Justitie

Cristian Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, condamnat definitiv


Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Darie a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Unităţii Medico-Sociale Agigea sau în cadrul Primăriei/Consiliului local Agigea, pe o perioadă de 100 de zile.
 
Contactat telefonic, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie ne-a declarat că nu are cunoştinţă despre o decizie definitivă în cazul său. Întrebat despre modalitatea în care a ajuns inculpat în prezenta cauză, fostul vice al CJC a precizat: „Nu are nicio relevanţă. Nu mai sunt persoană publică“.
 
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul nr. 2797/P/2018 din 10 decembrie 2018, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Pe data de 25 aprilie, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea acestuia la opt luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 91 cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 8 luni închisoare. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe durata căruia inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Mai mult, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
În continuare, Judecătoria Constanţa i-a impus fostului vicepreşedinte al CJC să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi nominalizează nominalizează Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa şi R.A Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta, ca şi instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de Gheorghe Cristian Darie pe data de 16 mai, la Curtea de Apel Constanţa. Vineri, 29 noiembrie, prin decizia 1083/2019, Curtea de Apel Constanţa a admis apelul declarat de Darie împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Constanţa şi a decis, în rejudecare, ca pe durata termenului de supraveghere, fostul şef al CJC să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Unităţii Medico-Sociale Agigea sau în cadrul Primăriei/Consiliului local Agigea, pe o perioadă de 100 de zile.
 
Citeşte şi:
 
Cristian Darie, fost vicepreşedinte al CJC, condamnat pentru conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Terenuri retrocedate, dar recâştigate de alţi proprietari în instanţă Cum au rămas soţii Darie fără terenul de la soţii Puşcaşi, provenit din retrocedări

19 Oct 2019 2524

Cristian Darie, fost vicepreşedinte al CJC, condamnat pentru conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice

27 Apr 2019 2194

Instanţa din Constanţa s-a pronunţat în dosarul dintre Cristian Darie şi Marius Puşcaşi. Mărul discordiei - un teren situat pe strada Callatis

05 Nov 2018 1927

Parcare pentru Casa Teleorman, fosta proprietate a lui Cristian Darie, ex-vicepreşedinte al CJC. Cine este investitorul (galerie foto + document)

08 Nov 2017 1990

Ce va apărea lângă Casa Teleorman, fosta proprietate a lui Cristian Darie, ex-vicepreşedinte al CJC

14 Aug 2017 2045

Ce donaţii au făcut către PRU Dumitru Bădrăgan şi Cristian Darie

05 May 2017 1737

Casa Teleorman devine istorie! În locul său se va construi un hotel. Cui aparţine

02 Mar 2017 8166

Cu datorii la bănci După Casa Teleorman, mai multe terenuri ale fostului vicepreşedinte CJC Cristian Darie, de vânzare (document)

20 Jan 2017 4320

Ce averi au candidaţii Partidului România Unită (PRU) la Senat şi la Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 2802

UPDATE PRU a bătut palma cu locotenenţii lui Nicuşor Constantinescu?

08 Oct 2016 5097

Gheorghe Darie, fost vicepreşedinte al CJC, audiat în dosarul elicopterului căzut în Siutghiol (rechizitorii)

05 Oct 2016 1517

UPDATE 2. Cristian Gheorghe Darie, la Tribunalul Constanţa Audiat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu (video)

04 Oct 2016 1966

Cristian Darie, fost vicepreşedinte al CJC, audiat la Tribunalul Constanţa (rechizitorii)

04 Oct 2016 1967

Fostul vice al CJC Cristian Darie, executat silit. Un teren intravilan deţinut de acesta, scos la mezat (document)

27 Sep 2016 2513

Unul pleacă, altul vine. Schimbări în cadrul Valcredi Grup SRL

21 Sep 2016 977