locuri în Constanţa (document)

04 Mar 2020 2875

Profesorii constănţeni declaraţi admişi la concursul pentru Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional

02 Mar 2020 2184

ISJ Constanța TelVerde gratuit pentru înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021

01 Mar 2020 994

Amplu proiect de promovare și practicare a oinei la nivelul județului Constanța

20 Feb 2020 780

În timp ce la Ministerul Educației se dau sporuri „închipuite”, pentru... condiții vătămătoare Profesorii sunt târâți prin instanțe pentru „lămuriri de dispozitiv” (galerie foto)

28 Jan 2020 6229

ISJ Constanța, despre cazurile de gripă din județ. Ce măsuri s-au luat

27 Jan 2020 776

Caz de hepatită și scarlatină la două grădinițe din Constanța

21 Jan 2020 9796

Inspectoratul Şcolar Judeţean, citat pentru luna februarie în procesul intentat de un fost inspector şcolar

15 Jan 2020 544

Inspector şcolar versus ISJ, la Tribunal. Azi - administrarea probelor propuse în cauză

13 Jan 2020 574