Decizia a fost atacată Pățania unei șoferițe din Constanța - și cu mașina lovită, și cu banii luați!

  • Judecătoria Constanța a decis, în primă instanță, ca femeia să achite service-ului auto suma de aproape 14.000 de lei, reprezentând contravaloarea reparațiilor, după ce societatea de asigurări ce ar fi trebuit să achite suma a intrat în faliment.
  • Dosarul civil are indicativul 3413/212/2019 și a fost recent înregistrat pe rolul Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, în urma apelului declarat de șoferiță.
  • În prezent, cauza se află în procedura prealabilă acordării primului termen de judecată.
O șoferiță din Constanța a fost dată în judecată de service-ul care i-a reparat mașina în urma unui accident provocat de un alt conducător auto.
 
Judecătoria Constanța a decis, în primă instanță, ca femeia să achite service-ului auto suma de aproape 14.000 de lei, reprezentând contravaloarea reparațiilor, după ce societatea de asigurări ce ar fi trebuit să achite suma a intrat în faliment.
 
Dosarul civil are indicativul 3413/212/2019 și a fost recent înregistrat pe rolul Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, în urma apelului declarat de șoferiță.
 
În Hotărârea nr. 467/2020 a Judecătoriei Constanța, citată pe Jurindex, se arată că, prin cererea înregistrată pe rolul instanței, reprezentanții service-ului auto au solicitat obligarea pârâtei la plata sumei de 13.999,98 de lei, reprezentând contravaloare prestări srevicii – reparații auto la autoturism.
 

„Perfectă stare de funcționare“

 
„După efectuarea reparațiilor efectuate de către societatea reclamantă, pârâta și-a ridicat autoturismul în perfectă stare de funcționare, urmând ca societatea de asigurări să achite contravaloarea reparațiilor în sumă totală de 13.999,98 lei. Deși, împotriva societății (...) s-a deschis procedura falimentului, pârâta (nr., șoferița în cauză) a ignorat orice notificări directe și nu a întreprins nimic pentru elucidarea dosarului de daună (...), fiind dreptul său legal de a da curs acestor notificări, contestându-le la nevoie. În concluzie, reclamanta a subliniat faptul că reparațiile auto au avut loc între client și service, doar evenimentul rutier fiind asigurat de (nr., societatea de asigurare aflată în faliment)“, se mai arată în hotărârea citată pe www.rolii.ro.
 
În replică, șoferița dată în judecată a solicitat respingerea cererii ca nefondată și obligarea reprezentanților service-ului auto să îi achite cheltuielile de judecată.
 
Aceasta a arătat că a fost implicată într-un eveniment rutier produs din culpa altui conducător auto care deține asiguare RCA la o societate de asigurări (este vorba despre societatea care, ulterior, a intrat în faliment).
 
La cinci zile după proceducerea accidentului, femeia s-a prezentat la unitatea de service pentru deschiderea dosarului de daună.
 

Nu a știut de vreun refuz la plată

 

„În acest sens, a fost formulată o cerere de deschidere a dosarului de daună care a fost acceptată de firma de asigurări, acesta fiind motivul pentru care, pârâta a menționat că a avut reprezentarea clară a faptului că plata a fost acceptată“, se arată în Hotărârea nr. 467/2020 a Judecătoriei Constanța, citată pe Jurindex.
 
Conform sursei citate, „la data de (...), la solicitarea reprezentanților de la service, pârâta a formulat o cerere privind plata reparațiilor pe care reclamanta a înregistrat-o, la data de (...),  la Fondul de Garantare a Asiguraților; cererea a fost respinsă motivat de faptul că a fost formulată cu depășirea termenului de 90 de zile de la rămânerea definitivă a încheierii prin care s-a deschis procedura falimentului împotriva societății de asigurare, pârâta neavând cunoștință de acest aspect, cum nu a avut cunoștință nici de vreun refuz la plata despăgubirilor“.

 
Totodată, femeia a mai arătat în proces că „reclamanta avea obligația și dreptul dat prin împuternicire să îndep linească toate demersurile pentru a-și recupera contravaloarea reparațiilor întreprinse autoturismului. De asemenea, a arătat că suma de despăgubire este posibil să fie mai mare în raport de reparațiile efectuate“, potrivit www.rolii.ro.
 
După analizarea tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, magistrații Judecătoriei Constanța, în completul prezidat de judecătoarea Laura Ioana Pecheanu, au decis admiterea acțiunii formulate de reprezentanții service-ului auto.
 

„Propria obligație de plată“
 

„În contextul probator administrat în cauză, instanța reține ca dovedite pretențiile reclamantei. Se observă că pârâta nu a contestat prestarea efectivă a serviciilor de către reclamantă, arătând că suma reprezentând contravaloarea lor trebuia să fie achitată de către asigurător“, se arată în motivarea hotărârii judecătorilor, citată pe Portalul Jurisprudenței.
 
Totodată, instanța a mai a arătat că „obligația de plată a asigurătorului nu exclude, însă, propria obligație de plată a pârâtei față de reclamantă, nefiind în măsură să conducă la exonerarea sa de obligatia care îi incumba, de a achita reclamantei contravaloarea reparațiilor efectuate la autoturismul respectiv, în baza contractului de prestări servicii încheiat cu aceasta și în considerarea calității de proprietar al autoturismului pe care o are“, potrivit www.rolii.ro.
 
„Pentru aceste motive, instanta va admite cererea reclamantei, de obligare a pârâtei la plata sumei de 13.999,98 lei,  reprezentând contravaloare reparații auto“, au mai arătat judecătorii.
 
De asemenea, șoferița a fost obligată și la plata sumei de 805 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.
 
Așa cum am precizat anterior, această hotărâre a Judecătoriei Constanța a fost deja atacată în apel, dosarul fiind înregistrat recent pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
În prezent, cauza se află în procedura prealabilă acordării primului termen de judecată.
 
Citește și:

Tânăr împușcat în cap, șofer condamnat!:
Un caz de ucidere din culpă cum rar s-a mai văzut, închis definitiv la Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 534

Justiție Constanța AFI SRL, procese pe bandă rulantă împotriva foștilor chiriași!

26 Sep 2023 994

Președinte de instanță din Dobrogea, în așteptarea unei hotărâri de la Curtea de Apel Constanța

10 Sep 2023 1215

Caz incredibil la Constanța! A închiriat un apartament care nu era al lui. S-a ajuns la judecată

03 Aug 2023 2099

Percheziții în Constanța, în dosare penale pentru înșelăciune și fals în declarații! (FOTO)

14 Jul 2023 1116

Administrația Chițac contra Făgădău! Ce s-a întâmplat azi la Tribunal

04 Nov 2022 2267

UPDATE! Câte dosare penale are bărbatul Constănțeanul încătușat pentru că a furat patru conserve de ton, pus în libertate!

04 Nov 2022 1651

ÎPS Teodosie, proces important cu Poliția Constanța! Termen, mâine dimineață

05 Sep 2022 1347

ZIUA LIVE. „Trebuie să existe pârghii pentru verificarea eficacității ordinului de protecție“

14 Jul 2022 1878

Femeie din Agigea, județul Constanța, bătută de concubin, amendată pentru că a sunat la 112 „fără un motiv întemeiat“! (MOTIVARE)

18 Mar 2022 4276

Procesele dintre Georgeta Tapangea și Primăria Constanța continuă. Municipalitatea a făcut apel într-unul dintre dosare

18 Mar 2022 1819

Se cer daune impresionante! Un pacient a dat în judecată Spitalul Județean Constanța, pentru că a fost operat de un medic rezident

11 Jan 2022 12717

Cazul tinerilor luați de polițiști din curtea Școlii 29 Constanța, duși la secție și amendați, a ajuns la Tribunal (document)

01 Nov 2021 8374

Delapidare și uz de fals la unul dintre cele mai cunoscute spitale din Constanța. Date din ancheta penală a procurorilor

07 Oct 2021 6316

Municipiul Constanța prin Primar, executat silit de o companie din oraș! Sumele sunt impresionante!

16 Sep 2021 3032