DGA Polițist de la Rutieră, condamnat definitiv pentru infracțiuni de corupție

Prin decizia penală nr. 1/A din 06.01.2020, Curtea de Apel București a dispus condamnarea unui agent de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Giurgiu și a unei persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, într-un dosar penal în care cercetarea a fost efectuată de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Astfel, inculpatul Zamfir Dorel Dănuț, agent de poliție rutier în cadrul I.P.J. Giurgiu, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani, 2 luni și 20 de zile, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunilor deabuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţieşifals intelectual.

Totodată, inculpatul Pășcan Nicolae, persoană fără calitate specială, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate laabuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţieşicomplicitate lafals intelectual.

În fapt, la data de 05.09.2015, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul Zamfir Dorel Dănuț, în calitate de agent de poliție rutieră, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-a depistat cu aparatul radar pe fiul inculpatului Pășcan Nicolae, conducând o motocicletă, cu viteza de 140 km/h în municipiul Giurgiu, depășind cu 90 km/h limita legală admisă în localitate.

În acest context, agentul de poliţie nu a aplicat măsurile legale ce se impuneau faţă de contravenient, ci faţă de tatăl acestuia, care a fost chemat la faţa locului. Astfel, în procesul verbal de constatare a contravenției, întocmit cu această ocazie, agentul de poliție a atestat în mod necorespunzător adevărului faptul că motocicleta a fost condusă de inculpatul Pășcan Nicolae.

În consecință, polițistul a dispus sancţionareacontravenţionalăşi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 3 luni, cu privire la inculpatul Pășcan Nicolae, fiul acestuia (contravenientul real) obținând în acest mod un folos necuvenit, respectiv menținerea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.
             
„Probatoriul în această cauză a fost administrat de către ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, care au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu”, precizează DGA.
 
Hotărârea este definitivă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Patru ani de închisoare cu executare pentru un fost poliţist din Tulcea!

11 Apr 2024 1951

Constanța Final de proces în cazul polițistului acuzat că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

09 Mar 2024 767

Justiție Tulcea Șofer condamnat pentru dare de mită!

19 Feb 2024 1041

Tulcea. Polițist rutier, amenințat după ce a reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare. Condamnare definitivă la Constanța

12 Dec 2023 1035

Un șofer a încercat să mituiască polițistul care l-a oprit în trafic. Bărbatul și-a recunoscut fapta în fața procurorilor

11 Oct 2023 790

Un polițist din Tulcea, acuzat de luare de mită, a luat cu executare, în primă instanță! Apelul, amânat la Constanța

30 Sep 2023 1265

Știri justiție Constanța Polițistul de la Autostrăzi condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele, nemulțumit de pedeapsă

13 Sep 2023 1190

Constanța! Polițist condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada Soarelui

04 Sep 2023 1759

Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare

30 Jul 2023 2261

Constanța. Fost polițist de la Rutieră, condamnat cu executare!

19 Jun 2023 4417

Polițist de la Rutiera Constanța, mușcat de deget, în misiune! Prima decizie a judecătorilor

24 May 2023 1062

Constanța. Un șofer a mușcat de deget un polițist de la Rutieră! Anunțul procurorilor

17 May 2023 2327

Doi polițiști locali din județul Constanța au fost condamnați! Sunt acuzați că ar fi bătut un cetățean

03 May 2023 2727

Un șofer din Constanța a încercat să corupă un polițist cu 4000 de euro! Condamnare. Dosarul în apel

13 Apr 2023 4943

Trei ani cu executare pentru un polițist din IPJ Constanța!

29 Mar 2023 6858