Justitie

Cine este judecătoarea care va decide libertatea Laurei Codruţa Koveşi

Laura Codruţa Koveşi, fost procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în prezent delegată în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a contestat măsura controlului judiciar sub imperiul căreia a fost plasată de procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Contestaţia fostei şefe a DNA va fi analizată pe data de 3 aprilie de judecătoarea Francisca Maria Vasile, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Francisca Vasile a făcut parte din completul care a respins în februarie 2017 recursul în casaţie declarat de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, împotriva deciziei penale nr. 768/P din 29 iunie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa, în dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În cauza mai sus precizată, fostul şef al CJC a fost condamnat la cinci ani de închisoare.
 
Amintim că la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva procurorului „Koveşi Laura Codruţa, delegată în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă şi, de asemenea, au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019“.
 
Punerea în mişcare a acţiunii penale a fost adusă la cunoştinţa procurorului.
 
Prin ordonanţa din data de 28 martie 2019 s-a dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data emiterii ordonanţei, urmând ca în timpul cât se află sub control judiciar, procurorul să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, dă informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la D.G.P.M.B.- Politia de Sector, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemată şi să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz.
 
Laura Codruţa Koveşi, fost procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în prezent delegată în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu are voie să „desfăşoare activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie Justiţie, dată fiind situaţia de fapt care face obiectul urmăririi penale şi funcţia în exercitarea căreia a comis faptele penale, să nu deţină, să nu folosească, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu mai multe persoane si martori şi să nu intre în legătură cu mass-media cu privire la faptele pentru care se efectuează urmărirea penală în cauză“, conform Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Credeţi că Laura Codruţa Kovesi va deveni procuror şef european?

22 Jul 2019 876

Laura Codruţa Kovesi – sprijin deplin pentru a deveni procuror-şef european

18 Jul 2019 320

Victorie a Laurei Codruţa Kovesi împotriva Consiliului Superior al Magistraturii. Ce decizie a fost luată

10 Apr 2019 674

CSM a respins o cerere depusă de SIIJ prin care se solicita încetarea delegării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General

04 Apr 2019 469

Instanţa supremă a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus împotriva Laurei Codruța Kovesi

03 Apr 2019 1004

Manifestație și la ConstanțaProtest în Capitală pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Sute de persoane, prezente în Piața Victoriei (galerie foto+video)

15 Feb 2019 1136

Austria va vota în favoarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european

08 Feb 2019 935

Cine va fi noul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie! Delegarea Ancăi Jurma în funcţia de procuror-şef al DNA expiră mâine

07 Jan 2019 637

Laura Codruţa Kovesi rămâne procuror în cadrul Serviciului de îndrumare şi control din Parchetul General

23 Dec 2018 627

CSM a respins cererea Laurei Codruţa Koveşi. Ce a solicitat fosta şefă a DNA

06 Nov 2018 613

O nouă acţiune disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi

14 Sep 2018 686

Laura Codruța Kovesi, delegată în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul PÎCCJ

11 Jul 2018 1334

„Nu voi mai lucra în cadrul DNA. Voi rămâne procuror“ Zi importantă pentru Laura Codruţa Kovesi!

11 Jul 2018 599

Anca Jurma, delegată procuror-şef Laura Codruţa Kovesi, revocată după cinci ani, o lună şi 24 de zile în fruntea DNA

10 Jul 2018 1129

UPDATE 2. News alert! Președintele Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Declarația ex-procurorului șef al DNA (document)

09 Jul 2018 2762