Justitie

DGA Polițist de la Rutieră, condamnat definitiv pentru infracțiuni de corupție

Prin decizia penală nr. 1/A din 06.01.2020, Curtea de Apel București a dispus condamnarea unui agent de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Giurgiu și a unei persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, într-un dosar penal în care cercetarea a fost efectuată de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Astfel, inculpatul Zamfir Dorel Dănuț, agent de poliție rutier în cadrul I.P.J. Giurgiu, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani, 2 luni și 20 de zile, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunilor deabuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţieşifals intelectual.

Totodată, inculpatul Pășcan Nicolae, persoană fără calitate specială, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate laabuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţieşicomplicitate lafals intelectual.

În fapt, la data de 05.09.2015, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul Zamfir Dorel Dănuț, în calitate de agent de poliție rutieră, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-a depistat cu aparatul radar pe fiul inculpatului Pășcan Nicolae, conducând o motocicletă, cu viteza de 140 km/h în municipiul Giurgiu, depășind cu 90 km/h limita legală admisă în localitate.

În acest context, agentul de poliţie nu a aplicat măsurile legale ce se impuneau faţă de contravenient, ci faţă de tatăl acestuia, care a fost chemat la faţa locului. Astfel, în procesul verbal de constatare a contravenției, întocmit cu această ocazie, agentul de poliție a atestat în mod necorespunzător adevărului faptul că motocicleta a fost condusă de inculpatul Pășcan Nicolae.

În consecință, polițistul a dispus sancţionareacontravenţionalăşi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 3 luni, cu privire la inculpatul Pășcan Nicolae, fiul acestuia (contravenientul real) obținând în acest mod un folos necuvenit, respectiv menținerea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.
             
„Probatoriul în această cauză a fost administrat de către ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, care au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu”, precizează DGA.
 
Hotărârea este definitivă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost poliţist rutier, condamnat definitiv pentru luare de mită, dat în judecată de IPJ Constanţa

04 Mar 2020 9544

Poliţist din IPJ Constanţa, lovit şi ameninţat. Un tânăr, condamnat

29 Feb 2020 816

Decizia nu este definitivă Un fost poliţist din Constanţa a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune

25 Feb 2020 1631

Pieţarul din Tomis III care a ameninţat cu toporişca un poliţist local, fără avocat în instanţă (document)

13 Jan 2020 861

Tulcea. Fost polițist condamnat definitiv pentru fapte de corupție

19 Dec 2019 1005

Poliţist local, ameninţat cu o toporişcă în Piaţa Tomis III din Constanţa

16 Nov 2019 2266

Un polițist din IPJ Constanța, achitat definitiv pentru luare de mită! Un polițist local, găsit vinovat de mărturie mincinoasă

18 Oct 2019 897

Hotărâre definitivă pentru sporuri de noapte Un fost poliţist condamnat pentru abuz în serviciu a chemat la judecată IPJ Constanţa

16 Oct 2019 671

Poliţist constănţean, condamnat definitiv pentru înşelăciune. Cum îşi motivează judecătorii decizia

20 Aug 2019 1160

Decizia nu este definitivă IPJ Constanţa, obligat să achite o mică avere unui fost poliţist condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

12 Aug 2019 12136

Poliţist constănţean muşcat de deget în misiune! Închisoare cu suspendare pentru agresor

07 Aug 2019 1675

Poliţist, agresat de un recidivist în Gara Braşov

30 Apr 2019 559

Polițiștii în alertă. Un deținut condamnat pentru omor a evadat din penitenciar. Unde a fost găsit bărbatul

09 Apr 2019 804

Dosarul în care un bărbat din Constanţa a fost condamnat pentru ultraj se rejudecă. Un poliţist a fost muşcat

08 Apr 2019 1306

Poliţist local, ultragiat de un bărbat prins în autobuz fără bilet. Dosarul, la Curtea de Apel

30 Mar 2019 1252