Atenție, constănțeni! Regulamentul parcărilor publice din Constanța rămâne în vigoare! Ce s-a întâmplat în primul proces deschis pentru anulare

  • Tribunalul Constanța nu a putut judeca nici la termenul stabilit pentru ieri, 31 ianuarie 2022, solicitarea de anulare a hotărârii Consiliului Local Constanța ce a stat la baza adoptării regulamentului.
  • Motivul l-a reprezentat faptul că a fost nevoie de completarea documentației depuse la dosar de către reprezentanții municipalității.
  • Următorul termen a fost stabilit pentru data de 14 martie 2022.
  • Regulamentul parcărilor publice este în continuare în vigoare, în niciunul dintre cele trei dosare în care este contestat instanța nejudecând, până la acest moment, cererile de anulare formulate.
 
Regulamentul Parcărilor publice din Constanța, ce include împărțirea orașului în zone de parcare, dar și plata prin SMS sau cu tichet a parcării, rămâne încă în vigoare, deși este contestat în trei dosare separate!
 
Iar asta după ce Tribunalul Constanța nu a putut judeca nici la termenul stabilit pentru ieri, 31 ianuarie 2022, solicitarea de anulare a hotărârii Consiliului Local Constanța ce a stat la baza adoptării regulamentului.
 
Motivul l-a reprezentat faptul că a fost nevoie de completarea documentației depuse la dosar de către reprezentanții municipalității.
 
În această situație, instanța a stabilit următorul termen de judecată la data de 14 martie 2022.
 
Totodată, judecătorii au admis cererea de intervenție în interes alăturat reclamantei.
 
Mai multe cereri de abținere în cauză
 
Este vorba despre dosarul înregistrat la Secția de contencios administrativ a Tribunalului Constanța încă de pe data de 21 septembrie 2021, sub indicativul 7099/118/2021.
 
În cauză, Organizația Patronală Mamaia Constanța, reprezentată de avocat Adriana Turnea, din cadrul Baroului Constanța, a solicitat anularea HCLM Constanța 123/23.04.2021, Consiliul Local Constanța fiind pârât în cauză.

 
După ce, în cauză, mai mulți judecători au formulat cereri de abținere de la judecarea dosarului, prima înfățișare propriu-zisă s-a desfășurat la data de 6 decembrie 2021.
 

Totuși, la momentul respectiv instanța a fost nevoită să amâne procesul, pentru că se formulase o cerere de intervenție accesorie în interesul Organizației Patronale Mamaia Constanța ce trebuia timbrată.
 
În acest context, discuțiile au fost reluate ieri, 31 ianuarie 2022, de la ora 13.30.
 
Nici ieri nu s-a putut însă judeca cererea de anulare a HCL Constanța nr. 123/23.04.2021, prin care a fost adoptat noul Regulament al parcărilor publice din municipiul Constanța.
 
Iar aceasta, pentru că, potrivit surselor ZIUA de Constanța, cauza a fost amânată pentru completarea documentației depuse la dosar.
 
În această situație, următorul termen a fost fixat pentru data de 14 martie 2022.
 
„Opinia publică nu a fost complet informată“
 
Judecătorii au admis ieri, în principiu, cererea de intervenție accesorie în interesul reclamantei, după ce s-a făcut dovada achitării taxei de timbru.
 
Cazul este analizat de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal, în completul CA7 prezidat de magistratul Loredana Motoc.
 
Amintim, cu o ocazie anterioară, avocatul Adriana Turnea a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că, în mare, acțiunea prin care se cere anularea HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021 vizează nerespectarea Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, dar și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.
 
„În cerere, facem referire la faptul că opinia publică nu a fost complet informată în legătură cu noul regulament, la dispoziția publicului s-a pus doar proiectul regulamentului, nu și avizele de specialitate sau alte documente justificative“, a explicat avocatul Adriana Turnea.
 
De asemenea, reprezentantul legal al Organizației Patronale Mamaia Constanța a mai precizat că acțiunea se întemeiată și pe nerespectarea Ordonanței 43/1997 privind regimul drumurilor, în sensul că nu ar fi fost obținute toate avizele necesare pentru acest proiect.
 
Oricare va fi hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în prezent, pe rolul Tribunalului Constanța există alte două acțiuni împotriva actualului Regulament al parcărilor publice din municipiu.
 
Cu toate acestea, Regulamentul parcărilor publice este în continuare în vigoare, în niciunul din dosar instanța nejudecând, până la acest moment, cererile de anulare formulate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Constănțean, amendat de Locală cu 400 de lei pentru că și-a parcat mașina „într-un spațiu mixt format din asfalt, pământ și bordură“. Primă victorie în instanță
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii explică de ce a pierdut Primarul Constanței procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MOTIVARE)

01 May 2024 606

Bloc de 8 etaje cu parcaj suprateran, pe strada Eliberării din Constanța Dezbaterea publică pentru investiția Calipso Residences SRL va avea loc în luna mai

27 Apr 2024 726

Licitații Constanța Confort Urban SRL, un nou contract cu Fast Park Co SRL pentru parcări prin SMS! Achiziție de 265.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 578

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 661

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 562

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 749

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 612

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 6898

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 838

Fosta creşă nr. 6 de pe Aleea Topolog din Constanța va fi demolată. Primăria vrea să transforme spațiul în parcare. Integra Proiect Design SRL a primit contractul (DOCUMENT)

12 Mar 2024 1266

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 850

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 739

Auto Lux Trading SRL investește la ieșirea din municipiul Constanța. Iată ce urmează să construiască

26 Feb 2024 1040

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1135

Primul modul de parcări biciclete este disponibil pentru o parte din locuitorii Tulcei

22 Feb 2024 794