#ConstanțaAltfel PUD-ul prin care un investitor italian intenţionează să construiască un P+18 în Faleză Nord, atacat în instanță!

  • În luna februarie a acestui an, locuitorii din Faleză Nord au protestat după ce o fâşie generoasă de teren din zonă a fost împrejmuită de proprietar, un dezvoltator imobiliar italian
  • Planurile urbanistice adoptate în trecut de Consiliul Local dau liber la construit inclusiv unui imobil de 18 etaje
  • Politia Locală susține că terenul dintre blocurile PA4 şi PA6 e proprietate privată și are autorizaţie de împrejmuire
  • Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de autorități, oamenii s-au adresat Asociației “Constanța Altfel”
  • Tribunalul Constanța a fost deja învestit cu acțiunea de anulare a documentației urbanistice, urmare a plângerii depuse de Asociație

Locuitori din Faleză Nord - locatari ai blocurilor PA4 şi PA6 au protestat în luna februarie a acestui an, după ce o fâşie generoasă de teren din zonă a fost împrejmuită de proprietar, un dezvoltator imobiliar italian.

Planurile urbanistice adoptate în trecut de Consiliul Local dau liber la construit inclusiv unui imobil de 18 etaje, iar locuitorii din zonă, revoltaţi, au atacat în instanţă hotărârile de Consiliu Local ce stau la baza acestor planuri urbanistice.
Și agenţii comerciali care desfăşoară activităţi comerciale vara pe plajă s-au declarat de asemenea revoltaţi, deoarece drumul de acces le va fi blocat.



„În urma protestului din Faleză Nord, Politia Locală a avut deosebita plăcere să ne scrie o scrisorică prin care să ne liniştească, că terenul dintre PA4 şi PA6 e proprietate privată şi că, vezi domnule, săracul proprietar de teren are doar o autorizaţie de împrejmuire pe care a solicitat-o că terenul era plin de gunoaie, ceea ce este complet neadevărat”, declara la vremea respectivă un locuitor din cartierul Faleză Nord.
Bărbatul afirma că terenul respectiv nu a fost curăţat niciodată.

Ceea ce în mod deliberat nu se spunea în scrisoarea trimisă de Poliția Locală era faptul că proprietarul are un PUD din 2005, nr. 100/2005, prin care intenţionează să construiască un P+18.
Cu alte cuvinte, dormi liniştită, Faleză, Poliţia Locală veghează pentru tine...
Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de autorități, oamenii s-au adresat Asociației “Constanța Altfel”.



“La începutul lunii februarie, constănțenii din Faleză Nord, locatari ai blocurilor PA6 și PA4, s-au trezit că le-a dispărut tot terenul aferent blocurilor. Le-au dispărut parcările, spațiul verde și accesul la plajă, tot terenul aferent blocurilor fiind împrejmuit pe 3 laturi. Apoi am aflat că terenul a ajuns, nu se știe cum, în proprietatea unui investitor care în 2005 primise cadou de la administrația Mazăre un PUD, nr. 100/2005, ce îi permite să construiască două restaurante și un bloc de 18 etaje în fața acelora de 8 etaje...

„Întâmplător”, 70% din teren se află pe faleză, în zona de protecție a Mării Negre care aparține statutului român și nu ar fi putut ajunge în proprietate privată prin dispoziții ale autorităților locale. Cetățenii ne-au cerut ajutorul, astfel că nu am ezitat să-l oferim. Așa cum nu vom ezita să oferim suport logistic tuturor constănțenilor aflați în asemenea situații. Tribunalul Constanța a fost deja învestit cu acțiunea de anulare a documentației urbanistice. Noua conducere de la Apele Române cunoaște situația. Sunt sigur că vor fi inițiate demersurile pentru revenirea terenului uzurpat în proprietatea statului. Era cazul de mult”, a precizat senatorul Vergil Chițac, președintele Asociației “Constanța Altfel”.



Citește și:

Constănţeanul supărat „Dormi liniştită, Faleză Nord, Poliţia Locală veghează pentru tine!“ (documente)

Deputatul Stelian Ion despre protestul din Faleză Nord - „Una dintre priorităţile mele ca viitor primar va fi redobândirea terenurilor înstrăinate ilegal!“ (galerie foto)

PUZ-ul pentru blocul care va fi construit aproape de ţărmul mării revine în atenţia Consiliului Local Municipal

Bloc pe „spaţii verzi“ în Faleză Nord? Povestea terenului aflat iniţial în proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor

Se organizează dezbatere publică pentru un PUZ controversat. Locuitorii de pe strada Ion Raţiu vor cere respingerea acestuia

Locuitorii din capătul străzii Ion Raţiu din Constanţa cer respingerea PUZ-ului iniţiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

Un investitor doreşte rezolvarea problemelor din zona Faleză Nord Constanţa. Cere actualizarea PUZ-ului (document)

În Faleză Nord, un investitor vrea bloc de opt etaje, cu restaurant şi club la înălţime. Clienţii vor avea vedere la mare (document)

Primarul a fost amendat. Motivul un PUZ din Faleză Nord! Locuitorii au dat buzna în Consiliul Local şi au cerut să nu se construiască blocul!

Motivare în Dosarul Retrocedărilor
„La nivelul municipiului a fost constituită o grupare infracţională, care a funcţionat ca o veritabilă organizaţie de tip mafiot“


117 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, judecata pas cu pas (documente)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 330

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1415

Imobiliare Constanța PUD pentru construirea unui imobil cu patru etaje în cartierul Tomis Plus, lansat în consultație publică (DOCUMENT)

08 Apr 2024 614

Ședință CLM Constanța Consilierii aprobă un PUD pentru ridicarea unei locuințe pe strada Iosif Ivanovici (DOCUMENT)

24 Mar 2024 481

Solicitarea Boruz SRL, respinsă de Municipalitate Firma, controlată de Robert-Alexandru Gherghina nu poate construi pe Aleea Universităţii din Constanţa

14 Mar 2024 830

Stely Metal SRL va elabora un PUD pentru o investiție în municipiul Constanța

13 Mar 2024 781

Imobiliare Constanța Zona Peninsulară. Casa de pe strada Aristide Karatzali nr. 8 prinde contur. Cine sunt investitorii? (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 3644

Proiecte imobiliare O familie trebuie să facă PUD pentru a construi o locuință individuală în municipiul Constanţa (DOCUMENT)

07 Feb 2024 2914

Cambela Prod, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

30 Jan 2024 1140

Imobiliare Constanța Familia Guci, o nouă investiție în municipiu! Certificat de urbanism, emis de primărie

30 Jan 2024 853

O firmă trebuie să facă PUD pentru a construi o spălătorie auto în municipiul Constanţa

06 Jan 2024 1126

IPJ AlbaUrmărit prins

03 Jan 2024 486

Proiectul intră la vot în CLM Afaceristul Daniel Angelin Cîrîc din Brăila vrea să ridice un bloc pe locul fostei grădini a Teatrului din Mamaia (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1168

Consultarea publică s-a încheiat Constănțenii, total dezinteresați de soluțiile urbaniștilor pentru amenajarea unei zone de loisir în Portul Tomis (DOCUMENT)

20 Dec 2023 1074

Bloc cu 18 etaje, în Faleză Nord, oprit de judecători! Curtea de Apel Constanța explică de ce imobilul nu va fi ridicat (MOTIVARE)

28 Nov 2023 3622